22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

VAN’IN TANITIM ATAĞI SÜRÜYOR

Almanya'nın başkenti Berlin de düzenlenen Uluslararası Berlin Turizm Borsası'na (ITB) katılan Van Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü yabancı stantlar ziyaret ederek, kentin tanımını yapıyor

VAN’IN TANITIM ATAĞI SÜRÜYOR

12 Mart 2010 / 18:07

TURİZMİN SESİ


Van Valiliği'nin tanıtım atağı Dünyanın en büyük fuarı olarak gösterilen ITB fuarında da devam ediyor. Fuarın ikinci gününde standa gelen tur operatörleri ve ziyaretçileri ağırlayan görevliler bir yandan da Van'a en fazla turistin geldiği yabancı ülkelerin stantlarını ziyaret etti. Van Vali Yardımcısı Halil Berk, beraberinde Almanca öğretmeni Özgür Cangüleç'le birlikte ziyaret ettiği Almanya, Japonya, Güney Kore ve İran'ın stantlarında tur operatörlerine ve stant yetkililerine 'Van Güzel' kitabı CD, broşür ve tanıtım materyalleri verdi.

Berk ilk olarak Almanya'nın önde gelen firmalarından Studiosus Turizm Şirketi Genel Müdürü Thomas Graune'yi ziyaret etti. Kentin tanıtım materyallerini veren Berk, Graune'ya Doğu Anadolu Bölgesi'nin tarihi ve kültürel güzelliklerini anlatarak, 2010 yılında Van'a ve bölgeye turlar düzenlenmelerini istedi. Graune de Vali Yardımcısı Berk'e kendisinin de Ekim ayında Van'a geldiğini, 2008 yılında da turizm şirketinin Van'a 2 bin 200, 2009 yılın da ise 400 kişi gönderdiğini söyledi. 2010 yılında Doğu Anadolu Bölgesi'ne gelmek isteyen turist sayısında geçen yıla oranla yüzde 100 bir artış gözlemlediklerini belirten Graune “Almanya'dan Van'ı ve Ağrı dağını görmek isteyen çok sayıda insan var. 2010 yılında doğuya gidip gelecek olan turistlerin sayısı 2011 yılında daha çok artacağına inanıyorum” Doğu insanının sıcaklığının turistlerin memnun kalmasına sebep olduğuna vurgu yapan Graune, insanların en fazla dikkatini ise tarihi kiliseler ve doğa olduğunu belirtti. Berk, daha sonra Japonya, Güney Kore, İran'ı da ziyaret ederek, Van'a tur düzenlemeleri için önerilerde bulundu.

Yabancı stantların ziyaret edilmesinin ardından Vali Yardımcısı Halil Berk, fuarda yapılan tanıtım çalışmaları ile ilgili bir değerlendirme yaptı. Berk, dünyanın tüm kıtalarından ülkelerin katıldığı Uluslar arası Berlin Turizm Borsası Fuarı'nda Van'ın yer almasının önemli olduğuna vurgu yaparak “Van'ın turizme ve kültüre ne kadar önem verdiğini gösteriyor” dedi. Yapılan tanıtım çalışmalarının Vali Münir Karaloğlu'nun 2023 yılı için bıraktığı 1 milyon yabancı, 3 milyon yerli turist hedefini yakalamak olduğunu belirten Berk, “Bu hedefler doğrultusunda yurtiçi ve yurtdışı fuarlarına katılmaya devam ediyoruz.

Bir taraftan tarihi mekanların restorasyon çalışmaları devam ederken, bir taraftan da tanıtım çalışmaları yapılıyor. Bu yıl tanıtıma ilk olarak İzmir de düzenlenen 'Travel Turkey' fuarı ile başladık. Daha sonra Ankara ardından İstanbul şimdi de Berlin ITB fuarındayız. Önümüzdeki hafta bir grup ekip Rusya'nın başkenti Moskova'ya, gidecek. Ardından Ukrayna, İran ve Gürcistan'daki fuarlar var. Bu fuarların Van'ın tanıtımı adına çok etkili olduğu kanaatindeyim” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Van standını ziyaret esnasında ilimizle ilgili yaptığı değerlendirmenin önemli olduğuna vurgu yapan Berk, daha sonra şunları söyledi: “Fuarın açılışının ardından Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay'ın standımızı ziyaret etmesi ve daha önceki fuarlarda olduğu gibi, Van'dan memnuniyetle bahsetmesi hepimizi mutlu etti. Bakanımızın Van'la ilgili hayali komşu ülkeler ve bölgedeki iller için de cazibe merkezi yapmak.

Bu kapsamda oteller ile eğlence ve alışveriş merkezlerinin artırılması planlanıyor. Van ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanının ağzından bunların duyulması hem bizim açımızdan bir hedef hem de biran önce bunların gerçekleştirilmesi adına, çok çalışmamız gerektiği kanaatini oluşturmaktadır. Fuardaki standımızı bakanımızın dışında milletvekillerimiz ve il valilerimiz de ziyaret etti. Onların ortak görüşü 'Doğu ve Güneydoğu Bölgesinden sadece Van'ın Berlin deki fuarda yer alması herkese örnek olması gerekir'. Özellikle tur operatörlerinin standımıza çok yoğun bir ilgisi var. Bizim arzumuz Van'daki tur operatörleri, seyahat acente temsilcileri ve otellerimizin de birer temsilcisinin bu fuara katılmalarıydı. Onların katılmış olmaları ilimiz adına çok faydalı olurdu. Bundan sonraki yurtdışı fuarlarında bu konuda çalışma yapma gerektiği kanaatindeyim” Van standını ziyaret eden Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Denizli Valisi Yavuz Erkmen'e, Van Güzel kitabı ile birlikte Van Kedisi, İnci Kefali ve Akdamar Kilisesi Anıt müzesi'nin üzerinde yer aldığı üç boyutlu kristal hediye etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.