28 Mart 2024
  • İzmir14°C
  • İstanbul14°C
  • Antalya11°C
  • Ankara11°C

YENİ DÖNEMDE YAPAY ZEKALI KONAKLAMA SEKTÖRÜ

Yapay Zeka Destekli Temassız ve Sosyal Mesafeli Otel Yönetimi Başlıyor!

Yeni dönemde yapay zekalı konaklama sektörü

27 Mayıs 2020 Çarşamba 18:54

TURİZMİN SESİ


Corona virüs salgınıyla birlikte yaşam alanlarımızda ve alışkanlıklarımızda pek çok değişiklik olacak. Turizm sezonu başlarken özellikle otellerde yaşanacak değişiklikler hakkında uluslararası yönergeler yayımlanmaya başladı. Temassız ve sosyal mesafeli bir otel yönetimi, tüm dünyada ortak bir uygulama şekline dönüşecek. Oteller, misafir ile personelin minimum temasla sosyal mesafeyi koruyabilmesi için mobil teknolojilerden faydalanacak. 

İcibot Satış Pazarlama Direktörü Bahadır Çakar normalleşme süreci ile birlikte, oteller için geliştirdikleri teknolojinin nasıl kullanılacağını ve ne tür bir önem arz ettiğini şu şekilde aktardı; 

Covid-19 sonrasında otellerin teknoloji yatırımları tüm dünyada artacak

İcibot sadece Türkiye’de değil, 4 kıtada 20’ye yakın ülkede otellerin kullanımına sunulmuş güçlü bir teknolojidir. Özellikle bu dönem ile birlikte, birçok ülkedeki iş birliklerimizi ve birlikte çalıştığımız otel sayısını ciddi bir şekilde artırdık. Misafirlerin otele girişlerinden, çıktıkları ana kadar hiçbir temas ve personel ile yüz yüze görüşme ihtiyacı duymadan; odalarına giriş işlemlerini online yapabildikleri, otel hakkında bilgi alabildikleri, otel içerisindeki aktiviteleri mobil uygulama aracılığıyla öğrenebildikleri ve tüm alanlara rezervasyon yapıp özel servisleri satın alabildikleri bir teknolojiyi otellerde uyguluyoruz“

Temassız odaya giriş

Misafir “check – in” işlemlerini gelmeden ya da otele yaklaştığında kendi cep telefonundan otelin uygulamasını kullanarak kolayca gerçekleştirebiliyor. Eğer otelin kapı sistemi ve teknolojisi müsaitse, oda kartına bile ihtiyaç olmadan misafir doğrudan mobil uygulama aracılığıyla oda kapısını açabiliyor. 

Oda içinde basılı materyal olmayacak!

Bu yeni dönemin en temel hassasiyeti temassızlık. Otellerde misafire mümkün olabildiğinde “az temas” çerçevesinde bir deneyim yaşatılacak. Bu bağlamda oda içerisinde misafiri bilgilendirilmesi için bulundurulan tüm basılı malzemeler olmayacak ya da tek kullanımlık ve her seferinde ciddi maliyet, kağıt israfı yaratacak şekilde olması gerekecek. Bu malzemelerin yerini otellerin mobil uygulamaları dolduracak. 

Tüm hizmetler mobil uygulamadan talep edilecek

Misafirler “housekeeping, oda malzemeleri, arıza, oda servisi ve şikayet” gibi hizmetleri, hiçbir personel ile yüz yüze gelmeden otellerin mobil uygulamalarıyla talep edebilecek.  

Alakart restoran ve özel alan rezervasyonları da temassız olacak! 

Misafirler otel içerisindeki tüm özel alanlara giriş rezervasyonlarını mobil uygulama aracılığı ile yapacaklar. Özellikle misafir kapasitesi yüksek tatil otellerinde sosyal mesafeyi alanlarda koruyabilmek için ana restoranlar da dahil olmak üzere birçok alanda rezervasyonlu sisteme geçilecek. 

Özel hizmetler ve Premium servisler mobil uygulama ile satılacak

Otellerde ekstra diye tabir edilen “pavilion, özel gün kutlama, cabana, araç kiralama, transfer, tekne turu, özel turlar” gibi birçok özel hizmet mobil uygulamadan sergilenecek ve misafir talep ettiği durumda satışı kolayca gerçekleşecek.
 
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.