22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ÜNLÜ JOKEYLER İSTANBUL’A GELİYOR

Bu yıl festival 4-5 Eylül tarihlerinde Veliefendi Hipodromu'nda yapılıyor

ÜNLÜ JOKEYLER İSTANBUL’A GELİYOR

09 Şubat 2011 / 19:57

TURİZMİN SESİ


Yurt dışından gelen birbirinden iddialı atlarla, Türk safkanlarının nefes kesen mücadelesi, iki gün boyunca şenlik havasında sürecek. Veliefendi Hipodromu yine müthiş yarışlara sahne olacak...

Ülkemiz atçılığının tanıtımı ve safkanlarımızın yabancı rakipleriyle güçlerini sınaması açısından son derece önemli olan 'Uluslararası Yarış Festivali'ne bu sene yurtdışından 28 misafir safkan katılıyor. Bu sayı bugüne kadarki en yüksek katılım.

Festivalde 23 de Türk atı start alacak. Safkanların ünlü sahipleri, antrenörleri ve dünyaca ünlü jokeyler ile çok sayıda yarışçılık otoritesi ve yabancı basın mensubu da İstanbul'a geliyor . Yarış festivaline , İngiltere'den 15, Fransa'dan 6, Almanya'dan 4, İspanya'dan 1, Yunanistan'dan da 2 safkan katılıyor.

Festivalin ilk günü festivalin son koşusu olan Birincilik ikramiyesi 115.000 € (Euro), İSTANBUL 2010 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ KOŞUSU' NDA German Racing Club'un sahibi olduğu VANJURA, jokeyi Alexander Pietsch ile 1.34.26'lık derece yaparak kazanmayı başardı. Koşuda EVADING TEMPETE ikinci, KINKY AFRO üçüncü, RAVENEL de dördüncü oldu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.