23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

UYUMSOFT AŞ, YAZILIM KALİTESİNİ SPICE BELGESİ ALDI

Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ firması, TS ISO/IEC15504 Olgunluk Seviyesi 2 (SPICE Maturity Level 2) belgesini alan yerli Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) ve i-Dönüşüm firması oldu

Uyumsoft AŞ, yazılım kalitesini SPICE Belgesi aldı

27 Ocak 2016 / 19:53

TURİZMİN SESİ

Uyumsoft AŞ, yazılım kalitesini SPICE Belgesi ile taçlandırdı. Ülkemizin yazılım ve danışmanlıkta lider i-Dönüşüm Mimarı Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ firması, TS ISO/IEC15504 Olgunluk Seviyesi 2 (SPICE Maturity Level 2) belgesini alan yerli Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) ve i-Dönüşüm firması oldu. 

Dünya çapında, yazılım ve danışmanlık hizmeti veriyoruz
SPICE Belgesi’nin global çapta yazılım ve hizmet üretme anlamına geldiğini belirten Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Hüseyin Şahin, şunları söyledi: “Bu belge ile dünya standartlarında yazılım ve danışmanlık hizmeti verdiğimizi ifade ediyoruz. Önümüzdeki süreçte; Uyumsoft ERP ve i-Dönüşüm ürünlerimizi (e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv, e-Bilet, KEP vd) daha fazla dünya pazarlarına çıkartarak, yazılım ve danışmanlık ihracatımızı arttıracağız. Sektörümüzde, bu belgeyi alan öncü ERP firmalarından birisi olmaktan gurur duyuyoruz” dedi. Hüseyin Şahin, TSE tarafından verilen ‘SPICE Sertifikası’nın, INTACS onaylı olup uluslararası geçerliliğe sahip olduğunu kaydetti. 
 
SPICE modelinin amacı; farklı yazılım süreç değerlendirme model ve yöntemleri için ortak bir ana prensip sağlamaktır. Böylece değerlendirme sonuçlarının, ortak bir bağlamda rapor edilmesi sağlanır. Müşterilerin siparişi ile başlayıp, üreticinin üretimi gerçekleştirip, müşteriye siparişi ulaştırmasına kadar olan aşamaları kapsar; mühendislik süreçleri, tasarım, test, bütünleştirme bu grubun içerisindedir. Bu kategorideki süreçler sayesinde, kurumsal hedeflere yönelik prosesler ürünler ve kaynaklar geliştirilir. Projelerin ilerleyişine ve kurumsal hedeflere ulaşmaya yardımcı olmayı hedefler. Bu standart, iyi yazılım mühendisliği için gerekli olan temel hedefleri, üst seviyede tarif eder. Yazılımı elde etme, sağlama, geliştirme, işletme, destek yeterliliği oluşturmayı hedefleyen her yazılım kuruluşuna uygulanmaktadır.  
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.