22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

UYKULUK GELENEĞİ DEVAM EDİYOR

Günümüzde ise Sütlüce Mezbaha binasın yerinde “Sütlüce Kongre Merkezi” boy gösterirken, mezbaha döneminde başlayan 'uykuluk' geleneği hala devam ediyor.

UYKULUK  GELENEĞİ DEVAM EDİYOR

22 Aralık 2010 / 12:08

TURİZMİN SESİ


İstanbul'un Sütlüce semti, damak zevki gelişmiş insanlar için önemli bir yere sahip. 1919'da kurulan Türkiye'nin ilk çağdaş kesim yeri Sütlüce Mezbahası, o yıldan beri buranın “uykuluk” olarak bilinen lezzetin başkenti olmasına yol açtı

Günümüzde ise Sütlüce Mezbaha binasın yerinde “Sütlüce Kongre Merkezi” boy gösterirken, mezbaha döneminde başlayan 'uykuluk' geleneği hala devam ediyor. Binanın mezbaha olduğu dönemde çevresinde kümelenen ve ana yemekleri 'uykuluk' olan restoranlar lezzet durağı olma özelliklerini sürdürüyor.

Bu lezzet duraklarından biri olan ve uykuluk geleneğini sürdüren Sadrazam Kemal Restaurant yakın zamanda el değiştirdi.

Mekanın yeni sahibi Kemal Yavuz, Uykuluğun bir sakatat olduğunu belirterek şu bilgileri veriyor: “Uykuluk kuzu ve danalardan çıksa da, en çok süt kuzusu tercih ediliyor.

Uykuluk denen kısım hayvanın göğüs kafesinin üst kısmında bulunur. Kömür ateşinde pişip haşlanıyor, ardından soğuk suya tabi tutularak zarından sıyrılarak servis ediliyor.”

Erdal Çağlar
Bilgi için: [email protected]
Tel: 0212 255 70 36 | 255 84 94

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.