22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

USTA ŞEF, YETENEKLİ PİYANİST, KÖKLÜ ORKESTRA

İş Sanat, sezonun büyük merakla beklenen konserlerinden biriyle mayıs ayına etkileyici bir giriş yapıyor

Usta şef, yetenekli piyanist, köklü orkestra

29 Nisan 2015 / 09:00

TURİZMİN SESİ

Klasik müziğin genç yıldızı Özbek piyanist Behzod Abduraimov, ünlü şef Vladimir Jurowski yönetimindeki Rusya’nın 78 yıllık köklü orkestrası Akademi Senfoni Orkestrası eşliğinde sahne alacak.
İş Sanat, sezonun büyük merakla beklenen konserlerinden biriyle mayıs ayına etkileyici bir giriş yapıyor. Klasik müzik dünyasının sayılı orkestralarından biri olan Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası, genç kuşağın nefes kesen piyanistlerinden Behzod Abduraimov ile İş Sanat sahnesinde bir araya geliyor. 
 
Henüz 18 yaşındayken katıldığı 2009 Londra Uluslararası Piyano Yarışması’nda elde ettiği birincilikle tüm dikkatleri üzerine çeken genç müzisyen, klasik müzik dünyasına adını şimdiden altın harflerle yazdırmayı başardı. . Decca etiketli ilk kaydında Prokofyev, Liszt ve Saint-Saëns’in eserlerini büyük bir başarıyla yorumlayan Özbek piyanist, Eylül 2014 çıkışlı ikinci kaydında Çaykovski’nin 1. ve Prokofyev’in 3. konçertolarında kusursuz bir performans ortaya koydu. Piyano çalmaya henüz beş yaşındayken başlayan Abduraimov, dünyanın en saygın konser salonlarında sayısız resitale imza attı. 
Londra Filarmoni Orkestrası, Sidney Senfoni Orkestrası, Tokyo Senfoni Orkestrası, Atlanta Senfoni Orkestrası gibi seçkin orkestralar ve Vladimir Ashkenazy, Valeri Gergiev, Pinchas Zuckerman gibi efsane şeflerle aynı sahneyi paylaşan sanatçıya, İstanbul’daki konserinde dünyaca ünlü şef Vladimir Jurowski’nin batonu altında Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası’nın eşlik edecek. 2011 yılından bu yana topluluğun daimi şefliğini üstlenen Jurowski ile çalışmalarına hız kesmeden devam eden Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası ve piyanist Behzod Abduraimov Britten, Prokofyev ve Çaykovski’den eserlerle 5 Mayıs 2015 Salı akşamı saat 20.00’de İş Sanat’ta olacak. 
Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası, Vladimir Jurowski şef, Behzod Abduraimov piyano   
 
5 Mayıs 2015 Salı, Saat: 20.00
Bilet Fiyatları: 1. Kademe: 120 TL 2. Kademe: 80 TL 3. Kademe: 70 TL İndirimli: 60 TL Öğrenci: 20 TL
 
Satış noktaları
İş Sanat Ana Gişe - 0212 316 10 83
Biletix – 0216 556 98 00
www.biletix.com
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.