22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

UCUZ VE KALİTELİ TATİL FIRSATI

Ahmet Barut,İç turizm ve dış turizm biri birinin alternatifi değil tam tersi başarıda birbirlerinin tetikleyicisi ve destekleyicisidir.” dedi.

UCUZ VE KALİTELİ TATİL FIRSATI

29 Nisan 2009 / 11:51

TURİZMİN SESİ
Kampanyanın Türk turizminin geleceği adına önemli bir adım olduğunu vurgulayan TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, “Biz, bir ülkede iç turizminin gelişmesinin, o ülkenin dış turizminin gelişmesine de önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Kısaca iç turizm ve dış turizm biri birinin alternatifi değil tam tersi başarıda birbirlerinin tetikleyicisi ve destekleyicisidir.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı; Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği(TÜRSAB) ve Türk Hava Yolları(THY) işbirliğiyle, iç turizmi canlandırmak ve erken rezervasyon imkanlarını kullanarak, ülke vatandaşlarının ucuz ve kaliteli tatil yapmasını sağlamayı amaçlayan kampanyaya start verildi.

Kampanyanın kamoyuna duyurulması amacıyla 29 Nisan 2009 Çarşamba günü İstanbul'da, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile sektör kuruluşları ve ilgili bankaların temsilcilerinin katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

4 Mayıs – 8 Haziran 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek kampanyanın tanıtım toplantısında konuşan TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, iç turizmin geliştirilmesi için düzenlenen kampanyanın, Türk turizminin geleceği adına da önemli bir adım olduğunu belirtti.

Ahmet Barut konuşmasında şunları söyledi: “Biz konaklama sektörü olarak iç turizmi çok önemsiyor ve buna yönelik yatırımları, geçmişte olduğu gibi bugün de sürdürüyoruz.

Biz, bir ülkede iç turizminin gelişmesinin, o ülkenin dış turizminin gelişmesine de önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Kısaca iç turizm ve dış turizm biri birinin alternatifi değil tam tersi başarıda birbirlerinin tetikleyicisi ve destekleyicisidir.

Bu nedenle, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB, TÜROFED ve THY'nin turizm hareketleri içinde iç turizmin payını artıracak ve açığı kapatacak bu insiyatifi başlatmasının son derece önemli olduğunu ifade etmek istiyorum.

İç turizmi canlandırmak ve tüketiciyi erken rezervasyona teşvik etmek amacıyla düzenlenen bu kampanya ile erken rezervasyon bilincinin geliştirilmesi ile beraber sağlanacak avantajlarla herkesin tatil yapabileceği bir fırsat da yaratılmış oluyor. Bu aynı zamanda, turizmde iç pazar payının gelişmiş ülkeler düzeyine çıkarılması noktasında da katkı sağlayacak bir hamledir.

Biz TÜROFED olarak bu noktada iki hedefin öneminin altını çizmek istiyoruz. Bunlardan birincisi bu kampanyanın da katkılarıyla yerli turistin tatil bilincini arttırmak. İkincisi yabancı ülkelerde yapıldığı gibi, iç turizm için de tanıtım ve PR faaliyetlerinin yapılması.

Bu kampanya çerçevesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ilk defa ciddi bütçelerle ülke içinde tanıtıma başlamasının başta tur operatörleri ve otellere büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz.

Öte yandan, bu kampanyaların desteği ile yerli misafirlerimizden “fiyatların yabancılara verilenden daha pahalı olduğu” yönünde aldığımız şikayetlerde de azalma olacaktır.

Evet, maalesef ülkemizdeki genel imaj, konaklama tesislerinde, yabancılara daha ucuza tatil imkanı sunulduğu yönündedir. Ama gerçek böyle değildir.

Daha erken rezervasyon yapan ve kampanyalardan yararlanan yabancılar hem daha cazip paketler satın alabilmekte hem de istedikleri zaman, istedikleri yerde tatil yapma olanağı bulabilmektedirler. İşte fiyatlardaki fark sadece ve sadece bundan kaynaklanmaktadır.
Erken rezervasyon ve kampanyalardan yararlanma olanağı açısından yerli ve yabancı ayrımı söz konusu bile değildir.

İşte başlatılan bu kampanyanın, hem bu yanlış imajı ortadan kaldıracağına, hem de ülkemizde erken rezervasyonlu tatil bilincinin artmasına katkı yapacağına inanıyoruz.

Bu kampanyanın sektörümüz ve ülkemiz insanı için yararlı olmasını dilerim.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.