19 Nisan 2024
  • İzmir23°C
  • İstanbul20°C
  • Antalya26°C
  • Ankara20°C

VİLLA KİRALAMA SEKTÖRÜNDE GÜVENLİ REZERVASYON DÖNEMİ !

Villa Kiralama sektöründe son zamanda artan dolandırıcılık olaylarına karşın tatilciler kendi güvendiği Seyahat Acentalarından da kiralama yapabilecekler

Villa Kiralama Sektöründe Güvenli Rezervasyon Dönemi !

20 Temmuz 2022 Çarşamba 23:03

TURİZMİNSESİ


Editörlerimizin derlediği bilgiye göre, sadece 15 yıldır ülkemizde başlamış ancak Yeni tip koronavirüs ile daha da parlayan Villa Kiralama sektörü, dolandırıcılar için de ayrı bir kazanç kapısı haline geldi. Sektörün çok yeni olması sebebi ile hala hukuki mahiyeti belli olmayan sektörde, karmaşadan yararlanan bir çok kaçak merdiven altı firma ve dolandırıcı siteler, tatilcileri mağdur etmeye devam ediyor. 

Web sitelerini ve sosyal medya sayfalarını taklit ediyorlar…

Villa Kiralama firmalarının web sitelerinin klonlanması, taklit edilmesi, ilan sitelerine olmayan villalar ile ilgili ilanlar atılması, sahte veya taklit sosyal medya hesaplarının açılması gibi yöntemlerle çalışan dolandırıcılar, avlarını bu yöntemlerle kandırarak olmayan villalara rezervasyon yaparak tatilcileri mağdur ediyorlar. Güvenli villa kiralama siteleri ise bu durumdan hayli rahatsız durumda. Kaçak merdiven altı firmalar, klonlar ve dolandırıcı siteleri arasında kaybolan firma siteleri arkaplanda kaldığı için de tatilciler bu tuzağa mecburen düşüyor. Tatilcilerin rezervasyon yapmadan önce ya da para yollamadan önce bir çok araştırma yapması gerekiyor. 

villakiralama-com-ceosu-erdal-okurgan.jpg

Rezervasyon yapmadan önce dikkat etmeniz gerekenler…

Rezervasyon yapmadan önce; Sitenin Türkiye Seyahat Acentaları Birliğine kayıtlı olduğunun kontrol edilmesi, Domain alan adlarının ne kadar süre önce alındığı ve sitedeki bilgiler ile karşılaştırılması, sosyal medya sayfalarının kontrol edilmesi, Kredi kartı sistemleri kullanıp kullanılmadığı, banka hesaplarının Şirket hesapları olup olmadığı, yerel kaynaklardan böyle bir firmanın olup olmadığının teyit edilmesi gibi birçok araştırma yapılması gerekiyor. 

Artık güvendiğiniz Seyahat Acentasından da Villa Kiralayabilirsiniz…

Tamamen yerli bir girişim olan Villakiralama.com altyapısı ile hizmete giren sistem ile artık Seyahat Acentaları da rezervasyon alabilecek. 12 yıldır sektörün kurucularından olan ve 20,000’e yakın onaylı rezervasyonu ile Türkiye’nin en büyük villa kiralama firmaları arasında olan Villa Kiralama Bilgi Teknolojileri Ltd.Şti.’nin yeni bir hizmeti sayesinde artık tatilciler dolandırıcıların kucağına düşmeden bildikleri ve güvendikleri Seyahat Acentlarından rezervasyon yapma şansına sahip oluyorlar.  Villakiralama.com Kurucusu Erdal OKURGAN, editörlerimize yaptığı açıklamada; “2-3 firma olarak yola çıktığımız 2012 yılından bu yana, şu an sektöre 1000’e yakın web sitesi türemiş durumda. Bu da tatilciler için kafa karıştırıcı bir unsur oluşturmakta, bu da tatilcileri dolandırıcıların ağına düşmelerini kolaylaştırmaktadır.” dedi. 

Sektörümüzü Seyahat Acentalarına açarak Yeni bir kazanç kapısı açtık…

Her yıl büyüyen sektörün milyonlarca liralık bir ticaret ve turizm hacmi yarattığını Özellikle gurbetçi kesimin bu sistemden en çok faydalandığını belirten Erdal KURGAN, sözlerine şöyle devam etti :“Yukarıda bahsi geçen bu karmaşa sonrasında Dolandırıcılara yem olmak istemeyen tatilciler Amerika merkezli Airbnb ya da Homeaway gibi Türkiye‘de ofisi olmayan ve vergi vermeyen şirketler üzerinden rezervasyon yapmaya başlamaktadır. Yıllık kapasitesi milyonlarca lira olan ve önümüzdeki yıllarda da milyarlar ile ifade edilecek bu sektörün yurt dışına kayması ülke ekonomisi için de büyük bir zarar oluşturmaktadır. Bu sorunlarla ve fikirlerle yola çıkarak geliştirdiğimiz Villakiralama.com, yıllardır popüler turizm bölgelerindeki lokal Villa Kiralama firmalarının tekeli altında bulunan sektörü, bayimiz olacak olan Seyahat Acentalarının da konuklarına açarak güvenilir rezervasyon yapma imkanını sunuyor. Birçok firmadan gelen taleplere karşın bizim de tamamen güvenebileceğimiz, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ve TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ’ne kayıtlı TURİZM SEYAHAT ACENTALARI ile çalışma kararı aldık.  

Türkiye’de sayısı 11,000’e varan acentalarımıza tek tek ulaşmaya çalışmaktayız. Bu acentalarımıza; sitemize Tursab belge numaraları ile başvurması halinde ücretsiz olarak bayilik vermekte, komisyon dahil fiyatlar ile satış yapabilecekleri kendi logoları, firma bilgileri ile özel bir rezervasyon sayfası açmaktayız. Bu sayfalar üzerinden müşterilerine sistemimizin bütün gelişmiş özelliklerini ve hazır güncel Özel Havuzlu Kiralık Villa portföyünü sunmaktayız. sunmaktayız. Bizlere yıllık bir aidat ödemeden rezervasyonlardan komisyon dahilinde ödeme yapmaktayız. Ayrıca firmamız da TURSAB üyesi bir Turizm Seyahat Acentasıdır. “dedi. Yeni sistem ile artık tatilcilerin güvendikleri ve bildikleri Seyahat Acentalarından da villa kiralama hizmeti alarak, tatillerini garanti altına alacakları öngörülüyor. Tamamen yerli bir girişim olan bu altyapı sayesinde, villa kiralama sektörünün yurt için ekonomiye de kayıpsız olarak katkıda bulunması bekleniyor. 
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.