22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

UFTAA KUŞADASI’NDA TOPLANDI

TURSAB'IN davetlisi olarak İtalya da seçilen UFTAA yönetim kurulu 29 ocak ile 2 şubat tarihleri arasında Kuşadası'nda toplandı

UFTAA KUŞADASI’NDA TOPLANDI

04 Şubat 2011 / 21:31

TURİZMİN SESİ


Türsab'ın 35 yıllık üyesi bulunduğu UFTAA (Universal Federation of Travel Agencies Association) Singapur lu başkan William Tan'ın yerine İtalyan, Başkan Mario Bevacqua nın yeni yönetim kurulu şu üyelerden teşekkül ediyor.

Guindani Dolores (İtalya),Patrick Mwale (Zambia),Richard Lohento (Benin),Anwar Al Ashtal (Yemen) , Bruce Bishins (Kanada) , Harun Khalid (Malezya) , Rai Rajinder (Hindistan) , Raqui Mohammed (Fas) ,Nelly Sandalska (Bulgaristan) , Nikolay Genkow (Bulgaristan),Nicoll Chome (Monaco),Brian Barrow (İsviçre) , Joseph Xavier (Malezya) , Carmen Ariza (İspanya) , Nader Al Ajami (U.A.E.).

Türk Hava Yolları sponsorluğunda Ülkemize gelen ünlü turizm otoritelerinin hemen hepsi Kuşadası'nı ilk defa gördüklerini ve çok beğendiklerini ifade etmektedirler. PINE BY otelde ağırlanan misafirler Kuşadası BYK Başkanı Bülent İlbahar ve yönetimi tarafından RİGOLO restorantında misafirleri ağırladı. Kuşadası Ticaret Odası ise sorulu cevaplı bir toplantı tertipleyerek karşılıklı soruları cevapladılar ve fikir alışverişinde bulundular. Efes harabeleri ile Meryem Ana evinide ziyaret eden misafirleri gala gecesini sayın Gürsel Tombul'un sahibi oldukları Değirmen Restoranntta çeşitli Türk yemeklerının tanıtıldığı ve efelerin dans gösterileri çok ilgi çekiciydi.

Kuşadası Belediye Reisi M.Esat Bozkurt da misafirlerle ayrı ayrı ilgilendi, Türsabın bu teşebbüsü Kuşadası ve Türk turizmcilere türkiyenin ve Kuşadasının tanıtımı için çok ilgi çekici buluşma merkezi oldu.
Konuk turizmciler Kuşadasında yeni yapılmakta olan komerin on bin kişilik kongre salonunda son yapım durumunu izledikleri gibi çarşıdan ülkelerine götürmek üzere önemli alışveriş imkanları buldular. Cruise Line temsilcisi sayın cahit İmsek de konukları Şirince köyünde gözleme ve ayran ziyafetiyle ağırladı.

İki günlük yönetim kurulu toplantısında alınan kararlar içinde Mısır ve tunusa itidal tavsiyesinde bulunulmasına, turistik ilişkilerin ön plana alınmasına, programların Türkiye üzerine konuşlandırılmasına karar verildiği gibi son yıllarda büyük yükseliş gösteren türk hava yolları başkan ve yönetine teşekkür ile üye ülkelere tavsiye edilmesine, İzmir ve Kuşadasının 2012 ve 2013 programlarına koyulmasına, mali hususlarda üye ülkelerle farklı ilişkiler kurulmasına karar verildi.

Vize konuları üzerinde hassasiyetle duruldu Türkiye ile karşılıklı vizeleri kaldırım ülkelerin diğer ülkelere örnek olması gerektiğini her fırsatta dile getireleceği bildirildi. Yapılan toplantı sonunda Türsab delegesi ve UFTAA yönetim kurulu onur üyesi Nihat Böytüzün dünya cruise shipping başkanlığına ve internal auditor olarak hesap ve kayıtların incelenmesi için komite kurmasına ve tetkikine atandı. Türkiyede Türsabın organize ettiği bu toplantı basın tv ve internet sitelerinde olduğu gibi ttg international yayın organlarında yer aldı ve Kuşadasının tanıtımına büyük faydası oldu.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.