22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

VEHBİ VARLIK “ YILIN YILDIZI ” SEÇİLDİ

Yıldız Teknik Üniversitesi Mezunlar Derneği'nin her yıl düzenlemiş olduğu Yılın Yıldızları Ödül Töreni'nin Yıldızlarından biri İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık oldu

VEHBİ VARLIK “ YILIN YILDIZI ” SEÇİLDİ

30 Kasım 2010 / 05:30

TURİZMİN SESİ
Her yıl yapmış olduğu faaliyetlerle üstün başarı gösteren ve Yıldız Teknik Üniversitesini temsil eden Yıldızlıları hatırlamak için YTÜ mezunlar derneği tarafından düzenlenen yılın yıldızları ödül töreninde, ödüller sahiplerini buldu. 4 dalda düzenlenen ödül töreninde Girişimcilikte Başarı ödülünün sahibi İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık oldu. Varlık, İnoksan'ın 30. yıl kutlamalarının yapıldığı bugünlerde bu ödülü almaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtirken Yıldızlı olmaktan dolayı büyük gurur duyduğunu söyledi. Daha çok ülkeye ürün satmak, daha çok insana iş yaratmak, devlete daha çok vergi vermek Türkiye'nin gurur duyacağı bir marka olarak işimizi ve ismimizi geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz diyen Varlık, ödülde emeği olan tüm İnoksan'lılara teşekkür etti.

Vehbi Varlık ve İnoksan'ın Başarı Öyküsü
Vehbi Varlık ve Çoşkun İrfan'ın kurduğu İnoksan gerçek bir başarı öyküsünün canlı temsilcisi. İnoksan'ın Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık'ın girişimcilik öyküsü ortaokul ve lise dönemlerinde çalışarak aile bütçesine katkıda bulunduğu yıllara dayanıyor.1977'ye kadar Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde gece okuyan Vehbi Varlık, gündüz o dönemin lider firmalarından İnter Gaz'da çalışıyordu. Kısa sürede fabrikada müdür oldu. İnterGaz'da ki işi Vehbi Varlık için dönüm noktasıydı. Teknik ressam olarak çalıştığı bu dönemde yaptıkları Talya ve Kilyos otellerinin mutfakları kendisi için referans olacaktı. Patronu Anania Zahariadis'in ortaklık önerisine rağmen Varlık, memleketi Bursa'ya döndü. 1980'lerin başında, hızla ilerleyen teknolojinin, endüstriyel mutfak isteyeceğini düşünerek, kendi işini kurdu. İnoksan, bugün 20. 000 m² kapalı alanda dünya devleriyle yarışan üretimiyle 5 kıtaya ihracat yapıyor.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.