22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ULUSOY YENİ REKORA HAZIRLANIYOR

Dikey dalışta dünya rekorunu elinde bulunduran Milli Sporcu Devrim Cenk Ulusoy, Kale Grubu markaları Çanakkale Seramik ve Kalebodur sponsorluğunda yeni dünya rekoruna imza atmaya hazırlanıyor

ULUSOY YENİ REKORA HAZIRLANIYOR

02 Ağustos 2010 / 14:33

TURİZMİN SESİ


Serbest dalışta, pek çok rekoru elinde bulunduran Milli Sporcu Devrim Cenk Ulusoy, dünya rekorunu egale etmek için Çanakkale'de hazırlık yapıyor. Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Milletvekili Kürşad Tüzmen ve Kale Grubu Onursal Başkanı İbrahim Bodur'un katılımıyla Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Küçükkuyu Beldesinin 8 mil açığında 1 Ağustos 2010 Pazar günü saat 11.00'de rekor denemesi yapacak olan Ulusoy, 85 metreyi hedefliyor.

2008 yılında Antalya'nın Tekirova beldesinde düzenlenen denemede 2 dakika 24 saniyede, 83 metre 10 santimetre derinliğe inerek dünya rekoru kıran milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy, İtalyan Umberto Pellizari'ye ait olan 80 metrelik serbest dalış rekorunu egale etmişti. Bu branşdaki 6 yıllık kariyerinde 20'nin üzerinde Türkiye rekoru, 6 resmi dünya rekoru ve 2 resmi Avrupa rekoru bulunan Ulusoy'un, aynı zamanda 2 Dünya şampiyonluğu, 1 Avrupa şampiyonluğu ve 1 Dünya ikinciliği bulunuyor.
Kale Grubu Onursal Başkanı Dr. İbrahim Bodur'un özel desteği ile Çanakkale Seramik ve Kalebodur sponsorluğunda çalışmalarını sürdüren Devrim Cenk Ulusoy'un rekor denemesinde Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) ile Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nundan (TSSF) yetkililer hazır bulunacak. Dalış denemesi TRT tarafından da naklen yayınlanacak.

Cumhuriyet'in 87. yılı şerefine 29 Ekim 2010 tarihinde Çanakkale'de “87 metre”ye dikey dalış gerçekleştirerek bir resmi dünya rekoru denemesi daha yapacak olan Devrim Cenk Ulusoy'un 2010 hedefleri arasında: Türkiye Şampiyonası'nda kendisine ait Türkiye rekorunu yükseltmek, Ekim 2010 Tennerife İspanya'da milli takım ile yurt dışında Avrupa Şampiyonası'na gidip, kendisine ait Avrupa rekorunu daha yukarıya taşımak bulunuyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.