22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ÜTÜYLE MASAYA YATIRILAN LEZZET KEYFİ

Dünya Aşçılar Olimpiyatları B kategorisi Dünya Üçüncüsü şef Mithat Yalçınkaya'nın “kömürlü ütü de yemek'' sunumu görenleri etkiliyor!

ÜTÜYLE MASAYA YATIRILAN LEZZET KEYFİ

17 Mayıs 2011 / 18:44

TURİZMİN SESİ


Otantik bir sunum eşliğinde 65 yıllık döküm kömürlü ütü'de mangal keyfi…Zengin mutfağı ve dünyaca ünlü aşçıları ile yerli, yabancı ve ünlü konuklarına lezzet şöleni sunan Taksim'de bulunan ELITE WORLD PRESTIGE HOTEL'in yaratıcı mutfağında yeni bir lezzet daha … ELITE WORLD PRESTIGE HOTEL'in dünya aşçılar olimpiyatları ödüllü Aşçıbaşısı Mithat Yalçınkaya kömürlü döküm ütü üzerinde pişirdiği lezzetleri çok özel akla gelmeyecek sunum tekniği ile gastronomi kültürüne yeni bir sunum tekniği kazandıracak şekilde sunuyor.

Anadolu'nun dört bir köşesini dolaşarak anneannelerimizin döneminden kalma 65 yıllık tarihi ütüleri toplayan Yalçınkaya, bu ütülerde pişirilen etin, tavuğun, balığın, av hayvanlarının ve sebzelerin lezzetinin damakta unutulmayacak bir tat bıraktığının önemle altını çiziyor. Yalçınkaya ayrıca, bu tekniğin geleneksel yöntemler ile yapılan mangalda pişirme tekniğinin yol açtığı kanserojen maddelerin yiyeceklere geçme riskini de ortadan kaldırmış olduğunu önemle vurgulayarak, mangal tadını sevenler için sağlıklı, otantik ve çok güzel bir pişirme tekniği olduğunu da belirtiyor.

Nojtaljinin Lezzetle Buluşması…
Yalçınkaya nojtaljiyi lezzetle buluşturmaktan ve sofralara taşımaktan büyük mutluluk duyduklarını söylerken, yurtdışından özellikle orta doğu ve Avrupa ülkelerinden, ülkemizin dört bir köşesinden ütüde yemek zevkini yaşamak için gelen yoğun taleplere yetişebilmek için ekip olarak daha çok çalıştıklarını, hizmet vermekten ve bu lezzeti herkese tattırmanın zevkinin de ayrı bir gurur olduğunun altını çiziyor.

ELITE WORLD PRESTIGE HOTEL 'in Döküm Kömürlü Ütü Tekniği ile pişirilerek sunulan lezzetlerine konukların ilgisi oldukça yoğun olmasının başında da ütü de pişirme tekniğinin büyük bir merak uyandırması ve bu tekniğin mangal tadını sevenler ve sağlıklı beslenmekten de ödün vermek istemeyenler için çok güzel bir tercih alternatifi olması yatıyor.
Döküm Kömürlü Ütü Tekniği zamanda yiyeceklerin lezzetine lezzet katarken, ayrıca yiyeceklerin besin değerlerinin de kaybolmadan korunmasını sağlıyor. Masaya getirilen ütülerin üstünde pişen et ve diğer yiyeceklerin duman yaymaması da aynı zamanda konukların bu yöntemle pişirilen lezzetleri tercih etmelerinde önemli bir etken . Zira konukların üstlerine duman ve koku sinmediği gibi mangalda pişen lezzetlerin tadına da doyasıya varmış oluyorlar.

Konuklar pişirme süresini damak tadına göre belirleyebiliyor.
Bu pişirme tekniği ile her konuğun damak zevkine göre yiyecekler istenilen sürede pişirilerek, aynı anda dumanı üstünde tüterek sıcak sıcak servis ediliyor. Otelin Olimpiyat ödüllü ünlü aşçıbaşısı Mithat Yalçınkaya; farklı sunum teknikleri eşliğinde ELITE WORLD PRESTIGE HOTEL in mutfağında uygulanan ve çok beğeni toplayan Döküm Kömürlü Ütü Tekniği ile her türlü yiyeceğin mangalda pişirilmişçesine lezzetli ve tadına doyulmaz olduğunu belirtiyor Yalçınkaya, ayrıca bu tekniğin; lezzete lezzet katan diğer bir özelliğinin de kömür ateşine katılan kekik ve söğüt talaşının olduğunun da önemle altını çiziyor.

Konuklarımızı Şımartmayı seviyoruz…
Döküm Kömürlü Ütü Tekniği ile pişirilen lezzetlerin yanında ikram edilen çorbalar seramik çaydanlıklarda, zeytinyağlılar akrilik kapsüllerde ve kaliteli şaraplar ve taze sıkılmış nar suları da Osmanlı döneminden kalma şerbet ibriğinde servis ediliyor. Bu çok özel pişirme tekniği ve beraberindeki otantik servis hizmeti yerli, yabancı konukların ve dünyaca ünlü gurmelerin büyük övgüsünü alıyor. Konuklarının her zaman kendilerini özel ve ayrıcalıklı hissetmelerini amaçladıklarını belirten ELITE WORLD PRESTIGE HOTEL yetkilileri farklı ve otantik servis hizmetleri ile de yemek yemeği özel bir zevke dönüştürmeyi amaçladıklarını vurguluyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.