23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

USS STOUT’DAN DOSTLUK VE BARIŞ AĞACI

Amerikan donanmasına bağlı USS Stout savaş gemisi 280 kişilik personeliyle ikinci kez Bodrum'a geldi ve bu ziyaretini bir ağaç dikerek anılaştırdı

USS STOUT’DAN DOSTLUK VE BARIŞ AĞACI

06 Mayıs 2011 / 08:56

TURİZMİN SESİ


2009 yılında ilk ziyaretini yine USS Stout savaş gemisiyle yapan komutan Dnz. Yarbay Sylvester Steele, Bodrum'a ikinci gelişinde önce Bodrum Belediye Başkanlığı Makamını ziyaret etti. Bodrum Belediye Başkan Vekili Mehmet Özsert'le görüşen USS Stout Komutanı Dnz. Yarbay Seele, Bodrum'u çok sevdiklerini, barış ve dostluk adına birlikte ağaç dikmek istediklerini belirtti. Karşılıklı hediyelerin verildiği bu buluşmada Baraz Oteli'n yıkımıyla elde edilen alana yapılmakta olan parka bir ağaç dikilmesi kararlaştırıldı.

 Ficus Benjamina (Benjamin Kauçuğu) ya da Bodrum'da bilinen adıyla Bodrum Ağacı'nın parka dikilmesi sırasında küçük bir tören düzenlendi. Bodrum Belediye Başkan Vekili Mehmet Özsert ve USS Stout savaş gemisi komutanı Dnz. Yarbay Sylvester Steele parka diktikleri ağaca ilk toprağı birlikte koydular. Bodrum Belediye Başkan Vekili Mehmet Özsert ile ağacın önünde hatıra fotoğrafı çektiren Komutan Steele bugüne kadar birçok liman ziyaret ettiklerini ama Bodrum'u çok sevdikleri için ağaç dikmek istediklerini ve Bodrum'a her gelişlerinde bu ağacı ziyaret edeceklerini dile getirdi. Gemi 2 gün daha Bodrum'da kalıp sonra Akdeniz'e doğru hareket edecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.