22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ULUSOY'DAN ACENTELERE ÇAĞRI

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Japonya'da yaşanan felaket sonrası Türkiye'nin izlemesi gereken stratejiye değindi

ULUSOY'DAN ACENTELERE ÇAĞRI

29 Nisan 2011 / 21:02

TURİZMİN SESİ
Singapur Havayolları'nın seyahat acenteleri için düzenlediği toplantıda söz alan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)Başkanı Başaran Ulusoy, Japonya'da yaşanan felaket sonrası Türkiye'nin izlemesi gereken stratejiye değindi.

Singapur Havayolları, seyahat acenteleri için özel bir seminer düzenledi. Grand Hyatt İstanbul Otel'de gerçekleştirilen seminerde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy bir konuşma yaptı.

"TUNUS'DA HADİSE OLUYOR AMERİKALI TURU İPTAL EDİYOR"
Dünyada yaşanan felaketlere çoğunlukla insanların sebep olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Başaran Ulusoy, 19'uncu yüzyılda sanayi devrimi, 20'inci yüzyılda insan odaklı savaşlar ve terör yüzünden insanların zor günler geçirdiğini belirtirken, 21'inci yüzyılda çevre odaklı bir döneme girildiğini ifade etti.

Ulusoy, "Çevre konusundaki en büyük felaketi geçtiğimiz günlerde Japonya'da yaşadık. Bundan yıllar önce arkadaşlar bana telefon açtığında 'Irak'ta savaş var, sizde bir şey var mı' diye soruyorlardı. Şimdi Mısır'da ve Tunus'da hadiseler var. Ama Amerikalı turunu iptal ediyor. Biz de olayların olduğu yer bizden uzakta diye anlatmaya başlıyoruz" dedi.

Benzer bir durumun Singapur Havayolları için de geçerli olduğunu dile getiren Ulusoy, Japon hükümetinin konuyla ilgili duyarlı davrandığını ancak Türk seyahat acentelerine de önemli görevler düştüğünü belirtti.

Singapur Havayolları Sorumlu Müdürü Zeynel ATMACAN, Singapur Havayolları Türkiye Genel Müdürü Ang Beng SIONG, TÜRSAB Başkanı Başaran ULUSOY, TÜRSAB Denetim Kurulu Başkanı Nebil ÇELEBİ

Ulusoy şöyle devam etti: "Bugün dayanışma günüdür. Tur satan arkadaşlarımın bu mesafeyi anlatması lazım. Vereceğiniz destek müşterinize zarar vermek olarak değil, doğruyu anlatma bakımından destektir. Biz TÜRSAB olarak Tunus'taki olaylarda sıcağı sıcağına oraya gittik. Oradan döndüm yine kalabalık bir ekiple Mısır'a gittim. Hemen öncesinde de sayın Bakan ile Lübnan, Suriye ve Ürdün seyahatlerini yaptık. İşte bu yüzden meslektaşlarıma çok önemli görevler düşüyor."

Türkiye'nin Uzakdoğu'ya çalışan en güçlü ülkelerden biri olduğunu da belirten Ulusoy, "Tunus'a verdiğimiz desteği Singapur Havayolları'na ve Japonya'ya da vermeliyiz" dedi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.