22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ÜSTÜNE OTURULABİLİR MİMARLIK

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin hazırladığı birbirinden ilginç ve farklı oturulabilir tasarımlar görenleri hayrete düşürüyor

ÜSTÜNE OTURULABİLİR MİMARLIK

13 Aralık 2012 / 09:09

TURİZMİN SESİ


İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin hazırladığı birbirinden ilginç ve farklı oturulabilir tasarımlar görenleri hayrete düşürüyor. “ÜSTÜNE OTURULABİLİR MİMARLIK” ismiyle sergilenen tasarımların kimi bir bavuldan, kimi araba lastiği ve jantlarından, kimiyse su tesisatı borularından oluşuyor. Üstelik sergi boyunca tasarımlar katılımcılar tarafından üstüne oturularak denendi ve test edildi. 
 
İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri son yılların en ilginç sergilerinden birine imza attı. “ÜSTÜNE OTURULABİLİR MİMARLIK” ismiyle 21-29 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen sergideki tasarımlar görenleri hayrete düşürdü.
 
Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Gözde Başak ÖZTÜRK ve Araş. Gör. Özlemnur ATAOL AKPINAR yürütücülüğünde gerçekleşen projedeki tasarımların birçoğu atık ve geri dönüştürülebilir malzemelerden yapıldı. Tasarımlarla ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Gözde Başak ÖZTÜRK, “Öğrencilerimiz henüz mimarlık alanında çok yeni olmalarına ve iki aylık bir sürede hazırlanmalarına rağmen güzel bir başarıya imza attılar. Bu tasarımların bir kısmı sadece sergi için değil günlük yaşantıda da kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Burada özellikle atık olarak nitelendirdiğimiz birçok materyalin aslında mimarlık bilgisi ve hayal gücü ile birleştirilerek kullanılabilir ürünlere dönüştürüldüğünü göstermek istedik” diye konuştu. Sergiye gelen katılımcıların tasarımları alıp evlerinde de kullanmak istediklerini söyleyen Öztürk, “Çok olumlu tepkiler aldık. Standart tasarımların dışında olması da insanların ilgisini çekti. Sergide sunulan oturma üniteleri; her ünlü mimarın kendine ait bir oturma ünitesi tasarımı bulunmasından yola çıkılarak, ‘oturma eylemi’ ve ‘ergonomik tasarım’ı kavramaya yönelik bir çalışma sürecinin sonuç ürünleridir” dedi.
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.