22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ÜÇ DİNİN İLAHİLERİ KAPALIÇARÇI’DA

Yaklaşık 2000 kişinin katılacağı konserde mekan olarak çarşının geniş Kalpakçılar Caddesi kullanılıp cadde boyunca Çarşıkapı'dan Cağaloğlu'na kadar sandalyeler dizilecek.

ÜÇ DİNİN İLAHİLERİ KAPALIÇARÇI’DA

20 Aralık 2011 / 09:59

TURİZMİN SESİ
Özgür Güvenç
İstanbul(Anayurt)- Kapalıçarşı'nın 550'nci kuruluş yıldönümü kapsamında çarşıda gerçekleşecek en kalabalık etkinlik Piyanist Tuluyhan Uğurlu ile yapılacak. Kapalıçarşı Esnafları Derneği'nin katkıları ile düzenlenen konser için .Pazar günleri kapalı olan Kapalıçarşı bu etkinlik için özel olarak açılacak.

25 Aralık Pazar günü saat 15.30'da Kapalıçarşı Kalpakçılar Caddesi'nde gerçekleşecek konserde çarşının Çarşıkapı ve Nuruosmaniye kapıları arasına da 2000 den fazla sandalye konularak konserin izlenmesi sağlanacak. Kapalıçarşı Esnafları Derneği Başkanı Dr. Hasan Fırat'ın açılış konusmasını yapacağı etkinlikte;Tuluyhan Uğurlu “Sonsuza Kadar İstanbul” isimli eserini seslendirirken, müzik ve görüntülerle İstanbul'un ve Kapalıçarşı'nın anlatılacağı eserin iki zirve noktasından birinde İstanbul'da asırlardır kardeşçe yaşayan üç dinin sanatçıları piyano eşliğinde kendi ilahilerini okuyacaklar. Konserin ikinci yarısında ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı Mehter takımının Tuluyhan Uğurlu ile birlikte seslendireceği mehter marşları ile coşku doruklara yükselecek.

Yaklaşık 2000 kişinin katılacağı konserde mekan olarak çarşının geniş Kalpakçılar Caddesi kullanılacak. Yoğun ilgi nedeniyle, cadde boyunca Çarşıkapı'dan Cağaloğlu'na kadar sandalye dizilecek. İstanbul'un ve Kapalıçarşı'nın hikayesinin anlatıldığı görsel sunum için çarşıya dev perdeler kurulacak. Mekan özel olarak ışıklandırılacak.Tuluyhan Uğurlu Kapalıçarşı konserinin zirve noktalarından birinde asırlarca İstanbul'da ve kentin ticaret yaşamının hareket noktası Kapalıçarşı'da birlikte yaşayan üç dinin sanatçıları konsere kendi ilahilere ile katılacaklar. Piyano eşliğinde Hıristiyan ilahisini Tenor Adruşan Kirkor Halaçyan, Yahudi ilahisini Yako Taragano Topluluğu seslendirecek. Hafız Aziz Mahmut Hardal ise o muhteşem sesi ile piyano eşliğinde “Sala” okuyacak.

Tuluyhan Uğurlu, konserin ikinci yarısında sahneyi Kültür ve Turizm Bakanlığı Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Takımı ile paylaşacak. Piyano eşliğinde mehter marşlarının seslendirildiği bu farklı çalışma Kapalıçarşı'nın atmosferinde ayrı bir anlam kazanacak. Tuluyhan Uğurlu'nun “Sonsuza Kadar İstanbul” konseri İstanbul'un en hüzünlü yıllarının anlatıldığı İşgal Yıllarında İstanbul, ve Atatürk'ün ölümünün anlatıldığı Dolmabahçe'de Hüzünlü Sonbahar'ın ardından Tarihi Yarımadada Bir Akşam Vakti isimli bölümle sona erecek.

Konserin en büyük sürprizi ise, Türkiye'nin büyük gıda firmalarının konukları geleneksel ikramlarla ağırlamaları. Kahve Dünyası kahve çeşitleri, Simit Sarayı;simit ve limonata, Mado; sahlep, Koska;sıcak helva, Algida; dondurma, Juss;meyve suyu,Hafız Mustafa şekercisi;lokum, Uno; unlu mamüller, Vefa; boza, Obaçay;çay, Hayat;su, Akmina; maden suyu, Shazil; hazır Türk kahvesi ve Fora;zeytin ikram edecek.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.