22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

YAZ SOFRALARINA MISIRLI BAŞLANGIÇ TABAĞI

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri paylaşmak için oluşturduğu “İyi Yaşa” platformuna katkıda bulunan Şef Ece Zaim, yaz sofları için başlangıç olabilecek özel mısır tarifi veriyor

Yaz sofralarına mısırlı başlangıç tabağı

15 Ağustos 2016 / 08:57

TURİZMİN SESİ


Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri paylaşmak için oluşturduğu “İyi Yaşa” platformunda yaşam kalitesini arttıran, yapımı pratik, sağlıklı yemek tarifleri paylaşan Şef Ece Zaim, yemek öncesi başlangıç olarak tüketilebilecek özel soslu bir mısır tarifi hazırladı. “Mısırı sevmeyen neredeyse yoktur. Fakat sadece haşlayarak yediğimiz mısırın aslında yaz sofralarında harika bir başlangıç tabağı veya ızgara tavuk veya et yanına garnitür olarak da servis edebilirsiniz” diyen Zaim sözlerine şöyle devam ediyor: “Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarifi mısırın püsküllerini örerek oldukça şık bir sunuma dönüştürebilirsiniz. Tereyağı kokusu ile birleşen hafif tuzlu eski kaşar ve biberin hafif acılığına bayılacaksınız.”

İşte Ece Zaim’in yorumu ile kekikli ve paprikalı haşlanmış mısır tarifi:

4 Kişilik
Malzemeler:
4 adet mısır
2 yemek kaşığı tereyağı
Ev yapımı mayonez
1 dal kekik
80 gr eski kaşar, rendelenmiş
1 çay kaşığı tatlı toz paprika
2 çimdik pul biber

Yapılışı:
Mısırları derin bir tencereye alın. Üzerini 4 parmak geçecek kadar oda sıcaklığında su ekleyin. Altını yüksek ateşte açın ve suyu kaynadıktan sonra orta ateşe alın. Yaklaşık 1 saat kadar mısırları pişirin ve aralıklarla suyunu kontrol edin ve her zaman suyunun mısırlarını üzerinde olmasına dikkat edin. Eğer su azalırsa tekrar su ekleyin. Bir çatal batırdığınızda mısır tanesinin yumuşak olması gerekmektedir. Pişmiş olan mısırların suyunu süzün. Geniş bir tavada tereyağını eritin ve mısırları ekleyin. Mısırları maşa yardımıyla çevirerek tereyağında 1 dakika kadar pişirin ve tereyağının mısırları kaplamasını sağlayın. Mısırları düz bir tabağa çıkartın ve 2 dakika kadar ılınmasını bekleyin. Üzerlerine ince bir tabaka olacak şekilde bıçak yardımı ile mayonezi sürün. Kekiği, kaşar peynirini, paprikayı ve pul biberi serpin. Sıcak olarak servis edin.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.