22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ÜÇ OBJEKTİFTEN AFRODİSYAS

Aygaz, Afrodisyas antik kentini üç objektiften, üç farklı bakış açısı ile tanıtmayı amaçlayan “Üç Objektiften Afrodisyas” adlı fotoğraf sergisini sanatseverlerle buluşturuyor

ÜÇ OBJEKTİFTEN AFRODİSYAS

01 Mayıs 2012 / 12:39

TURİZMİN SESİ
HABER MERKEZİ-Geyre Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Ilgım ile iki Aygaz çalışanı Asu Ege ve Bülent Küçük'ün Afrodisyas'ın tarifsiz güzelliğini kendi kareleriyle yorumladığı sergi, kapılarını 8 Mayıs, Salı günü Aygaz Genel Müdürlük binasında açıyor. “Üç Objektiften Afrodisyas” adlı sergi 30 Haziran tarihine kadar ziyaret edilebilir.

İstanbul, 30 Nisan 2012 - Anadolu'nun en önemli antik kentlerinden biri olan Afrodisyas'taki rölyef restorasyon çalışmalarına destek veren Aygaz, Afrodisyas antik kentini üç objektiften, üç farklı bakış açısı ile yansıtmayı amaçlayan “Üç Objektiften Afrodisyas” adlı fotoğraf sergisini sanatseverlerle buluşturuyor.

Afrodisyas antik kentinde kültür, bilimsel araştırma ve geliştirme konularında faaliyette bulunmak amacıyla kurulan Geyre Vakfı'nın himayesinde Mesut Ilgım, Asu Ege ve Bülent Küçük, Afrodisyas'ın tarifsiz güzelliğini altmışa yakın fotoğraf karesinde yorumluyor. Üç tutkulu fotoğrafçının eşsiz fotoğrafları, küratörlüğü Bahattin Öztuncay ve Ersu Pekin tarafından yapılan “Üç Objektiften Afrodisyas” adlı sergide 30 Haziran tarihine kadar, 9:00-16:30 saatleri arasında görülebilir.

Aygaz'da geçtiğimiz yıllarda Atatürk fotoğrafları, Kayıp Şehir Sagalassos, Hanedan ve Kamera, 50 yılın yükselen enerjisi: Aygaz sergileri gerçekleştirilmişti.

Sergi adresi
Aygaz Genel Müdürlük Binası, Büyükdere Caddesi N:145-1 Zincirlikuyu, İstanbul

Fotoğrafçılar hakkında
Mesut Ilgım
1942'de İstanbul'da doğdu. 35 yıl boyunca Koç Holding'in çeşitli kuruluşlarında üst yönetici olarak görev yaptı. Fotoğraf ile 50 yıldan beri hobi olarak uğraşıyor. Türkiye ve Türkiye dışında pek çok yarışmaya katıldı, ödüller aldı. Bugüne kadar 5 kişisel sergi açtı. Favori teması Karya bölgesindeki Afrodisyas antik kenti. İlk defa 1976 yılında bir seyahat dönüşü tanıştı Afrodisyas ile ve 35 yılı aşkın süredir burayı periyodik olarak ziyaret ediyor. Bu güzel antik kentte yapılan ve yapılmakta olan kazıların hemen her evresini belgeleyen 25.000'in üstünde görselden oluşan bir fotoğraf arşivi var. Afrodisyas'taki kazılara destek sağlayan Geyre Vakfı'nın da yönetim kurulu üyesidir. Aynı zamanda amatör ressam olan Ilgım, 2001 yılı sonunda emekli olduğu günden bu yana, zamanının çoğunu resim yaparak, fotoğraf çekerek ve bu benzersiz antik kentin tanıtımına gönüllü olarak destek vererek geçiriyor.

Asu Ege
1978 yılında İstanbul'da doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü bitirdi. Vatan gazetesi ve ntvmsnbc'de editörlük yaptı. Fotoğraf ve grafik tasarım eğitimlerine katıldı. Karma sergilerde yer alan Asu Ege, çeşitli fotoğraf yarışmalarında ödüller aldı. 6 yıldır Aygaz Kurumsal İletişim bölümünde çalışıyor.

Bülent Küçük
1966 yılında Balıkesir'de doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. Başta belgesel fotoğraf olmak üzere, birçok eğitim ve seminere katıldı. 'İnsan Manzaraları' konulu kişisel bir
sergisi ve çeşitli yarışmalarda dereceleri bulunmaktadır. İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) üyesi olan fotoğrafçı, çeşitli kurumlarda temel ve belgesel fotoğraf eğitimleri vermektedir. 15 yıldır Aygaz'da çalışıyor.

Geyre Vakfı hakkında
Profesör Kenan Erim'in Aydın ili Geyre köyünde antik Afrodisyas kentinin kalıntılarını ortaya çıkarmak üzere yaptığı kazı çalışmaları ile ilgilenen dostları, yürütülen çalışmaların başarılı şekilde devamı için yapılabilecek maddi ve manevi katkıları bir süre tartıştıktan sonra, bu çalışmalara destek sağlamanın en iyi yolunun Türk mevzuatı çerçevesinde bir vakıf kurmakla gerçekleşebileceği sonucuna varırlar. Resmi İşlemlerin ikmalini müteakip “Geyre Vakfı” 28 Ocak 1987 tarihinde tescil edilerek hukuki kuruluşunu tamamlar. Vakfın amacı Aydın ili, Karacasu ilçesi Geyre köyündeki antik Afrodisias kazılarına ve Afrodisyas arkeolojisi üzerine yapılacak bilimsel araştırma ve incelemelere destek vermektir. Buradan çıkacak eserlerin derlenmesi, onarılması, Türk kültür ve turizmine kazandırılması için maddi ve manevi destek sağlamak, kazıdan çıkan eserlerin yurt içi ve yurt dışında tanıtılması için sergiler açmak, vakfın amaçları arasında yer almaktadır. Vakıf yukarıda sayılan amaçlarını gerçekleştirmek üzere Vakıflara ilişkin Mevzuat Hükümleri gereğince gerekli işlemleri yapmaya yetkilidir. Bu çerçevede şartlı ve şartsız bağış kabulüne, taşınır ve taşınmaz mallarını yönetmeye, Afrodisias kazısına ait arkeolojik eserleri sergilemek üzere müze ve sergi mahalli açmak ve işletmek, koleksiyonlar oluşturmak, eserleri sergilemek, yazılı, sözlü, görüntülü araçlarla tanıtmak vakfın yapabileceği faaliyetler kapsamındadır. 17.01.2008 tarih ve 2008/3150 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Geyre Vakfı'na vergi muafiyeti statüsü tanınmıştır.

Aygaz hakkında
Koç Topluluğu'nun enerji sektöründe faaliyet gösteren ilk şirketi olan Aygaz, Türkiye'nin 7. büyük sanayi kuruluşudur. Aygaz, ana faaliyet alanı sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) ticaretinden, elektrik ve doğal gaza uzanan zengin iştirak portföyüyle Koç Holding Enerji Grubu bünyesindeki akaryakıt ve rafineri dışında kalan enerji şirketlerini şemsiyesi altında toplamıştır. Kurulduğu 1961 yılından bu yana Türkiye'de LPG (Likit Petrol Gazı) sektöründe liderliğini sürdüren Aygaz; LPG'nin otogaz, tüpgaz ve dökmegaz olarak dağıtımının yanı sıra gaz aletleri üretimi ve satışını da gerçekleştirmektedir. 81 ilde 3.800 tüpgaz bayisi ve otogaz istasyonu ile hizmet veren Aygaz ayrıca, 22 ülkeye gaz aletleri ihracatı yaparak, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarlarında da faaliyet göstermektedir. Aygaz tüpü her gün 100 binden fazla eve ve işyerine girmekte, 1 milyona yakın araç Aygaz'ın otogaz ürünü Aygaz Euro LPG+ ile yolculuk yapmaktadır. Aygaz merkez, tesisler ve bayiler olmak üzere 15 binden fazla personel ile yarım asırdır Türkiye'nin dört bir köşesinde hizmet vermektedir.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.