23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

UNIVERSIADE ERZURUM KIŞ OYUNLARI

Turizmin Sesi Ekibinden Hande Kurt ve Egem Kurt , Universiade Erzurum 2011 açılışı için Erzurum'a gitti

UNIVERSIADE   ERZURUM    KIŞ   OYUNLARI

31 Ocak 2011 / 20:26

TURİZMİN SESİ-HABER HANDE KURT-FOTOĞRAFLAR EGEM KURT


Açılış töreni için Universiade Arena Stadyumu tamamen dolarken birçok kişi de dışarıda kaldı. Törende devletin zirvesi yer aldı.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin ile bakan ve milletvekilleri, FISU Başkanı George Killian ve diplomatlar açılış törenini izlemek üzere Erzurum'da idi.

Erzurum Kış Olimpiyatları açılışı katılımcı 58 ülkenin sporcularının geçiş töreni ile başladı. Türk sporcuların geçişinde bütün stadyum ayağa kalktı ve coşku doruğa ulaştı.

Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Böyle bir organizasyonun Anadolu'nun kapısı Erzurum'da gerçekleşmesi bizi mutlu ediyor. Spor, barış ve centilmenlik demektir. Dünyanın dört bir yanından gelen sporcuların centilmence yarışacağına inanıyorum” diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin ise hükümetin oyunlara yaptığı katkıdan söz ettikten sonra “Ancak en büyük pay Erzurumlularındır” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da üniversiteler arası kış oyunlarını kış olimpiyatlarının takip edeceğini vurgulayarak “Misafirimiz demiyorum ev sahibimiz olan 3 bini aşkın sporcu kardeşlerim dadaşlar diyarı Erzurum'a hoşgeldiniz.

Kalacağınız kısa süre içerisinde doya doya dolaşmanızı, Erzurum'u tanımanızı dilerim. İnanıyorum ki kış oyunlarıyla kış olimpiyatlarının takipçisi olacağız. Erzurum'a bu yakışır. Yakışanı da gerçekleştireceğiz” dedi.

FISU Başkanı George Killian'ın konuşmasının ardından Tuğba Daşdemir sporcu andını okudu ve Milli Voleybolcu Neslihan Darnel, Dünya Supersport Şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Milli Güreşçi Selçuk Çebi ve Milli Okçu Gizem Gelişmen meşaleleri yaktı.

Erzurum Kış Olimpiyatları açılışı Kenan Doğulu konseri ve havai fişek gösterisi ile sona erdi. Bütün sporcular ve Universiade gönüllüleri Kenan Doğulu şarkıları ile dans ederek barış ve dostluk için en güzel tabloyu sergilediler.

Kuşkusuz açılış törenine Anadolu Ateşi damgasını vurdu. Muhteşem şovlar seyircilerin gönlünü fethetti. Snow,Volcano, Javelin Throwers from Erzurum, Hani Yaylası,Silk Road, The Caucasian Gate ,Fishermen and Black Sea ,Rumi and Sems Duet ve Basbar bölümleri halinde sunulan gösteriler ve muhteşem ışık şovlarının yarattığı büyülü atmosfer Erzurum soğuğunu unutturdu. Şovun Kafkas Kapısı bölümündeki dans performansı ve Ciritçilerin geçişi çok büyük ilgi gördü.

Başbar bölümünde yer alan kadın dansçıların kuğuları andıran görüntüsü çok güzeldi. Karların üzerinde semazanler aynı şekilde seyircileri büyüledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.