“YAŞAMA SANATI” ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
“Gençler İçin İyilik” Ödül Töreni, 9 Haziran Çarşamba günü Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleşti
10 Haziran 2021 Perşembe 00:48
TURİZMİN SESİ
Türkiye’nin 81 ilinden üniversite öğrencilerinin katıldığı “Yaşama Sanatı” yarışmasının sonuçları açıklandı. “Gençler İçin İyilik” Ödül Töreni, 9 Haziran Çarşamba günü Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Gençler İçin İyilik Derneği tarafından düzenlenen Geleceğimin Sorumluluğu; “Yaşama Sanatı” yarışmasına 81 ilden öğrenciler katıldı ve yarışmanın sonuçları açıklandı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını Gençler İçin İyilik Derneği Başkanı Ayşen Laçinel gerçekleştirdi.
Gençler İçin İyilik Derneği Başkanı Ayşen Laçinel; “Değerli dostlar, çok sevgili öğrenciler ve daima genç olan, genç kalan gençleri destekleyen Sevgili Sponsorlar, Sevgili iyilik severler, bilim insanları, iş insanları, sanat camiasından değerli dostlar hepiniz öyle kıymetli bir anda, öyle kıymetli bir şekilde elinizi taşın altına koydunuz ki… Çünkü çoğu insan Pandemi döneminde biz ne yapabiliriz ki şu Pandemi bitsin de ondan sonra bir şeyler öğretelim, hayat bir normale dönsün derken, sizler öyle demediniz. Biz işimizin dışında, kendimizi var etmenin dışında neleri var edebilir, katkıda bulunabiliriz diyerek gönlünüzü ortaya koydunuz. İyiki varsınız. Hep olun, hep iyi olun, iyilikle olun” diyerek sözlerine devam etti.
BİZİM SEMBOLÜMÜZ DENİZ YILDIZI
Laçinel; “Bugün heyecan dorukta filmimizde de izlediğiniz gibi bizim sembolümüz deniz yıldızı. Çünkü her birimizin zaman zaman bazen sorulara cevap bulamayarak, bazen çok inandığı bir şeyden dolayı hayal kurup hayal kırıklığına uğradığından, bazen de gerçekten çaresiz hissettiğinden ya da kendini bir türlü projede ifade edemediğinden kıyıya vurmuş hissettiği zamanlar olmuştur. Ancak öyle zamanlarda da bizi kıyıda görüp, kıyıya vurduğumuzu görüp, görüp de görmezden gelmeyenlerle de karşılaşmışızdır.
Tıpkı benim kıyıya vurduğumda denize atan kimi hocalarım, kimi yöneticilerim, kimi patronlarım, kimi öğrencilerim, kimi dostlarım olduğu gibi. İşte biz de dedik ki her ne olursa olsun kafası karışırsa insanın, gönlü kırılmışsa veya kendini ifade edemiyorsa, her ne sebepten kıyıya vurmuşsa, kıyıya vuran deniz yıldızlarını görüp de görmezden gelmeyelim ve birbirimizi en temiz, en berrak, en güzel sulara atalım” dedi.
VAR OLUP, VAR ETMEYE DEVAM ETMEK İÇİN “GENÇLER İÇİN İYİLİK” DERNEĞİ’Nİ KURDUK
Ayşen Laçinel; “Var olup, var etmeye devam edelim. Bu amaçla tam da Pandemi döneminde Gençler için iyilik Derneği’ni kurduk ve gençlerimize destek olmak için projeler ürettik. Bu projelerde gençlerin ders araç gereçlerine katkıda bulunmak, onların okumaları için ihtiyaçlarını görmek ve desteklemek vardı. Biz balık vermedik, biz burs vermedik, biz proje ürettik ve bugün de bu ürettiğimiz projelerden biri olan yarışmamız için bir araya geldik” dedi.
ÖZGÜRLÜK GELİŞMEKTİR KENDİNE OLDUĞU KADAR BAŞKALARINA DA SAYGI DUYMAKTIR
Laçinel; “81 ilden üniversitelerden öğrenciler yarışmaya katıldılar. Her biri kendini nasıl ifade etmek istiyorsa öyle ifade etti. Kimisi kendini hikayesi ile, kimi bilimsel projesi ile kimi de sözünü müziğini kendi yaptığı şarkısıyla ifade etti. Çünkü özgürlük gelişmektir, özgürlük aslında kendine olduğu kadar başkalarına da saygı duymaktır. O anlamda özgürleşen gençlerle, üreten gençlerle var olup, var etmeye devam edeceğiz. Tekrar hepinize varlığınız için teşekkür ediyorum, hep olun, hep iyi olun” diyerek sözlerini noktaladı.
Gençler İçin İyilik Derneği Başkanı Ayşen Laçinel konuşmasının sonunda Ağaoğlu Şirketler Grubu Etkinlik ve Sponsorluk Müdürü Emre Büyükkalfa'ya teşekkür ödülünü taktim etti
Mekan Sponsoru ve ev sahipliğini gerçekleştiren Marmara Üniversitesi Kariyer Merkezi Başkanı Prof. Dr. Berat Bir; “Burada bulunan bütün gönlü güzel dostlara, sevgili öğrencilerimize hoşgeldiniz demek istiyorum.
Bireysel olarak Ayşen Laçinel’in başlatmış olduğu bu projenin en başından beri ben de vardım ve ona çok güvendiğim için her zaman manevi olarak da desteğimi sunmaya hazırım.
Biz Marmara Üniversitesi olarak da içinde gençlik olan, eğitim olan, iyilik olan bütün projelerde varız, var olmaya da devam edeceğiz. Çok teşekkür ediyoruz ve ev sahibi olarak bu projede olmaktan çok büyük onur duyuyoruz” dedi.
Gençler İçin İyilik Derneği Kurucusu ve Üyesi olan, Jüri Üyesi, Yazar, Oyuncu ve Yönetmen Tamer Levent; “Ben burada bulunan bütün katılımcıların sanatçı olduğunu düşünüyorum. Çünkü sanat kavramı böyle bir kavram olduğunu anlamamız, kavramamız gerekiyor. Çünkü organizmamızda, beyin yapımız da var olan bir kavram. Bu kavram sayesinde biz hayatın zorluklarını aşabiliyoruz, bu kavram sayesinde biz problem çözebiliyoruz ya da çözemiyoruz yani çözemediğimiz zaman bu kavramdan haberdar olmadığımız için moralimiz bozuluyor, yol arayamıyoruz, yaratıcı olamıyoruz, düşünemiyoruz. Biliyorsunuz uluslararası felsefede Descartes demişti ki “Düşünüyorum öyleyse varım.” Daha sonra bu idealist bir felsefe olarak adlandırıldı ve ondan bir süre sonra da nesnel düşünme felsefesi de dedi ki “Varım öyleyse düşünüyorum.” “Düşünüyorum öyleyse varım” , “Varım öyleyse düşünüyorum” birbirinden ayrılmıyor, bir üçleme gibi. Fakat ortak olan söz düşünmek…
Biz ne diyoruz “düşün düşün …. işin.” O zaman ne oluyor gittiğimiz yol demir yoluysa demir yolundan çıkmış oluyoruz yani tren toprak arazi de yol alıyor. O halde biz yaşamamızın gitmesi gereken yolu bulmalıyız, o yolda sanatın yaşama biçimi olmasıdır. Hepimizin yaşam sanatçısı olması gerekiyor, kaliteyi talep etmemiz, yaratıcılığı, gelişmeyi, buluşları, insanlık tarihinin bugüne kadar yaptığı şeyleri sizin de yapabileceğinizi kanıtlamamız gerekiyor. Türkiye’de büyük beyinler var ama yurtdışına gittiği zaman çok başarılı oluyor. Niye kendi topraklarından çıkıyor? Yaşama sanatını gerçekleştirdiğimiz zaman sanat kavramı artık bu” diyerek sözlerine devam etti.
KORONA YARATTIĞI FELAKETLERİN YANI SIRA DÜŞÜNCE BİÇİMİMİZDE 30 YILLIK BİR GELİŞME KAZANDIRDI
Tamer Levent; “Amin Maalouf önemli bir kişi diyor ki “Korona yarattığı felaketlerin yanı sıra düşünce biçimimizde 30 yıllık bir gelişme kazandırdı.” O halde biz yaşama sanatı kavramını önceki yıllarda Yaşama Sanatı Proje Yarışması desek belki de insanlar yadırgardı. Sanat kavramının yaşamda ne işi var derlerdi, sanat kavramının orada işi var, bundan sonra da olmalı… Kurumsallaşmalı ve gelişmeli ki tren de, hayat da kendi yoluna girsin. Bu nedenle ben bu yarışmayı çok kutluyorum” dedi.
SANATA EVET
Tamer Levent; “İyilik Derneği adı altında çok dernek var ama bu İyilik Derneği’nin bir farkı da bu yarışmayı üretmiş olması ve başlatmış olması. Bu bir “Sanata Evet” bakış açısıdır, vizyonudur, bütünsel bir düşünce biçimidir. Bu ilki böyle bir coşkuyla yaşanıyor. İkincinin daha coşkulu olacağını biliyorum, üçüncü, beşinci, onuncu derken çok önemli bir Amin Maalouf’un dediği gibi 30 yıllık gelişen düşünce biçiminin ürünlerini bizim ülkemizde de görme şansımız olacağını düşünüyorum” dedi.
HAYIRLISIYLA YOLA DEVAM
Levent; “Sizleri, bütün katılımcıları bu yaşam sanatçıları olarak bugünün tarihi kişileri olarak görüyorum. Tabii ki derneğimiz Ayşen Laçinel‘in önderliğinde, bütün üyelerimizin elinden gelen bütün çabayı göstererek, tamamen gönüllülük esasıyla çalışmasıyla bu projeyi gerçekleştirdi. Dolayısıyla bu emeğin çok iyi bir örnek, model alınacak bir örnek olduğunu düşünüyorum. Hayırlısıyla yola devam diyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Gençler İçin İyilik Derneği, öğretim görevlisi, yazar ve eğitimci Ayşen Laçinel önderliğinde pandemi döneminde de umut verici, gençleri motive edici ve üreten gençleri destekleyici çalışmalarına devam ediyor.
Yarışmanın ödül töreni başlamadan Devlet Opera ve Balesi Baş Korrepetitörü Fügen Yiğitgil ve Marmara Üniversitesi Tenor Öğretim Görevlisi Berk Özbek, Love is a many splendour thing, Sevgi Valsi (Azeri) ve Granada parçalarından bir piyano şan dinletisiyle katılımcıların ruhuna dokundu.
Katılımcılara, Fatih Kız Lisesi mezunu ve İşletme lisans mezunu Ergül Laçinel, ikinci kitabı olan “Kuzulara Özlem” kitabını imzaladı.
AĞAOĞLU ŞİRKETLER GRUBU ANA SPONSORLUĞUNDA GERÇEKLEŞEN YARIŞMADA 16 FİNALİST SEÇİLDİ
Amaçları balık vermek değil, balık tutmayı öğretmek olan dernek, Ağaoğlu Şirketler Grubu ana sponsorluğunda Şubat 2021’de “Geleceğimin Sorumluluğu; Yaşama Sanatı” adı altında bir yarışmayı tüm Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin katılımı için başlattı.
Dernek, yarışmanın ilk yılında aldıkları başvuru sayısında o kadar başarılı oldu ki, 10 kişi olarak belirledikleri finalist sayısını jüri kararı ile 16 kişiye yükselttiler. 16 finalist ile jüri üyeleri zoom üzerinden 23 Nisan’da bir araya geldi. Yarı finalistler 26 Mayıs 2021 Perşembe günü online platformlarda açıklandı. Sonuçlar, 09 Haziran 2021 Çarşamba günü Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü İbrahim Üzümcü Konferans salonunda açıklandı.
YARIŞMANIN BİRİNCİSİ “NYSA ANTİK KENTİ” PROJESİ OLDU
Buna göre; yarışmanın birincisi, “NYSA Antik Kenti” projesi ile Ayten Betül Yumak (Ege Üniversitesi, Radyo Televizyon ve Sinema) ve Emre Öner (Ege Üniversitesi, Radyo Televizyon ve Sinema), yarışmanın ikincisi kendi beste/müzik parçası “Var Oldukça Değerlisin” ile Muharrem Yılmaz (Biruni Üniversitesi, Tıbbi Laboratuvar ve Teknikleri), yarışmanın üçüncüsü “Çevre ve Geri Dönüşüm” projesi ile Nigar Afandiyeva (ODTÜ Metalürji ve Malzeme Mühendisliği) oldu.
MANSİYON ALMAYA HAK KAZANAN PROJELER
Mansiyon almaya “Çöplükte Hayat Hikayesi” projesi ile Elifnur Polat (İnönü Üniversitesi, Sosyoloji) ve “Genç İşsizlik ve Türkiye’nin Staj Sorunu” projesi ile Ragıp Çavdar (ODTÜ, Okul Öncesi Öğretmenliği) hak kazandı.
DOĞAYA VE ÇEVREYE SAYGI ÖDÜLÜ
Doğaya ve Çevreye Saygı Ödülü’nü “Pandemi Sürecinde Sokak Hayvanları” projesi ile Doğukan Özyolu (Marmara Üniversitesi, Bilgi Belge Yönetimi) ve “Düşünmeyi Öğrenen Sokak Köpeği” projesi ile İsmail Kaya (Marmara Üniversitesi, Bilgi ve Belge Yönetimi) aldı. En İlham Veren Proje Ödülü’nü ise “Kilitli Kelebek” projesi ile Melisa Şahinler (İstanbul Arel Üniversitesi, Beslenme ve Diyetisyenlik) alırken, En Özgün Proje Ödülü’nü “Afro-Türkler” projesi ile Osman Sadi Temizel (Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar, Fotoğrafçılık) kazandı.
JÜRİ ÜYELERİ
Yarışmaya yüzün üstünde öğrenci katıldı. Jüri üyeleri ise; Prof. Dr. Afif Sıddıki – Maltepe Üniversitesi, Ayşen Laçinel –İletişim ve İnsan Kaynakları Danışmanı, Prof. Dr. Berat Bir- Marmara Üniversitesi Kariyer Merkezi Koordinatörü, Betül Emlek- KFC MENA Türkiye HR Direktörü, Deniz Güler- Ağaoğlu Şirketler Grubu Etkinlik ve Sponsorluk Müdürü, Emre Büyükkalfa- TÜV SÜD TR CEO, Sn Ercan Alioğlu- Emlak Konut CFO, Filiz Bilmiş- 1.618 Ajans Kurucu Ortağı, Kemal Parlak- Ondan & Parlak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı, Mehmet Gözcü- Yayıncı, Tamer Levent- Oyuncu.
SPONSORLARA TEŞEKKÜR SERTİFİKASI TAKTİM EDİLDİ
Gençler İçin İyilik Derneği Başkanı Ayşen Laçinel, Sponsor olan firmalara sertifikaları taktim etti.
http://www.turizminsesi.com/|http://www.tourismexclusive.com/|http://turizminsesi.blogspot.com.tr/ sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Sitemizin yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.Aksi taktirde ADA Hukuk Burosu yetkilidir.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.