22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ULUSOY, TÜRSAB'TA YENİDEN BAŞKAN

TÜRSAB seçimlerine tek listeyle giren Başaran Ulusoy oy kullanan 1285 üyenin 1196 oyun alarak yeniden başkan seçildi

ULUSOY, TÜRSAB'TA YENİDEN BAŞKAN

04 Aralık 2011 / 22:54

BORA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ


İSTANBUL- Seçim sonuçları değerlendirmesinde hazirun listesinde 1971 kişinin bulunduğu, oy kullananların 1285 kişi olduğu ve 67 oyun geçersiz sayıldığı belirtildi.

Bazı oy pusulalarına "Başkanım seni seviyorum" yazması Başkan Ulusoyu şaşırttı. Bazı üyelerde oy pusulasını çizdi ve boş zarf atarak oyları geçersiz oy haline getirdi.

 

TÜRSAB Olağan Genel Kurulu'nun ikinci günü seçimlerle geçti. Sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemleri 17.00'a kadar sürdü.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy

Divan Kurulu Başkanı Talha Çamaş

Asya BYK Başkanı Nezih Üçkardeşler

KayıGroup Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü

Türsab Yönetim Kurulu Üyesi Günnur Özalp

Plan Tours Huseyin KURTOGULLARI

TÜRSAB Başkan Danışmanı Recai Delibaşoğlu

Sandıkların kapanıp sayım işleminin tamamlanmasının ardından Divan Kurulu Başkanı Talha Çamaş'ın ilçe seçim kurumunca yapılan oy sayımlarının kabul edilmesi üzerine yönetim kurulu listesini ve yer alan isimlerin aldıkları oy oranlarını açıkladı.

Yeniden TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Başaran Ulusoy kürsüye gelerek bir teşekkür konuşması yaptı. Divan heyetine ve Divan Başkanına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başaran Ulusoy şunları söyledi: “Değerli meslektaşlarım bu genel kurul bana bir ilki yaşattı. Eskiden listelerde 50-60 oy farkı olurdu.

Bu genel kurulda bu farklar olmadı. Bu genel kurulun bir güven kurulu olduğunu söyleyebiliriz. Bize rey veren veya çizen, yapıcı düşünceleri ile fikirlerini anlatmaya çalışanlara saygı duyuyorum. Bize yardım edeni, Divan'a projeyle geleni hiçbir zaman saf dışı bırakmayız.

İş yapan arkadaşlarımız her zaman bizim yanımızdadır. Bu camia aksini artık kabul etmemektedir. Bu Başaran Ulusoy ve yönetim kuruluna bir güven oyu değil, TÜRSAB'ın yaptıklarına duyulan bir güven oyudur. Bu camianın olgunluğuna teşekkür ederim. Daha çok çalışıp bu görevin hakkını vermek mecburiyetindeyiz.

Bu başarımızın altında ofis görevlisinden genel müdürümüze varıncaya kadar, müzelerde gece gündüz çalışan arkadaşlarımıza, profesyonel kadrolarımıza, yıllardır TÜRSAB'a emeği geçen tüm isimlere teşekkür ediyorum, alınlarından öpüyorum dedi.

Bölgedeki arkadaşlarım, o bölgenin sorunları, sıkıntıları arasında, kaçak problemleri, hukuksal problemler arasında emek teknesinin gereği mücadele ederek bizden hiçbir şey talep etmediler. Nasıl Türkiye Van ve Van Türkiye ise benim 81 vilayetteki seyahat acentelerim de Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'dir. Bütün bölgelerdeki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Denetim Kurulu'ndaki arkadaşlarıma hiçbir zaman müdahale etmedim. Denetim Kurulu arkadaşlarımın TÜRSAB'a vermiş oldukları desteği ve yaptıkları çalışmaları biliyorum ve bu üç arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Zaman zaman disiplin kuruluna sevk edilen arkadaşlar serzenişlerde bulunmuşlardır. Ama Disiplin Kurulu Bakanlığa gönderilen yazılarda ve yaptıkları çalışmalarda gayet başarılı olmuşlardır. Onlara da teşekkür ediyorum.

Değerli meslektaşlarım, bu benim 9. genel kurulum. Yani 40 senenin 18'i benimle geçmiş. Biz TÜRSAB'ta bir farklılık yarattık. Cesareti yarattık. Türkiye yüzde 7-8 büyüdü. Biz de Türkiye'ye ayak uydurduk. Ülkemizle büyüdük. Bu başarının altında yönetim kurulu arkadaşlarımın hür iradeleriyle beraber soru sorma ve nezaket göstermelerine tanık oldum. Umarım benden sonraki arkadaşlarıma da bu nasip olur. Bu genel kurulda mutfakta da bir ilki yaşadık. Ne bu salona girdim, ne çalışma raporunu kontrol ettim. Ne ne yapıyorsunuz diye sormadım. Görev alacak arkadaşlarımın birçoğu görev alacaklarını bilmiyordu. Bir kısmı listeyi alınca isimlerini gördü. Benimle birlikte çalışmayı arzu eden arkadaşlarım da olmuştur ama bir mutfak vardır ve bu mutfakta iyi yemek pişirmek için öncesi vardır. Bazı arkadaşlarım listede isimlerini göremedi. Bazı arkadaşlarım ise diğer başka isimleri gördükleri için mutlu olduklarını dile getirdiler. Bu nezaketi buraya getirebilmişsem, hala sayılar belli olmasına rağmen bu salonda toplantıda bu kadar insan bekliyorsa bu TÜRSAB'ın birliğidir, dirliğidir, örnek bir kurum olduğunun göstergesidir.

Demek ki biz başarılı olduk. 976 reylerden gelip 1.200'lere çıkıyorsun. Tek listesin. Bu ağırlık bana şunu söylüyor: Yapacaklarını iyi yap, kaygan bir zeminde olmayalım. Bizi sağlam bir zemine oturt. Bundan sonra gelecek olanlara da bu camia bir ders vermiştir. Aklınızı başınıza alın. Projelerinizle gelin demiştir.

Bütün profesyonel kadroya, Lütfi Kırdar Kongre merkezinde görev yapan arkadaşlarımıza, 81 vilayetten arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Fakat daha yapacak çok işimiz var.

Üreten, Türkiye'yi sosyo ekonomik anlamda birbirine bağlayan, kültür turlarıyla, inanç turizmiyle, bölgedeki çalışmalarıyla, hac-umre, rent a car ile IATA'sıyla bir aile olduğumuzu gösterdik. Kırgın arkadaşlarıma şunu söylüyorum. Kimse TÜRSAB'a kırılmasın. İki sene de bir yapılan kongre ile değil, her gün çalışan bir TÜRSAB'a gelin, fikrinizi söyleyin. Hangi gün telefona çıkmadık? Hangi gün kapımızı kapattık?

En çabuk ulaşılan profesyonel kadro bu. Ne olursa olsun her telefona dönüyoruz. Kıtalar arası bile olsa dönüyoruz.

Değerli arkadaşlarım bugün TÜRSAB'ın bayramı. Bu bayramdan alnımızın akıyla çıktık. Bu camia tektir; birdir. Herkese çok teşekkür ediyorum.”

Başaran Ulusoy'un konuşmasının ardından Divan Başkanı Talha Çamaş genel kurul sürecinde emeği geçen herkese teşekkür etti ve 2 yılda bir yapılan ve bu yıl 20'incisi gerçekleştirilen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Genel Kurulu'nun sona erdiğini duyurdu.

TÜRSAB Yönetim Kurulu
Yönetim Kurulu Asil
Başaran Ulusoy 1.196, Talha Görgülü 1.207, Günnur Özalp 1.211, Burak Tonbul 1.210, Bülenk Katkak 1.212, Firuz Bağlıkaya 1.214, Ertuğrul Karaoğlu 1.213, Hikmet Selçuk 1.208, Muammer Güner 1.208

Yönetim Kurul Yedek
Dilek Araç 1.213, Sinan Haliç 1.216, Ali Onaran 1.214, Handan Atamer Ergin 1.215, Zeynep Çiloğlu 1.216, Yasemin Şan 1.215, Aylin Kopan Özsavaş 1.216, Kenan Bozkurt 1.215, Selahattin Bakır 1.214

Denetim Kurulu Asil
Nebil Çelebi 1.213, Semih Ulu 1.217, Beki Özarslan 1.216

Denetim Kurulu Yedek
Mehmet Gücüyener 1.217, Zeliha Sözüşen 1.217, Ediz Ergun 1.217

Disiplin Kurulu Asil
Halit Cura 1.216, Veli Terzi 1.216, Musa Alioğlu 1.217

Disiplin Kurulu Yedek
Hande Arslanalp 1.217, İbrahim Canatan1.217, Bülent Saraloğlu 1.217

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.