22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

YACHT MARİN’DE ACI GÜN

Türkiye'nin en büyük marinasının sahibi Bilgin Özkaynak'ın oğlu Demokan Özkaynak, Günlüklü Koyu'nda park etme yüzünden girdiği silahlı tartışmada yaşamını yitirdi

YACHT MARİN’DE ACI GÜN

14 Haziran 2010 / 12:30

TURİZMİN SESİ
Yacht Marin'in sahibi ve Halikarnas Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Özkaynak'ın oğlu Demokan Özkaynak, araç parkı nedeniyle otel sahibi Burhan Ataalp ve korumasıyla tartıştı. Taraflar silahlarını çekti. Demokan Özkaynak öldü. Türkiye'nin en gözde yat limanlarından Marmaris'teki Yacht Marin'in sahibi ve Halikarnas Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Özkaynak ve yardım organizasyonları ile tanınan büyük oğlu 31 yaşındaki Demokan Özkaynak uluslararası bir motosiklet festivaline sponsor oldu. Motor tutkunluğuyla bilinen Demokan Özkaynak, sponsor olduğu Uluslararası Gourmet Riders Festivali'ne katılmak üzere arkadaşı Levent Bakıray ile birlikte önceki gün Fethiye'nin Günlüklü Koyu'na gitti.

Silahlar çekildi
Koyda araç parkı yüzünden The Bay Otel'in sahibi turizmci Burhan Ataalp'ın (52) koruması Nihat Polat'la (51) tartıştı. Tartışma kavgaya dönüşünce olaya Burhan Ataalp de karıştı ve silahlar çekildi. Demokan Özkaynak ve arkadaşı Levent Bakıray tabancayla açılan ateşle ağır, otel sahibi Ataalp'in koruması Nihat Polat da itiş-kakışta hafif yaralandı. Ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 3 yaralıdan Demokan Özkaynak, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Durumu kritik olan Levent Bakıray da Antalya'ya sevk edilirken Nihat Polat ayakta tedavi gördü.

Gözaltına alınan The Bay Otel'in sahibi Burhan Ataalp ile koruması Nihat Polat adliyeye sevk edildi. İfadesinde, “Onlar bize silah çekince, biz de karşılık verdik, kendimizi koruduk” diyen Ataalp, cinayet suçundan tutuklandı. Nihat Polat ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ünlü işadamının oğlu dev şirketlerin varisi
Demokan Özkaynak, geçtiğimiz yıl “Altın Çıpa” ödülünü almaya hak kazanmıştı. Kendisini yardım organizasyonlarına adadı. Son hayali iki kez denemiş olmasına rağmen zirvesine ulaşamadığı Everest'e çıkmaktı. Özkaynak, turizm ve denizcilik sektöründeki büyük şirketlerin de ilk varisiydi. Avusturya'da tamamladığı eğitiminin ardından Marmaris'teki 1000 karada 650 denizde yat kapasitesi bulunan Akdeniz'in en lüks yat limanı olan Yacht Marin'in başına geçmişti. Zengin bir aileden gelen babası bilgin Bilgin Özkaynak ise, denizciliğe gönül vermiş bir armatör ve bir spor adamı. Mavi Marmara isimli yolcu taşıma kooperatifinin kurucu başkanı. Birçok spor kulübünün başkanlığını da yapan Bilgin Özkaynak, denizcilik sektörünün en önemli isimlerinden birisi olarak kabul ediliyor
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.