ÜNYE-FATSA-ORDU FAM TRİP İLE ÜNYE TURİZMİ ATAĞA GEÇİYOR
Ünye-Fatsa-Ordu Fam Trip Organizasyonu ülkemize tur düzenleyen turizm sektörünün tur operatörlerinden oluşan ekip Ünye ve Fatsa’nın tarihi ve doğal güzelliklerini gezerek yerinde inceledi
12 Ekim 2020 Pazartesi 12:30
TURİZMİN SESİ- HABER FOTO -AYŞULA ÖZGEN
ÜNYE- Karadeniz Bölgesinin ve özellikle Ünye-Fatsa-Ordu güzergâhının önemli ve doğal bir turizm potansiyeli olduğunu ifade eden tur operatörleri 2021 yılının Mayıs ayını işaret etti. Düzenlenen organizasyonla 41 yerli ve yabancı turizm operatörü 05-10 Ekim tarihleri arasında Ünye'den başlayarak Fatsa ve Ordu'nun turizm potansiyeli olan bazı ilçelerini ziyaret etti.
Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlemiş olduğu Ordu-Fatsa-Ünye Fam Trip organizasyonunda Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye Belediyesi, Ünye Kaymakamlığı ve Fam Trip Koordinatörü Mustafa Kılıç’ın koordinasyonunda Ünye- Ordu Fam Trip organizasyonu kapsamında yurtdışından ülkemize tur düzenleyen turizm sektörünün temsilcileri Ünye’nin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdiler.
Türkiye'de söz sahibi 41 yerli ve yabancı turizm operatörleri Ünye-Ordu gezisi kapsamında;
1.Gün; Çınarsuyu Tabiat Parkı ve Camping Alanı, Uzunkum Plajı (Ünye Manyetik Kum), Yalı Kilisesi, Atatürk Parkı, Ünye Müze Evi, Sabri Kadı Konağı, Kadılar Yokuşu, Bakırcılar Arastası, Orta Çarşı, Madame Chocolate Ünye Çikolatası Tanıtımı, Türk- Japon Dostluk Anıtı, Ayanikola ve Çakırtepe’yi ziyaret etti.
2.Gün; Şeyh Yunus Emre Türbesi, Belice Timsah Adası, Gaga Gölü, Pelitdibi, Akise Tepesi, Bolaman, Akkuş, Fatsa Kabak Dağı, Çet Dağı, Oksijen Resort, Kabakdağ Organik Köy Evleri, Yalıköy, Atakale ve Ünye Madencilik Medikil Tanıtımı gerçekleşti.
3.Gün; Ünye Kalesi, Çiseli Şelalesi, Aybastı Perşembe Yaylası ve Boztepe ziyaret edildi.
4.Gün; Asarkaya Mesire Alanı, Cevizdere Binicilik Tesisleri, Kertil Mesire Alanı ve Argan Yaylası’na gidildi.
Ünye başta olmak üzere Ordu’nun tarihi güzelliklerinin dünyaya açılması planlanan çalışmanın ilk günü projenin ilk durağı Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye Çınarsuyu Tabiat Parkı oldu. Çınarsuyu Tabiat Parkı tesisleri ile ilgili bilgi alan tur operatörleri buraya hayran kaldıklarını ifade ettiler. Tur operatörlerinin ikinci durağı Uzunkum’daki Ünye Manyetik Kumu oldu.
Burada Emekli Jeofizik Mühendisi Orhan Yiğit’in sunumunun ardından tur operatörleri çıplak ayakla 1 saat Ünye Manyetik Kumunda yürüdü. Ardından Tilla Çay Bahçesinde çay molası veren turizmciler “Ordu’nun Giriş Kapısı, Turizm Adası, Burunucu” Projesi kapsamında Ada Bakkaliyesi’nin bulunduğu mevkiyi gezdi. Ünye’de sahil boyu yürüyen tur operatörleri Atatürk Parkı Sosyal Tesislerine gelerek gastronomi alanında Ünye Mutfağının lezzetlerini tattı. Tur operatörlerinden oluşan ekip, daha sonra sırasıyla Ünye Müze Evi, Sabri Kadı Konağı, Kadılar Yokuşu, Bakırcılar Arastası, Orta Çarşı, Ayanikola, Madame Chocolate Ünye Çikolatası Dükkânı ve Türk-Japon Dostluk Anıtı’nı ziyaret etti.
Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, Atatürk Parkı’nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Projede hedeflerinin yurt dışı bağlantılı acentalar olduğunu ifade ederek, “Acenteler aracılığıyla yurt dışı bağlantılarını kullanıp, bölgemize turist transfer etmeleri, dolayısıyla Karadeniz’deki turizmin başlangıç noktasının artık Ünye’nin olmasının gerekliliğini sağlamak istiyoruz” dedi.
Atatürk Parkındaki programda tur operatörleri adına konuşan Karnak Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ali Abet ise; “Turizm çok uzun soluklu bir tanıtımdır. Sabır ister, o kadar detaylı güzel şeyler var ki, bunun hepsini 4-5 gün içerisinde göreceğimize inanmıyorum. Biz buraları gezdikçe, zamanla çözüldükçe buraya ciddi yazarlar gelebilir. Burada daha büyük festivaller düzenlenebilir. Eşi benzerini yaptığımız Arap ülkelerinden 750 bin acentalık bir festival bile düzenlenebilir. Samsun’u, Ordu’yu, Ünye’yi çok geniş bu coğrafyayı kapsayacak şekilde güzel bir şekilde planlar yapılabilir.
Türkiye’ye 2 milyon para geliyorsa şu an burada en azından bir milyonunu getiren meslektaşlarımız var. Biz 330 milyondan bahsediyoruz, 18 Arap ülkesi. Bu halkın %30’u seyahat ettiği zaman dünyaya 100 milyon Arap turist gidiyor. Biz Türkiye olarak 1.5 milyonunu alabiliyoruz. Hâlbuki görüntüde biz çok iyi Arap turist aldığımızı zannediyoruz ama almıyoruz. Senelerdir İstanbul bütün dünya pazarlarından, yabancı Avrupa ülkelerinden protesto edilmesine rağmen sadece Arap turist ile besleniyor.
Yani Arap turizmi o kadar büyük ki nasıl Trabzon, Rize o taraflara gidiyorsa, iyi bir tanıtımla sabırlı bir yolla olacak. Bu tabi seneler alabilir. Bunu başarabiliriz. Tabi biraz yatırım gerekiyor. Tesis gerekiyor. Ama sizlere söz veriyoruz. Zaten bu kadar büyük rakibi bir araya getirmeniz büyük başarıdır. Bu kadar birbirini yiyen acentalar ilk defa bir arada çıkıyoruz seyahate ve sizin bölgenize oluyor. Biz elimizden ne geliyorsa yapacağımıza inanıyorum” dedi.
Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise, yaptığı konuşmada, proje kapsamında yapılan çalışmalar ve düzenlenen geziler neticesinde hem turizm acenteleri, hem Ünye, hem Karadeniz Bölgesi için güzel sonuçlar ortaya çıkacağını söyledi. Ünye'de konaklayan ve ilk gün Ünye'den başlayan gezi programının ikinci günü Ünye'de başladı, Fatsa'da tamamlandı. Ünye'nin Şeyh Yunus Emre Türbesi'ni ziyaret eden heyet, daha sonra Fatsa ilçesine geçti. Fatsa gezisi kapsamında Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay nezaretinde Timsah Adası, Pelitdibi, Gaga Gölü, Akise Tepesi, Bolaman, Yalıköy, Kabakdağ Organik Köy Evleri'ne ziyaret gerçekleştirdi. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar da Bolaman Park Restaurant'ta gerçekleşen programda turizm operatörleriyle bir araya gelerek belirli bir tarihe, denize, doğal kaynaklara ve klimatik özelliklere sahip olan Fatsa'nın turizmini değerlendirdi.
FATSA'MIZIN TURİZMDEN ALDIĞI PAYIN ARTMASI İÇİN MADDİ MANEVİ HİÇBİR FEDAKÂRLIKTAN KAÇINMAYACAĞIZ
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ziyaretlerle ilgili yaptığı açıklamada; "Ünye-Fatsa- Ordu Gezisi organizasyonu ülkemize tur düzenleyen turizm sektörünün temsilcilerini ilçelerimizde ağırladık. Belirli bir tarihe, denize, doğal kaynaklar ve klimatik özelliklere sahip olan Fatsa'mızda Türkiye'de söz sahibi 41 yerli ve yabancı turizm operatörlerini Turizm işletme firmalarımızla Fatsa turizmini değerlendirdik. Turizmde tercih edilen destinasyonların arasında yer almak için başlattığımız çalışmanın ilk aşamasında Timsah Adası, Pelitdibi, Gaga Gölü, Akise Tepesi, Bolaman, Yalıköy, Kabakdağ Organik Fatsa'mızın doğal güzelliklerine, yeşiline ve mavisine, klimatik havasına hayran kalan operatörlerimizle, Fatsa turizmi için çok değerli ve kıymetli olacaktır. Fatsa'mızın turizmden aldığı payın artması için maddi manevi hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağız" dedi.
Ziyaretler kapsamında Akkuş’ta ilk olarak 1700 rakımlı Argan Yaylasını ziyaret eden tur operatörleri ve beraberindekiler burada bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi, Akkuş’u Argan Yaylasının zirvesinden izlediler. Daha sonra bölgenin önemli mesire alanlarından Kertil Mesire Alanı’na geçen misafirler burada yeni sezon hasadının devam ettiği tescilli Akkuş Şeker Fasulyesinden ve yöresel yemeklerden tattılar. Akkuş’un özellikle kış turizmi açısından önemli bir nokta olduğuna değinen Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz, “Akkuş kış turizmi açısından son derece önemli bir yer. Geçtiğimiz yıl Argan Yaylasında her hafta sonu kış festivali düzenledik ve büyük ilgi gören organizasyonlara imza attık. Akkuş’un en önemli eksiklerinden biri konaklama sorunuydu, bu sorunu da Akkuş Belediyemiz Bungalov evler ile çözüme kavuşturuyor. Turizmin gelişmesi ve potansiyelin artması için altyapı çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.
AKKUŞ YAZ-KIŞ DEMEDEN MİSAFİRLERİNİ SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE AĞILAYACAK NOKTAYA GELMEKTEDİR
Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci ise, bölgede turizmin canlanması için önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, “Öncelikle Ünye-Fatsa-Ordu Fam Trip organizasyonu kapsamında yurtdışından ülkemize tur düzenleyen turizm sektörünün temsilcilerini ilçemizde ağırlamaktan memnuniyet duyduk.
Akkuş’un turizmde tercih edilen bir yer olması için çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle geçtiğimiz yıl 1700 rakımlı Argan Yaylasında başlattığımız kış festivali büyük ilgi gördü. Bu etkinlikleri bu yıl da devam ettirmek istiyoruz. Büyükşehir Belediyemiz tarafından Argan Yaylasında yapımına başlanan gölet projesinde sona gelindi. Bölgemizin en büyük sorunlarından yeme - içme ve konaklama sorununu ise bölgede örnek gösterilen Kertil Tesislerinde yaptığımız yatırımlarla çözüme kavuşturuyoruz. Dolayısıyla Akkuş yaz-kış demeden misafirlerini sorunsuz bir şekilde ağılayacak noktaya gelmektedir” şeklinde konuştu.
ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HİLMİ GÜLER "KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK"
Fatsa programının sonunda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ile Fatsa'da bir araya gelen tur operatörleri Ordu ilinin turizm potansiyeli üzerine sohbet etti. Başkan Güler burada konuşmada, "Doğasıyla ve samimi insanlarıyla Ordu, yerli ve yabancı turistleri bekliyor.
Sizler profesyonel kişilersiniz. Dünya'yı gezdiniz. Bu nedenle Ordu sizin. Sizin fikirlerinize ve projelerinize hazırız. Tüm arkadaşlarımızla hazırız. Valimiz ile birlikte çalışıyoruz. Ünye, Fatsa'dan hep bahsedildi ama Aybastı Yaylası, Gürgentepe, Gölköy, Kabadüz ilçelerinde de gezileri var. Kapımız her zaman açık" dedi. Bölgeyi gezen turizmciler ise, Ünye ve Fatsa'nın turizm potansiyeli olduğunu ifade etiler.
3.Gün; Restorasyonda olan Ünye Kalesi gezildi, açılan dehlizler görüldü. Ardından Çiseli Şelalesi, Aybastı Perşembe Yaylası ve Boztepe ziyaret edildi. Boztepe’ye teleferikle çıkan ekip, Akamoy Hotel’de B2B görüşmeleri gerçekleştirdi.
4.Gün ise; Asarkaya Mesire Alanı’nda keyifli bir doğa kahvaltısıyla güne başlayan kafile, Cevizdere Binicilik Tesisleri’nde At bindiler, zipline deneyimlediler. 2007 yılında açılışı yapılan Ünye At Çiftliği ve Binicilik Tesisleri, 20’nin üzerinde At’a ev sahipliği yapıyor.
Tesis’in Konaklama Mekânı da bulunuyor. 100 Kişiye kadar oturarak yarış izleme imkânları mevcut. Şimdiye kadar 6 kere gerçekleştirilen Geleneksel Rahvan Yarışları da bu tesiste yapılıyor. Ayrıca çocuklar, Midilli Atı ve Görevli vasıtasıyla Binicilik yapabiliyorlar. Bunları dışında özel yarışlar ve cirit müsabakaları düzenlenebiliyor. Tesis şehrin biraz dışında; Cevizdere mevkiinde bulunuyor.
At Çiftliğinin bir güzel yanı ise, kendinize özel at satın alarak bakımının burada uzman seyisler tarafından yaptırabilmeniz. Yalnız tesiste bu hizmet için bir kota bulunuyor bu yüzden bu konuda bilgi almak gerekiyor. At binmek için tesise gitmeniz yeterli; bu konuda bilgiliyseniz yalnız şekilde binebilir veya bilgili değilseniz size yardımcı olan kişiler bulunuyor bunların yardımıyla biniciliğinizi yapabilirsiniz.
Cevizdere’nin ardından Kertil Mesire Alanı’na gidildi doğa ile iç içe aktiviteler yapıldı ve Argan Yaylası ziyaret edildi.
WEB MEDYA Grubu, Turizmin Sesi'nin onayı olmadan, yazılı haberlerin ve fotoğrafların tümü veya bir bölümünün kullanılması ve ya da bir kısmının kopyalanması yasaktır. Aksi taktirde ADA Hukuk Burosu yetkilidir.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.