23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

UNIVERSİADE 2011 İSTANBUL’DA TANITILDI

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in ev sahipliğinde , Holiday Inn Istanbul Airport North Otel'de gerçekleştirilen Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları tanıtım toplantısına Erzurumlu seçkin davetliler topluluğu katıldı

UNIVERSİADE 2011 İSTANBUL’DA TANITILDI

17 Ocak 2011 / 21:20

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT


Tanıtım toplantısındaki konuşmasında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler , başlangıçta yerel basında başkan ,küçük at civcivler yesin tarzında eleştiriler olan ibareler vardı diyerek bugün Allah'a hamdolsun bu büyük organizasyonu gerçekleştiriyoruz dedi.

 İsmini sayamadığım iş adamlarımız özellikle rahmetli İhsan Doğramacı'nın yaptığı katkı çok önemliydi. Valiler, rektörlerimiz çok iyi işler yaptılar. Bu iş birlikten doğdu. 27 ocakta bütün Türkiye'nin gözü Erzurum'da olacak ve dünyanın gözü de Türkiye'de olacak .

Bu organizasyon sadece şehrin değil tüm Türkiyemizi ilgilendiren bir konu. Nasıl yaz turizminde etkili bir ülke ise bundan sonra kış turizminde de çok iyi durumlara geleceğiz. Olimpiyatlar düzenleyecek bu şehir, çevre illere de katkısı olacak genel olarak ekonomik anlamda da önem arz eden bir il olacak Erzurum.

Şunu da belirtmek istiyorum, ilk müracaat zamanımızda organizasyon ekibi siz Erzurum olarak müracaat ediyorsunuz da Erzurum ,Türkiye'nin neresinde diyorlardı. Başka husus Türkiye'de kar var,dağ var mı , kayak yapılıyor mu deniliyordu. Düşünün ki kimse Türkiye'de kar yağdığını bilmiyordu. Ciddi bir potansiyelimizi anlatamamıştık.

Erzurum ,uzun bir süresi kar altında olan bir şehir , ciddi bir potansiyeli var, bu şehirden ciddi sporcular, madalyalar elde edebileceğiz önümüzdeki günlerde inşallah. Biz belediye olarak sokak çocuklarından oluşturduğumuz bir buz hokey takımı ,inanın bir ay içerisinde, herhangi bir buz salonu olmadan doğal ortamda çalışma sonrasında Türkiye şampiyonu olarak geri döndüler. Çünkü Erzurum'da yaşayan insan buzun üzerinde dengede durmasını zaten bir yaşam biçimi olarak biliyor.

Ama Erzurum'da bugüne kadar çocuklarımızın elinden kimse bu konuda tutmamış. 2007 yılında bu oyunları alıp Erzurum'a döndüğümüzde hiç unutmuyorum bir toplulukta 2011'de neler olacağını atlama kulelerini anlatırken yaşlı bir hacı amca başkanım biz 40 sene önce şu anki atlama kuleleri olan yerde bu işin daha ilkeli olan tramplen vardı ,oradan atlayan arkadaşımızı seyrederdik dedi.

Kültürümüzde ve potansiyelimizde bu güzellik var. Gelen heyetler, 40 yıl önceki tramplenlerin olduğu yeri atlama kuleleri için en güzel yer olarak tespit etti.Atlama kuleleri burada yapıldı. Erzurum için 650 milyon liralık yatırım , bir milat ve başlangıçtır, Arık Erzurum'un kabuğunu kırdığını düşünüyorum. Bundan sonra bu şehrin önünde hiçbir engel duramaz. Kentte bir bayram coşkusu ve ciddi bir heyecan hakim durumda.

Sayın Başbakanımız, 7 Ocakta bu tesislerin açılışını yaparken bir Dadaş tanımı yapmıştı. Hepimiz çok etkilenmiştik. Başbakanımızın tanımını tekrar etmek istiyorum. Dadaş demek yiğit demektir, mert demektir ,cesur, özü sözü doğru demektir, merhamet demektir,kardeşlik demektir. Erzurum ,27 Ocaktan itibaren dadaşı ve dadaşlığı tüm dünyaya anlatma ve tanıtma fırsatı bulacaktır. Erzurum soğuğunda Erzurum'un sıcak misafirperverliğini herkese göstereceğiz. “

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.