22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

VAN’DA DÖRDÜNCÜ ERMENİ AYİNİ YAPILDI

Van’a gelen Türkiye Ermenileri Patrikliği Ruhani Meclisi Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, Van’ın geçtiğimiz yıl açılan beş yıldızlı oteli Elite World Van Hotel’de konakladı

VAN’DA DÖRDÜNCÜ ERMENİ AYİNİ YAPILDI

10 Eylül 2013 / 17:32

TURİZMİN SESİ

Van'daki Akdamar Kilisesi'nde bu yıl dördüncüsü yapılan Ermeni ayini yönetmek için Van’a gelen Türkiye Ermenileri Patrikliği Ruhani Meclisi Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, Van’ın geçtiğimiz yıl açılan beş yıldızlı oteli  Elite World Van Hotel’de konakladı. 
 
elite-world-van-hotel,--baspiskopos-aram-atesyan,turkiye-ermenileri-patrikligi-ruhani-meclisi-patrik-genel-vekili-baspiskopos-aram-atesyan-2.jpg
 
Başpiskopos Aram Ateşyan'dan Elite World Van Hotel’e teşekkür
Otelde gördüğü ilgiden çok memnun kalan Ateşyan otelin anı defterine; “Elite World Van Hotel’i tarihi Van şehrinin turistik alanda gururu olmuştur. Ancak otelin çekiciliği onun beş yıldızlı ve konforlu oluşunun dışında personelin ve özellikle yetkili kişilerin saygılı ve güler yüzlü oluşudur. Bana karşı gösterilen sevgi saygı patrikhaneme din adamlarıma ve cemaatime yapılmış saygıdır. Bundan dolayı da hepinize şükranlarımı sunuyorum”  diye yazdı. 
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen izinle ilki 2010 yılında yaptırılan ayinin dördüncüsü yapıldı. Ayini Türkiye Ermenileri Patrikliği Ruhani Meclisi Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan yönetti.  Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer de adada alınan tedbirleri yerinde inceledi. ABD Adana Konsolosu Jonh L. Espinoza’nın da katıldığı ayinde yaklaşık 100 yıl sonra ilk defa vaftiz töreni düzenlendi. Tamara, Melisa, Hripsime, Van ve Şimovan isimli Ermeniler törenle vaftiz edildi. Vaftiz töreninin ardından Ermeni din adamları kiliseden çıkarak etkinliklerine devam etti.
 
 
 
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.