22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

WACS AVRUPA BAŞKANLARI KONGRESİ

Fraser Place AntHill İstanbul'da yer alan 13 Eylül'de açılan The Hill's Restourant'da kokteyl ile start alan kongre de mutfak dostlukları dile getirildi

WACS AVRUPA BAŞKANLARI KONGRESİ

23 Eylül 2011 / 10:30

TURİZMİN SESİ


İSTANBUL-Tüm Aşçılar Federasyonu tarafından organize edilen WACS Avrupa Başkanları Kongresi başladı.Açılış konuşmasını Tüm Aşçılar Federasyonu Başkanı Yalçın Manav yaptı. Manav yaptığı konuşmada mutfakların kardeşliğine vurgu yaparak dünyada Türk şeflerinin başarılarını ve Türk Mutfak Ustalarının organizasyon yeteneklerinin her geçen gün geliştiğini söyledi.

BAŞARILI İŞLERE İMZA ATIYORUZ
Manav yaptığı açılış konuşmasında, “ Tüm Aşçılar Federasyonu olarak yıllardır ulusal ve uluslar arası arenada yaptığımız başarılı çalışmaların bir sonucu olarak WACS Avrupa Başkanları Kongresini ülkemizde yapılmasını başardık. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız başarılı organizasyonlar ve etkinlikler bu onuru yaşayabilmemizin temel taşı oldu.

Öncelikle federasyonumuza bağlı bulunan derneklerimiz ve mutfak profesyoneli dostlarımız adına bize bu hakkı tanıyan ve kongre dolayısıyla ülkemize gelen bütün misafirlerimize başta Sayın WACS Başkanımız olmak üzere hoş geldiniz demek istiyorum. Hepimizin değerli katkı ve emekleriyle dünyada yıldızı her geçen gün parlayan Türk Şeflerimiz başarıdan başarıya koşarken bizlerde ülke turizmimiz açısından çok önemli katkılar sağlayan organizasyonlar gerçekleştiriyoruz.

Yaptığımız her başarılı organizasyon sonrasında dünya da bize duyulan güven giderek büyüyor.Tüm dünyada mutfakların dostluklarla paylaşıldığı platformlarda ülkemizin ve ülkemiz içinden çıkan bütün lezzetlerin yayılması için büyük gayret gösteriyoruz. Bu gayreti gösteriyorken de dünya lezzetlerini ülkemize taşıyoruz. Doğrusunu söylemek gerekirse bu bir entegrasyon meselesi. Biz onları onlar bizleri tanıdıkça aramızda ki bağlar ve dostluğumuz arttıkça , savunduğumuz amaçlar daha da gerçeğe yaklaşıyor. Bu entegrasyonun sağlanmasında ortaya çıkan başarı iki taraflı oluyor. Elde ettiğimiz kazanç iki taraflı oluyor. Bu dostluğun ve dünyayı daha da güzelleştirecek olan mutfak ustalarının kardeşliğinin daha da büyümesini diliyorum. “ dedi.

Tüm Aşçılar Federasyonu çatısı altında gerçekleşen organizasyona Dünya Aşçılar Birliği (WACS) başkanlık ediyor. Yapılacak kongrenin sonrasında Avrupa'nın mutfak ustalarına İstanbul'un güzellikleri ve Türk Mutfağının lezzetleri sunulacak. Devam eden günlerde 23 Eylül 2011 tarihinde saat 09:00-18:00 arasında AntHill Residance'da kongre gerçekleştirilecek. 24 Eylül günü saat 19.30'da Kabataş İskelesinden İstanbul boğazına açılacak bir yat ile Avrupa Başkanları Türk lezzetleri eşliğinde boğazın tadını çıkaracaklar.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.