22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

YAPI KREDİ’NİN AYRICALIKLI KARTI

Crystal ile Gönülden Sohbetler'in yeni yılın ilk konuğu Türkiye'nin en başarılı sanatçılarından Günseli Kato oldu

YAPI KREDİ’NİN AYRICALIKLI KARTI

21 Ocak 2011 / 21:28

TURİZMİN SESİ


Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Yapı Kredi'nin ayrıcalıklı kartı Crystal Kart tarafından gençlerin sosyal sorumluluk projelerini desteklemek amacıyla gerçekleştirilen Crystal ile Gönülden Sohbetler, 2011'de de yeni konuşmacıları ile yoluna devam ediyor.

Cemiyet ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin buluştuğu Crystal ile Gönülden Sohbetler'in yeni yılın ilk konuğu Türkiye'nin en başarılı sanatçılarından Günseli Kato oldu. Minyatür sanatından resim ve seramiğe kadar birçok konu hakkında bilgi veren Günseli Kato, katılımcılarla sanata dair dolu dolu bir sohbet gerçekleştirdi. Türkiye'ye döndükten sonra yaptığı ilk resmi bir bohça içinde getiren Kato, eserinin Japonya ile Türkiye'deki ruh halini anlattığını söyledi.

Konuşmanın ardından keyifli bir beş çayı ile devam eden Crystal ile Gönülden Sohbetler'e TOG Sosyal Komite Üyeleri'nden Zeynep Üstünel, Senem Betil Gürün, Sedef Betil, Hülya Eltemur, Burcu Hanif gibi cemiyet hayatının önemli isimleri katıldı. 19 Ocak Çarşamba günü Sakıp Sabancı Müzesi The Seed'de gerçekleştirilen ve tüm geliri Toplum Gönüllüsü gençler tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projelerine aktarılan Crystal ile Gönülden Sohbetler, 2011 boyunca önemli konuklara ev sahipliği yapmaya devam edecek.


Toplum Gönülleri Vakfı Hakkında:
Aralık 2002'de kurulan Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), gençliğin enerjisini toplumsal faydaya dönüştürmeyi amaçlayan bir değişim ve dönüşüm projesi olarak faaliyetlerine başladı. TOG gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde toplumsal barış, dayanışma ile değişimi hedefliyor.

Toplum Gönüllüsü gençler, üniversitelerinde kulüp, topluluk veya grup olarak örgütlenerek, belirledikleri ihtiyaçlara göre eğitim, sağlık, çevre, engelliler, insan hakları vb. birçok alanda “sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri”ni hayata geçiriyor. 2010'da Türkiye'nin dört bir yanından 22 bin 699 genç ve 500'ün üzerinde yetişkin aktif gönüllüsüyle 727 yerel, ulusal ve uluslararası sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren TOG, yerel kaynağı da harekete geçirerek halkın katılımını sağlıyor.. Türkiye'nin 78 üniversitesinde, 90 örgütlenme ile aktif TOG gönüllüsü gençler, 2009'da, 287 bin 152 kişiye çok çeşitli alanlarda hizmet götürdü.

TOG, Kuzey Kıbrıs, Bakü ve Berlin'deki çalışmalarıyla “gençliğin öncülüğünde” modeliyle uluslararası alanda faaliyet göstermeye başlayan bir sivil toplum kuruluşu oldu. TOG, farklılıklara saygı, şeffaflık ve hesap verebilirlik, yerel katılım, girişimcilik, ekip çalışması ile hayat boyu eğitim ilkeleri ışığında “Eleştirmek değil, değiştirmek için” çıktığı yolda, gençliğin enerjisini sosyal faydaya dönüştürmek için çalışmalarına devam ediyor..

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.