22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

YENİBİRİŞ DÜNYASI DERGİSİ

Küresel kriz nedeniyle bazı şirketlerin çalışanlarıyla anlaşıp ücrette indirime gittiği, pek çok şirketin ise çalışanlarına zam yapmamayı tercih ettiği biliniyor

YENİBİRİŞ DÜNYASI DERGİSİ

31 Mayıs 2009 / 22:34

TURİZMİN SESİ


Krizde ücretlendirme, Yenibiris.com tarafından yayınlanan Yenibiriş Dünyası Dergisi'nin son sayısında ele alınıyor. Ücretlendirme politikasının ekonomik krizdeki rolünü tüm detaylarıyla okurlarına sunan dergi, maliyetler ve bütçe arasında sıkışan yöneticilere farklı bakış açıları sunuyor!

Dünyadaki birçok şirketi maliyet azaltma yoluna iten küresel ekonomik kriz, ücretlendirme politikalarını da derinden sarstı. Yönetim danışmanlığı şirketi Hay Group tarafından üçüncüsü gerçekleştirilen 'Krizde Ücretlendirme Araştırması'na göre dünya çapındaki şirketlerin yüzde 27'si, Avrupa'dakilerin ise yüzde 30'u çalışan sayısını azalttı. Türkiye'nin iş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com tarafından yayımlanan Yenibiriş Dünyası dergisi de mayıs-ağustos sayısında bu önemli konuyu ele alıyor. Krizin başarılı bir şekilde yönetilmesini sağlayacak bir ödeme planı oluşturmanın püf noktalarını sayfalarına taşıyan dergi, maliyetler ve bütçe arasında sıkışan yöneticilere yol gösteriyor.

Baskının arttığı dönemlerde ödeme planlarının çalışanlar tarafından kabul görüp görmemesinin önemine değinen Yenibiriş Dünyası dergisi, yöneticilere ödeme planları konusunda açık ve net davranmalarını tavsiye ediyor. Uzun dönemli bir bakış açısı ile olası risklerin azaltılması, maaş azaltma/değiştirme planlarıyla birlikte çalışanlara emeklilik ve çocuk bakımı gibi konularda katkı sağlanması, Toplam Ödüllendirme (Total Reward) Sistemi ve esnek çalışma saatleri gibi uygulamalarla motivasyonun artırılması ve çalışanlara yükselme fırsatı sunan değişken ödeme planlarının uygulanması gibi öneriler de yine derginin sayfalarında yer alıyor.

Yenibiriş Dünyası'nın ele aldığı diğer konular
Yenibiriş Dünyası dergisi ayrıca, yöneticilerin kısa vadeli çözüm endişesine ayna tutan bir başka araştırmayı da okuyucularıyla buluşturuyor. McKinsey Quarterly tarafından stratejik planlama üzerine yapılan araştırma, yöneticilerin endişelerini göz önüne sererek doğru ve etkili bir planlama için atılması gereken adımları belirliyor. Üretkenliği engelleyen sınırları aşmanın yolları, ithal krize karşı yerli çözümler, Yenibiriş Çatı İK seminerlerinde ele alınan konular ile işverenleri ve iş arayan adayları buluşturan 'Aktif Aday Projesi' de okurların beğenisine sunuluyor.

Dergide UNAMIC/HCN Yöneticisi Soner Başboğa, Bimeks Dış Ticaret'ten Barış Karataş, Yapı Koordinasyon Merkezi Genel Müdürü Yusuf Sürertekin ile İK ve Eğitim Koordinatörü Melda Kirişçi, RGS Group İK Müdürü Figen Coşkan, Stratejik Fonksiyonel Sistemler (SFS) Genel Müdürü Hakan Yurdakul, Can Group Kalite ve İK Müdürü Sedat Erdal, Aegon Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Uğur Tozşekerli, Roberto Carlos'un Kişisel Marka Yöneticisi Necla Karabey, yazar Elif Şafak ve T.C. Ziraat Bankası yetkilileriyle yapılan röportajlar da yer alıyor.

Eğitim Danışmanı Dr. Oya Torum makalesinde kapasite geliştirme modeli katılımlı ihtiyaç analizini ele alırken, Neslihan Muradoğlu Işım 'Sadece çalışacak mıyız?' diyerek çalışanların yaşama hakkını savunuyor. İmaj Danışmanı Suna Kabadayı 'Sizin sihirli reçeteniz hangisi?', Yönetim ve Eğitim Danışmanı Kağan Ünver 'Bağlılık ve bağımlılık üzerine', Serbest Yönetim Danışmanı Peter Mark Adams 'Güç tabanlı yönetim' ve Yönetim Danışmanı Gül Akçasoy 'Krizler ve kriz yönetimi - 3' başlıklı makaleleriyle Yenibiriş Dünyası'na konuk oluyor.


Derginin tüm yazılarına ve daha ayrıntılı bilgiye www.yenibirisdunyasi.com  adresinden ulaşılabiliyor.
www.yenibiris.com  
Yenibiris.com, büyük ölçekli ve çokuluslu şirketlerden orta ve küçük ölçekli şirketlere kadar her boyutta, farklı sektörlerden 50.000'i aşkın firmaya internet bazlı seçme ve değerlendirme hizmeti sunmaktadır. Yenibiris.com, veri tabanında bulunan 10 milyon özgeçmiş ile de Türkiye'nin en geniş özgeçmiş bankasına sahiptir.

Yenibiris.com sunduğu içerik ile bireysel üyelerinin kariyer ve kişisel gelişimlerine rehberlik eder. Yerel ve küresel değişimleri göz önünde tutarak farklı sektörlere yönelik geliştirdiği eğitim odaklı projeler ile istihdam piyasasında fark yaratır. Sürekli yenilenen teknolojisi ile, bireysel ve kurumsal üyelerinin iş ve aday arama süreçlerini hızlandırıp kolaylaştırmaya yönelik çözümler üretir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.