22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

VAN’DA JAPON MUTFAĞI

Tamara Oteli Genel Müdürü Alper Tunçer'in teşebbüsü ile 2010 Türkiye Japon Yılı etkinlikleri kapsamında Japon yemekleri Van'da aşçı Shinya Okazaki'nin sunumu ile tanıtıldı

VAN’DA JAPON MUTFAĞI

15 Temmuz 2010 / 13:16

TURİZMİN SESİ


Turizm işletmelerinin kentlerin ve yörelerin ekonomik toplumsal yaşantısına olan katkısını Van:'da TAMARA Oteli bünyesinde de görmek mümkün. Büyük ölçüde yabancı konukların kaldığı otel restoranları ve yan hizmet bölümleri ile de kentin yaşamına katkıda bulunuyor. TÜROFED ve ATİD'in Üyelerinin ve yörelerin turizmle ilgili gelişmeleri için gerekli etkinlilere destek vermeyi ön plana alan çalışmaları kapsamında Tanıtma programına katılan TÜROFED İkinci Başkanı ve ATİD Başkanı Seçim AYDIN Van'da gerçekleşen bu etkinliğin otelin adını aldığı Ah Tamara Efsanesi ile Japon Yemek Efsanelerinin bir buluşması olduğunu hatırlatarak Van'ın Avrasya'nın başlangıç noktasında Avrupa ile Asya'yı birleştiren misyonunun bu anlamda da bir kez daha ortaya konduğunu ifade etti.

“Van'ı birçok platformda gündeme getirmeye gayret gösteriyorum. Yazmış olduğum makalelerde Van'ı işliyorum. Örneğin geçenlerde Kültür Turizm Bakanımızla birlikte gittiğimiz İran'da, Özalp-Kapıköy Sınır Kapısının transit ulaşıma açılması gerekliliğini dile getirmiştim.
AYDIN, Geçen yıl Dünya Turizm Günü'nde Doğu Beyazıt'ta düzenlenen Ağrı Dağı Efsanesi etkinliğinin ardından Van'ı ve çevresini bu vesile bir kez daha gezme fırsatını bulduğunu ifade etti; Yoh, yoh mısraları ile tanıdığımız Erciş'li Emrah ve Selvihan'ın dillerde dolaşan ve opera olarak
da bestelenen hikayesinin de Japon destanları ile uyumlu bir edebiyat eseri olduğunu bu anlamda da Japonya'dan ilgi görebileceğini de sözlerine ekledi.

Bu tanıtım soncunda Van'ın da Tur operatörlerinin ilgisi yanında Japon Araştırmacıların da dikkatini çekmesi ve Japonlar için Türkiye'deki yeni bir destinasyonlar arasında yer alması hedefleniyor. ANADOLU JET başta olmak üzere birçok havayolunun günlük seferlerle dünyaya bağladığı havaalanı bu anlamda büyük bir ulaşım kolaylığı sağlıyor. Van gölü, Kentteki kale, 1001 basamaklı yol, Edremit, Erciş, Akdamar Adası ve Nemrut Dağı krateri yakındaki tarihi alanlarla beraber ilgiyi toplayabilecek arz imkanları arasında sayılıyor.

Aydın, Van'ın güzelliklerinin çok iyi işlenmesi, tarihi ve turistik yerlerinin tanıtılması ve Van Kahvaltısı'nın uluslar arası bir hüviyet kazanması gerektiğinin altını çizdi. Kente gelecek turistlere mutlaka profesyonel rehberlerin eşlik etmesi gerektiğini de belirtti. Van'daki turizmin gelişmesi için ulusal ve yerel basına büyük görevler düştüğünü, kentin güzelliklerinin tüm dünyaya tanıtılması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.