06 Ekim 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

VAN BEKLE YOLDAYIZ

Skal ailesini derinden üzen Van'daki deprem için başlattığı bağış kampanyası yola çıktı

VAN BEKLE YOLDAYIZ

28 Ekim 2011 / 09:58

TURİZMİN SESİ


İSTANBUL- Bizi derinden yaralayan VAN daki deprem afetinin akabinde, başlatılan bağış kampanyası neticesinde, topladığımız yardım malzemeleri ile dolan Yardım Kamyonumuz bugün öğlen saatinde yola çıktı. Kamyonumuzda toplam 402 koli kışlık giyecek, ayakkabı, bot, polar giysiler, battaniyeler ayrıca 40 yatak, 30 soba, 1 jenaratör ve branda var.

DAĞÖNÜ KÖYÜ'E GİDİYORUZ
Kamyonumuz ''Dağönü'' köyüne doğru yola çıkıyor. Bu köyümüz, 80 hanelik, 300 kişilik bir köy. 75 hane tamamen yerle bir olmuş, 5 hane de ağır hasar almış. Yani tek bir hane dahi kalmamış içinde barınacak..Kızılay köye ulaşmış çadırlar teslim edilmiş..ama kar kapıda ve başka dağıtım yapılmamış durumda.

DAĞÖNÜ KÖYÜ'NDE ÜŞÜYORLAR ... 35 ölü, 100 yaralıları var..
Yardım malzemelerinin ulaştırılmasında, dağıtılmasında yaşanıldığını duyduğumuz kargaşının önüne geçebilmek ve gönderdiğimiz malzemelerin ellerine geçtiğine emin olmak için, bahsettiğimiz köyden olup, İstanbul da yaşayan ve akrabalarını kaybetmiş iki kişiyi aynı kamyonla VAN a gönderiyoruz.

MARMARA SKAL UÇAKLA VAN'A GİDİYOR
Ayrıca, bizzat bugün kendim ucakla Van a gidip 35 saat sonra varıcak olan kamyonu karsiliyorlar olacağım. Bu konuda o köyün ve etrafında bulunan köylerin bağlı bulunduğu Jandarma karakolu ile irtibata geçtim. Askeriye herhangi bir terslik olmaz ise beni ve kamyonuda alarak, askerlerin denetiminde dağıtımın yapılmasını sağlayacak.

Şu ana kada çok kısa sürede bu kadar çok malzemeyi bizlere ulaştıran sizlere Bağışda bulunan herkese şimdiden teşekkür ederim.

BAŞKAN
Ferzan KIRHAN

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.