22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

YAPEX YAPI VE RESTORASYON FUARI AÇILDI

Yapı sektörünün en büyük buluşması Antalya’da gerçekleşiyor. Antalya Expo Center’da 18-21 Ekim tarihleri arasında 20'ncisi düzenlenen Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı’nda, Türkiye’nin en büyük yapı buluşması gerçekleştiriliyor

YAPEX YAPI VE RESTORASYON FUARI AÇILDI

20 Ekim 2012 / 11:26

TURİZMİN SESİ


Yerli ve yabancı 300'e yakın yapı sektör kuruluşu ile birbirinden farklı birçok ürünün sergilendiği, Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı, Antalya Expo Center’da kapılarını açtı. Her yıl yaklaşık 30 bin profesyonel ziyaretçiyi ağırlayan fuarda Akdeniz bölgesinde başta turizm yatırımları olmak üzere uzun döneme yayılan büyük ölçekli inşaat yatırımlarını, mimar ve mühendisler ile inşaatçıları ile yatırımı süren şantiye profesyonellerini bir arada bulundurma imkanı sağlıyor. Bölgedeki mevcut turizm işletmelerinin yönetim kademelerini ziyaretçi olarak ağırlayan fuar, bu yıl konularındaki çeşitlilikle zengin bir organizasyon oluşturuyor.Açılış öncesi fuar paydaşları, Akdeniz Tanıtım A.Ş Genel Müdürü Fatih Onkar, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (Çekül) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Tarihi Kentler Birliği Başkanı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve İnşaat Malzemesi Sanayiciler Derneği (İMSAD) Başkanı ve Deprem Komitesi Başkanı Galip Sayıl bir basın toplantısı düzenledi.
 

ONKAR, “YAPEX FUARI ANTALYA’YA YENİ KAZANIMLAR GETİRECEK”
Türkiye’de ilk kez bir restorasyon korumalı bir fuar organize ettiklerini belirten Akdeniz Tanıtım A.Ş Genel Müdürü Fatih Onkar, Onkar, yapı sektörünün üretici ve temsilcilerine, fuarın farklı bir anlam kazanmasına ortam sağlayan restorasyon konusunda katkılarından dolayı Çekül Vakfı'na, restorasyon ve koruma kavramlarına sahip çıkarak fuarın zenginleşmesinde önemli rol oynayan Tarihi Kentler Birliği'ne ve tüm fuar hazırlıklarında destek veren Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, fuarın Antalya’ya kazanımlar getirmesi dileğinde bulundu.


SAYIL; “TARİHİ ESERLERİ KORUMAK MİLLİ GÖREV OLMALI”
Türkiye’nin turizm markası Antalya’nın, restorasyon, renovasyon ve kültür miraslarını koruma fuarı düzenlemesini çok olumlu karşıladığını belirten İMSAD Başkanı Galip Sayıl ise Türkiye ekonomisinin, dünyada en hızlı büyüyen ekonomi olma yolunda ilerlediğine işaret etti, 50 milyar dolarlık kentsel dönüşüm projesinin ticari boyutu yanında insana saygılı ve çevre odaklı yapılması gerektiğini söyledi. Sayıl, Yapı ve Restorasyon Fuarı’na destek vermekten mutlu olduklarını belirtti, tarihi eserleri korumanın bir milli görev olduğunu kaydetti.

PROF.DR.METİN SÖZEN; ANTALYA BU FUARLA AKDENİZ POTASINDA FARKLI BİR MİSYONA KAVUŞTU
ÇEKÜL Vakfı ve TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen de, Kültürel mirasın korunmasında öncü rol üstlenen ÇEKÜL Vakfı ve Tarihi Kentler Birliği tarafından da sahiplenilen, ülkemizde ulusal ve uluslararası ilgili tarafların katılacağı organizasyonun son derece sevindirici bir gelişme olarak görülmesini istedi. Prof. Dr Metin Sözen, Akdeniz potasında  Antalya’nın bu fuarla tarihi bir misyon üstlendiğine dikkat çekti, “Devlet, yerel, özel, sivil ve bilim adamları bu misyona hiçbir kompleks göstermeden sahip çıkmalıdır.”dedi.

GÜZELBEY; TKB DESTEĞİ HEP SÜRECEK
Tarihi Kentler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Asım Güzelbey ise kentsel, kültürel ve doğal mirasını bir ortak miras anlayışıyla korumak ve yaşatmak amacıyla projeler üreten TKB üyesi belediyelerin fuara katılarak katkı sağlayacaklarını söyledi. Güzelbey, “Bilinçli koruma çalışmaları yürüten tarihi kentlerimiz, koruma vizyonlarını, proje ve uygulamalarını, fuarda yer alan sektör uzmanları, restoratörler, yatırımcılar, yükleniciler ve endüstri kuruluşları ile paylaşacak, tecrübelerini sunumlar ve etkinliklerle aktaracaklar. Tarihi Kentler Birliği, şehirlerin geleceğini belirleyen bir birliktir. Birlik, Türkiye’de kırılma noktası denilebilir. Yol haritası olarak havza ölçeğinde şehirlerin kültür mirasına sahip çıkmaya çalışıyor.”diye konuştu.  Asım Güzelbey, Suriye’de savaş nedeniyle büyük bir kültür mirasının da yok olduğunu, burada insanlıkla birlikte tarihin de katledildiğini söyledi.

YAPEX KURDELASI TOPLU AÇILIŞLA KESİLDİ
Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı açılış töreni öncesi Atatürk, yakın arkadaşları ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Özbek keman sanatçıları Dilara ve Bahadır Alimov’un keman eşliğinde çaldıkları İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış törenine geçildi.
Antalya Vali Yardımcısı Recep Yavuz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Akdeniz Tanıtım Genel Müdürü Fatih Onkar, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Tarihi Kentler Birliği Başkanı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, İnşaat Malzemesi Sanayiciler Derneği (İMSAD) Başkanı ve Deprem Komitesi Başkanı Galip Sayıl, ve Avrupa Tarihi Kentler Birliği (Heritage Europe) Başkanı Luis Roppe fuarın açılış kurdelesinin hep birlikte kesti.Törene katılan davetliler daha sonra Fuar alanını gezdi. Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı Konferans salonundaki Tarihi Kentler Birliği 2011 Özendirme Yarışması Sergisi’nin açılışına katılan davetliler daha sonra Patara kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan ve koruma altına alınan tarihi kalıntıların fotoğraflarının yer aldığı sergide incelemelerde bulundu.


20.YILA ÖZEL DOLU DOLU BİR FUAR
YAPEX’in 20'nci yılında özel bir konsept olarak hazırlanan fuarda bu yıl Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı, Yapex Contract Furniture Showcase - Proje Bazlı Otel Mobilya Konsepti, yapı malzeme seminerleri ve uygulamaları, restorasyon ve kültür mirası konusunda projeler, uygulamalar, seminerler, TKB Ödül Töreni ve sergisi, Türkiye'nin dört bir yanında doğal ve kültürel mirasını tanıtacak belediyeler yer alıyor.


RESTORASYON KÖYÜ
Fuar kapsamında katılımcılar için interaktif uygulamalara da yer verilecek, usta-çırak ilişkisiyle günümüze ulaşan zengin yapılar ‘Restorasyon Köyü’nde bir araya gelecek. Antep, Kastamonu, Mardin, Konya,Malatya gibi kentlerden gelecek ustalar, uygulamalı olarak zanaatlarını oluşturulan bu köyde sergileyecekler.


 'TURİZM MİMARİSİNDE' UZMANLAŞMIŞ TEK FUAR
Yapex Yapı Fuarı, Türkiye'de turizm mimarisi alanında uzmanlaşmış tek fuar olma özelliğini taşıyor. Yapex Yapı Fuarı’nda, önemli tesis yatırım ve projelerine yön verip, özellikle turizm yatırımcıları, tesis işletmecileri ve proje sorumluları ile bir arada bulunuyor. Yapex fuarları, Akdeniz bölgesinde devam eden yatırımlar ve mevcut tesis yenilemeleri için satın almalarda önemli bir platformun kapılarını ziyaretçilerine açıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.