23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

UNESCO,PARİS'TE NEVRUZ'U KUTLANDI

Uluslararası Türk Kültürü Teş kilatının (TÜRKSOY) girişimiyle, Birleşmiş Milletlerin Paris'teki Kültür Bilim ve Eğitim Teşkilatı (UNESCO) binasında Nevruz kutlandı.

UNESCO,PARİS'TE NEVRUZ'U  KUTLANDI

30 Mart 2010 / 18:21

TURİZMİN SESİ


UNESCO'nun 2009 yılında "Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi"ne Nevruz'un dahil edilmesi ve BM'nin 2010 yılını "Tüm Kültürlerin Yakınlaşması Uluslararası Yılı" ilan etmesi dolayısıyla, UNESCO'nun Türkiye, Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan, Rusya, Ukrayna, Moldova daimi temsilciliklerinin katkılarıyla ve TÜRKSOY'un koordinatörlüğünde ilk kez bu yıl Fransa'da Nevruz kutlama törenleri düzenlendi.

Nevruz kutlamaları, TÜRKSOY'un Başkanı Dussen Kasseinov'un konuşması ve Kazan Tatarlarının halk oyunlarıyla başladı.
Kutlamalara destek veren ülkelerin dans ve folklar grupları ile müzisyenlerin türkü ve şarkıları geceye büyük renk kattı.
Kültür ve Turizm Bakanlığının dans topluluğu, Adıyaman yöresinin oyunlarıyla izleyenlerden yoğun alkış aldı. Kutlamalar, etkinliğe katılan ülkelerin UNESCO binasında verdiği ortak resepsiyonla sona erdi.

Nevruz geleneksel bayramının geniş bir coğrafyada insanları birleştirici bir rol oynadığının gösterilmesi, Türk ortak kültürünün tanıt ılması, uygarlıklar arası diyaloğun güçlendirilmesi açısından önem taşıyan kutlama programı, Strasbourg kentindeki Müzik ve Kongre Sarayında tekrarlanacak.

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.