22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

URAS BÖLGENİN ÖNEMİNİ ANLATTI

Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf ÜRAS, Tekirova, GATAB yenibir görev üstlendik görevimiz her zaman zor olanı başarmak dedi

URAS BÖLGENİN ÖNEMİNİ ANLATTI

23 Aralık 2010 / 12:48

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ-KEMER


TRT Anadolu TV'de Çetin Altan'nın sunduğu “Anadolu Gündemi” programının canlı yayın konuğu olan Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf ÜRAS, Tekirova'yı, GATAB'ı ve çalışmalarını anlattı. GATAB'ın kuruluşu, yapısı ve çalışmaları hakkında genel bir bilgi veren Başkan Üras, Birliğin hizmetleriyle örnek bir kuruluş olduğunu belirtti ve Bölge adına önemini vurguladı. Birliğe bağlı beş Belediye ve dört köy olduğunu, tüm bu bölgelerin altyapı, çöp toplama hizmetlerinin GATAB tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Üras, “Büyükşehir Belediyesi gibi çalışıyoruz “ dedi.

Örnek Kuruluş GATAB
Yerel Yönetimler GATAB'ın üstlendiği hizmetleri özel sektöre devrederken, tüm bu hizmetleri GATAB'ın tek başına yaptığına dikkat çeken Çetin Altan, bu zor bir görev değil mi, sizce tek elden yönetim gereklimi ve bununla ilgili çalışmalarınız nelerdir diye sordu. Büyükşehir Belediyesi gibi çalıştıklarını belirten Başkan Üras; “ Görevimiz her zaman zor olanı başarmak . Altyapıdan tutun da çöp toplama ve vektörle mücadele hizmetleri gibi pek çok işi oldukça geniş bir alanda gerçekleştiriyoruz. Kaynakların doğru kullanılarak tüm bu hizmetlerin en iyi şekilde sağlanabilmesi için güç birliği oluşturulması gerekmektedir. Onun için Yönetimin tek elden yürütülmesi şarttır. O zaman, yaşanan sıkıntılar giderilerek Bölgemiz adına yapılması planlanan projelerin önü açılacaktır diye ifade etti.

Birçok Belde'den oluşan bölgelerin tek yönetim altında toplanmasıyla hizmetlerin daha kontrollü yapılacağını her zaman vurguladıklarını söyleyen Üras; “Konuyla ilgili fikirlerimizi ilgili yerlere ilettik. Yerel Yönetimler tarafından Üniversiteler ile fizibilite çalışmaları yapılmalı. Biz, böyle bir projenin her zaman destekçisiyiz. Kemer'i hak ettiği yere taşımak için tüm Belediye Başkanlarımız ve ilgili yöneticilerimiz ile bir araya gelip birlik olmalıyız. Birlikten kuvvet doğar” dedi.
Çetin Altan'ın, misyonunuz gereği Turizmi geliştirmek adına da pek çok çalışmalarınız var, Uluslararası Organizasyonlarda GATAB olarak öncülükleriniz olacak mı sorusuna cevaben Başkan Üras; “Turizmi çok önemsediklerini ifade etti.

GATAB'ın altyapı çalışmalarının yanı sıra, Turizmi geliştirme görevi de vardır. Misyonumuz gereği, Turizm Bakanlığı politikalarına uygun olarak görev Bölgemiz olan alanda Turizme destek veriyoruz. 2005 yılına kadar sadece altyapı hizmetleri verirken, göreve geldiğimiz günden itibaren tanıtım faaliyetlerine de yoğunlaştık. 2006-2010 yılları arasında gerçekleştirilen yurt içi ve yurt dışı fuarlarına katıldık aktif katılıma da devam edeceğiz. Aynı zamanda yine bu dönemde gerçekleştirilen birçok kültürel ve sportif etkinliğe destek olduk ve olacağız. Son olarak, turizm açısından büyük önem taşıyan MOBESE sistemini Kemerde hayata geçirdik. Yine, Kemer ve bölgelerinde turizmden daha fazla pay alabilmek için tanıtımın çok iyi yapılması gerektiğini düşündük ve bunun içinde GATAB öncülüğünde tanıtım faaliyetlerinin tek elden yürütülmesi kararını aldık. Kemer Bölgesi'nde yer alan Turizm dernekleri GATAB çatısı altında toplandı. Bundan sonra Bölgenin tanıtımı için, turizmle ilgili tüm Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte güzel çalışmalara imza atacağız” diye belirtti.

Çetin Altan, Planlanan Çalışmaları Sordu
Altyapı hizmetlerimize ara vermeden devam edeceğiz. Asli görevlerimiz haricinde, GATAB öncülüğünde ilkleri yaşayan bölgemizde, turizmi 12 aya yayma amacıyla çalışmaya devam edeceğiz. Avrupa'nın da en önemli yüz dalış noktasından biri olarak tescillenmiş, Tekirova beldesi sınırları içerisinde kalan Üçadalar da sualtı turizmini geliştirmek maksadıyla Münfesih SG 120 savaş gemisini, Akdeniz'in mavi derinlikleriyle buluşturduk. Bu projeye gösterilen yoğun ilgi sonucu, Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanlığından temin edilen C47 Dakota kargo uçağını önümüzdeki günlerde su altı zenginliklerimize kazandıracağız. Yine Antalya ve Kemer'de yapılacak olan 50 bin kişinin katılım göstermesi planlanan 2011 yılı Doğa Olimpiyatları'na Muratpaşa Belediyesi ile birlikte ev sahipliği yapacağız. Eşsiz doğası ve güçlü tarihi ile büyük bir avantaja sahip olan Bölgemizi hak ettiği yerlere taşıyacağız” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.