22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ULUSOY;HÜKÜMET ANTALYA’YA KÜSMESİN

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, AKP'nin Antalya'daki seçim yenilgisiyle ilgili olarak; "Antalya endişesini ortaya koydu.

ULUSOY;HÜKÜMET ANTALYA’YA KÜSMESİN

31 Mart 2009 / 12:25

TURİZMİN SESİ


Dünya ile entegre bir yaşam tarzı olan bölgede vatandaş endişesini ortaya koydu ve bu aday kazandı. Ancak Antalya'ya her koşul altında destek verilmelidir. Hükümet kaybettiği yere küskünlük yapamaz" açıklamasını yaptı...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Antalya'daki yerel seçim sonuçlarıyla ilgili şöyle konuştu:
"Demokratik ve adil bir seçim oldu ve vatandaş her bölgede hizmet alabileceği kişiyi tercih etmeye çalıştı. Bu seçimlerde adaylar birinci, partiler ikinci oldu. Ankaralı ve İzmirli partiye oy verdi. İstanbul'da oy kullananlar farklı duygular yaşadı. Vatandaş, "Bizler ekonominin iyi olmasını istiyoruz. Bizi kaşımayın, okşayın. İyi işler yaparsan oy veririm yoksa yol veririm" dedi.

Antalya endişesini ortaya koydu. Dünya ile entegre bir yaşam tarzı olan bölgede vatandaş endişesini ortaya koydu ve bu aday kazandı. Ancak Antalya'ya her koşul altında destek verilmelidir. Hükümet kaybettiği yere küskünlük yapamaz. Antalya'nın turizm gücü için her türlü destek devam etmeli."

CADDELER DELİK DEŞİK, HALK TEPKİLİYDİ
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı koltuğunu 6 Mart 2009'da yapılan seçimde bırakan Kemal Özgen de şu açıklamayı yaptı:
"Antalya'da çok ilginç bir sonuç çıktı. Ama bir yerde de bekleniyordu. Çünkü esnaf çok sıkıntılıydı. Özellikle raylı sistem (metro) çalışmaları tepki çekti. Ekonomik kriz de bunun üzerine gelince memnuniyetsizlik arttı
Türel döneminde Antalya'ya hükümet tarafından da çok özel ilgi gösterildi.

Antalya'da son 5 yılda yapılan hizmetler inkar edilemez boyutlarda. Ancak bunların yanında bazı şeyler gerçekten çok aceleye getirildi. Projeler, sivil toplum örgütleriyle yeteri kadar tartışılmadı. Stadyum, raylı sistem çok tartışma yarattı. Raylı sistemdeki sıkıntı bir an önce projeyi tamamlama çabasıydı. Kademeli yapılsaydı, kentin içindeki esnaf nefes alabilirdi. Ancak bu proje yüzünden bir anda caddeler yollar kapandı. Yine de biz bu sonucu beklemiyorduk.."

 

Antalya'da şehir mühendislerinin "gereksiz ve anlamsız" bulduğu çok sayıda altgeçit, kavşak yapılmış, bunlar trafiği daha steresli ve zor hale getirmişti. Öte yandan, bu tür inşaatlerin İstanbul ve Ankara'da olduğu gibi yandaş müteahhitlere çıkar sağlama amacını taşıdığı iddiaları yoğun biçimde gündeme gelmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.