22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

VİZESİZ BALKAN ÜLKELERİ İÇİN GEZİ PLANINI BUSA TOUR İLE YAPIN

İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan kalkan uçakla,1,5 - 2 saatlik yolculuktan sonra, Üsküp “Alexander The Great Airport” yani “Büyük İskender Havaalanı’na” iniyorsunuz

Vizesiz Balkan Ülkeleri İçin Gezi Planını Busa TOUR ile yapın

20 Ekim 2018 Cumartesi 16:13

TURİZMİN SESİ


Balkanlarda tatilin Avrupa’ya oranla hem daha  ekonomik olması hem de bir çok ülkenin Türklerden vize istememesi Balkan Turlarını cazip hale getiriyor. Muhteşem doğası, berrak denizi, şarkıları, lezzetli yemekleri, hareketli gece hayatı, Türkiye'ye yakınlığı ve vizesiz yurt dışı turlar arasında yer alması, Balkanları yaz ve kış tatilinin vazgeçilmezi yapıyor. Uygun fiyatlı tur seçenekleri arasında her zaman zirvede olan Balkanlar, batı ile doğu kültürünün iç içe geçtiği ve farklı kültürlerin hoşgörü içerisinde yaşadığı benzersiz coğrafyasıyla sizi kendisine hayran bırakacak.

BOSNA HERSEK -KARADAG-MAKEDONYA-KOSOVA TUR PROGRAMI
5 Gece – 6 Gün 
1.Gün    ISTANBUL- SARAYBOSNA (Bosna Hersek) 
 Havaalanında bilet ve gümrük işlemlerini bitirdikten sonra 2 saatlik bir uçuşla varış noktamız Saraybosna. Çıkış işlemlerinin ardından özel otobüsler ile Saraybosna Şehir Gezisi başlıyor. Baş çarşıya gidiş,1992-1995 yıllarında yaşanan hazin savaşın şehitleri ve Aliya Izetbegoviç’ in anıt mezarının bulunduğu şehitliği ziyaret, Avrupa’nın en müstesna çarşılarından biri olan Başçarşı’da gezinti,ardindan öğle yemeği için meşhur sac börekçisinde boşnak boreği ziyafeti. Öğle yemeğimizin ardından,Osmanlı döneminden beri eğitimine ara vermeden devam eden Kurşunlu Medresesi. Kanuni Sultan Süleyman’ın halasının oğlu Gazi Hüsrev Bey’in Camisini ziyaret.Ferhadija caddesinde gezinti,Bosna Savaşında günlerce yanan, milyonlarca el yazması eserin yok edildiği kütüphane, Orjinal güneş sistemli saati ile Sahat Kula,Fatih Sultan Mehmet’e hediye edilen Hünkar Cami’ni ,Birinci Dünya Savaşı’nın çıktığı yer olarak bilinen Latin (Hünkar) Köprüsünü görme, Osmanlı Çeşmesi’nden su içme,Saraybosna şehir manzarasını seyir, sonra akşam yemeği (Aksam yemeği meşhur Bosnak kebabi lokal restorantda sonrasında Cay kahve keyfi ve serbest zaman bitiminde konaklama için Otelimize varış.

2.Gün       SARAYBOSNA-Mostar – Poçitely – Kotor- Budva 

06:00 Kahvaltı. 07:00 Otelden hareket. Özel aracımız  ile Mostar’a doğru hareket edeceğiz .Mostar yolculuğumuz  bazı durulacak noktalarda  molalar vererek  yaklaşık 2 saat sürecektir. İlk molamızı Konjic (Konyitz) şehrinde Osmanlı’dan günümüze kadar gelmiş restorasyonu Türkiye tarafından yapılan meşhur Konjic (konyitz) köprüsünü görme ve  Ahşap el işlemesi atölyelerinden alışveriş  daha sonra Neretva nehri kanarında kahve keyfi için mola veriyoruz. Yolculuğumuza Jablanica (Yablanitza) yolu üzerinde Partizan askerleri tarafından sabote edilen Nazi Treni’nin ve yıkılan köprünün panoramik görülmesinin ardından Mostar Şehri’nde Bosna tarihinde efsaneleşen Tarihi Mostar Köprüsü’nü ziyaret; Eski şehrin kaybolmayan ve yıpranmayan eserlerinden tarihi Koski Mehmet Bey Camii’sinden Mostar’ı seyir ve Karagöz Camii’sini  ziyaret. Savaştan sonra UNESCO’nun koruması altında olan tarihi şehir merkezini geziyoruz  ve alışveriş için serbest zamanın ardından buluşuyor ve oğle yemeğimizi yemek için gözlere güzellik veren ruhları dinlendiren 550 yıldır yaşayan Alperenler Tekkesini Ziyaret ve kaynağına hala ulaşılamamış Buna nehri kıyısında Türk çayı yudumlama keyfi. Daha sonra Trebinje üzerinden Karadağ’a hareket. Dünya'nın en genç ülkelerinden biri olan Karadağ'a geçiyoruz. İlk durağımız Kotor. Küçük şirin bir ortaçağ şehri olan Kotor'da Meydan Ortodoks ve Katolik Kiliseleri, Beskuca ailesinin rezidansını, St.Jhon şövalyelerinin kilisesini görüyoruz. Serbest zamanın ardından Adriyatik Denizine nazır restoranımızda akşam yemeği . Ardından konaklama otelimizde.

3.Gün     BUDVA – BAR – İŞKODRA – TİRAN – OHRİD
07:00 Kahvaltı. 08:30 Otelden hareket. Iİlk durağımız Balkanların en gözde tatil beldelerinden biri olan Budva. Budva özellikle son zamanlarda zengin iş adamları tarafından tercih edilen güzel ve sakin doğasıyla kendine hayran bırakan bir görünüme sahiptir. Budva'ya vardığımızda sahil şeridindeki gezimizden sonra eski şehre varıyoruz. Burada Napolyon'un yaptırdığı hisarı görüyoruz. 1100 yıllık Katolik kilisesi ve Ortodoks kilisesini ziyaret ediyoruz. Yine Budva'da Arkeoloji ve şehir müzesini gezdikten sonra alışveriş için serbest zaman. Serbest zamanın ardından Singapurlu bir iş adamı tarafından satın alınan ve restorasyon çalışmalarının sürdüğü tarihi St.Stefan adasını panoramik olarak görüyoruz. Ardından Muriqan sınır kapısından Arnavutluk'a geçiş yapıyoruz. Arnavutluk'taki ilk durağımız İşkodra. İşkodra kent merkezini ve tarihi kalesini panoramik olarak görüyor ardından Başkent Tiran'a doğru yola çıkıyoruz. Tiran'daki turumuza ilk olarak Ethem bey camisini görerek başlıyoruz. Ardından saat kulesi, İskender Beg heykeli ve meydanı, ve Kanuni Sultan Süleyman'ın imar ettiği bu şehirde günümüze kadar gelebilmiş birçok Osmanlı eserini gördükten sonra serbest zaman. Ardından Makendonya'nın Ohrid Şehrine hareket ediyoruz. Yolumuzun üzerindeki Durres şehrinde panoramik şehir turunun ardından Arnavutluk- Makedonya sınır kapısından geçip Makedonya'ya giriyoruz. Turumuza ilk olarak Ohrid gölünün batı kıyısı yönünde ilerleyip, göl kıyısındaki diğer bir şehir olan Struga’yı gezeceğiz. Müslüman Arnavutların nüfusun çoğunluğunu oluşturduğu bu şehirdeki turumuzda, Kara Drim Nehri üzerine kurulu Şairler Köprüsü, Şairler Parkı, bu parkta 1974 yılında ünlü şair Fazıl Hüsnü Dağlarca tarafından dikilen dilek ağacı, Çarşı ve Hasan Baba Tekkesi göreceğimiz yerler. Turun ardından Ohrid şehrine hareket UNESCO’nun Doğa ve Kültür Mirası Listesi’ ndeki,Arnavutluk ile Makedonya arasında sınır oluşturan, muhteşem Ohri Gölü’nün Doğu kıyısındaki Ohrid şehrine varış, Akşam yemeğini Ohrid gölü kıyısındaki meşhur balık restoranında aldıktan sonra konaklama otelimizde.

4.Gün  OHRİD – RESNE – MANASTIR – KALKANDELEN – ÜSKÜP
07:00 Kahvaltı. 08:30 Otelden hareket Ohrid turumuza başlıyoruz. Ohrid camii, Türk çarşısı, Haydar Kadi camii,Yeni camii, Bedesten Ishak Bey camii, Osmanli Hamamı ve ayrıca Roma ve Bizans dönemine ait Aya Dimitri Kilisesi, Ayasofya kilisesi, Aya Klement Manastırı ,Aya Kaneo Kilisesi ,Pentelejmon Kilisesi, Samoil Kalesi görülecek yerlerden birkaçıdır. Daha sonra Resne'ye hareket ediyoruz. Yolculuğumuz sırasında Türk - Yunan savaşındaki faydaları Resne' li Niyazi Bey'in sarayını ziyaret ediyoruz, Manastır kent gezimiz sırasında,Türk çarşısını, Bedesten ve Ishak Bey camii'ni ziyaret ediyoruz. Ardından Atatürk'ün Mezun olduğu Askeri İdadi'yi ve Atatürk müzesini ziyaret ediyoruz. Müze ziyaretimizin ardından serbest zaman. Daha sonra  Makedonların bir kısmının Tetova olarak adlandırdığı Kalkandelen şehrine hareket . Burada dünyaca ünlü Alaca camii ve külliyesini ipek yolu üzerinde kurulmuş 500 yıllık Harabati Baba Bektasi  Tekkesi görülecek yerler arasındadır. Ardından Üsküp şehrine hareket ediyoruz. Daha sonra Akşam yemeğini Üsküp'teki yerel restoranımızda aldıktan sonra konaklama otelimizde.

5.Gün  ÜSKÜP – PRİŞTİNE – PRİZREN
07:00 Kahvaltı. 08:00 Otelden hareket.  Özel aracımız ile Üsküp'e yaklaşık 20 km'lik mesafede olan Kosova sınır kapısından Pasaport işlemlerinin tamamlanmasının ardından geçerek yaklaşık 90 km'lik bir yolculukla, nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman Türkler' den oluşan, 2008 Şubatı'nda Sırbistan'dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan etmiş ve Türkiye'nin de aralarında olduğu birçok devlet tarafından tanınmış olan, Osmanlı tarihinde de birçok dönemde kilit roller üstlenmiş Kosova'nın ikinci büyük şehri olan Prizren'e, olağanüstü doğa manzaraları eşliğinde keyifli bir yolculuktan sonra varış. Osmanlı'dan birçok eserin şirin şehirde yapacağımız turda Taş Köprü, Halveti Tekkesi, Aziz Nikola Kilisesi, Gazi Mehmet Paşa Hamamı, Osmanlı mezarlığı, dönem mimarisinin en güzel örneklerinden Sinan Paşa Camii, savaşın yıkıcı etkilerini hâlâ görebileceğiniz Sırp mahallesi ve Roma döneminden kalan Şehir Kalesi göreceğimiz yerler. Bu müstesna çarşıdaki serbest zamanın ardından Kosova'nın başkenti Priştine'ye gideceğiz. Tarihi 15 asır geriye kadar giden bu güzel şehri tanıtan panoramik bir şehir turumuzda, 19. yüzyıldan kalma Saat Kulesi, Gërmia Parkı, Kosova Müzesi, Osmanlılar'ın 15. yüzyılda yaptırdığı Fatih Sultan Mehmed Külliyesi, özgün iç süslemeleri ile öne çıkan 18. yüzyıl eseri Yaşar Paşa Camii ve 1389 Kosova Muharebesi sonucu Kosova Ovası'nda öldürülmüş Osmanlı Padişahı I. Murad Hüdavendigâr'ın türbesi ziyaret edeceğimiz yerler arasında. Kosova turumuzun sonunda tekrar Üsküp'teki otelimize dönüş. Akşam yemeğinin ardından konaklama Üsküp’te ki otelimizde.

6.Gün : ÜSKÜP – İSTANBUL
07:00 Kahvaltı. 09:00  Otelden hareket.Üsküp şehir turumuz esnasında, tarih boyunca şehrin ticari faaliyetlerinin merkezi olan ve günümüzde de önemini yitirmemiş, Taş Sokakları ve Tarihi binaları ile Türk çarşısı,Çarşıdaki kuyumcular sokağı, Üsküp Kalesi, Vardar Nehri, 16. yy.'dan kalma Taş Köprü, Türk ve Yahudi mahallesi, Davut Paşa Külliyesi, Mustafa Paşa Camii, Yahya Paşa Camii, Sultan Murat Camii, İsa Bey Camii, Çifte Hamam, Sulu Han, Kapan Han, Kurşunlu Han, Saat kulesi, Üsküp Meydanı ve meydanda 2011 senesi içinde açılan ve Yunanistan’la politik soruna yol açan Büyük İskender’in devasa heykeli, Sar Samuel ve Kiril Metod heykelleri, 17. yy.'dan kalma St.Spas Kilisesi, Rahibe Teresa Anıtı, Rahibe Teresa'nın Evi görülecek yerler arasındadır. Bu güzel balkan şehrinin tadını çıkarmak için serbest zaman. Serbest zamanın ardından saat .............'de  Büyük İskender Havalimanı'na hareket.  Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından .THY/PGS Havayolları ile saat  ............ 'te İstanbul'a hareket. .................... İstanbul’a varış. Bir baska  organizasyonunda buluşmak dileğiyle.

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER
•    Program dahilinde yapılacak tüm transferler.
•     4 *  otelde iki kişilik odalarda  konaklama   
•    Kahvalti ve aksam yemeklerİ
•    Programda belirtilen gezi ve ziyaretler, 
•    Profesyonel yerel Türkçe rehberlik hizmetleri 

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
•    Uçak bileti,
•    Müze ve Ören yerleri giriş ücretleri,
•    Şahsi harcamalar,
•    Otel ekstraları, 
•    Oglen yemekler

BUSA TOUR
+90 541 854 0640
Phone: +90 541 854 0640
Email: info@busatour.com
Adress: Old Town, Sarajevo/Bosnia and Herzegovina
Whatsapp/Viber:+38762057016

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.