22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

YERLİ TURİSTLER KIBRIS VE HOLLANDA YOLCUSU

Resmi tatil olan 19 Mayıs’ı hafta sonuyla birleştirip dört günlük bir kaçamak yapmak isteyenler yollara koyulmaya hazırlanıyor

Yerli turistler Kıbrıs ve Hollanda yolcusu

17 Mayıs 2016 / 08:47

TURİZMİN SESİ

Momondo verilerine göre yerli turistlerin en çok tercih edeceği rotalarsa Kıbrıs ve Hollanda...Yaz başlamadan kısa bir kaçamak yapmak isteyenler, gözünü 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na dikti. Peki, resmi tatil olan 19 Mayıs’ı hafta sonuyla birleştirerek dört günlük bir tatile dönüştürmek isteyenler, bu süreçte en çok hangi ülkeleri ziyaret edecek? Seyahat sitesi momondo’nun, site üzerinden yapılan uçuş aramalarını değerlendirerek ulaştığı sonuçlara göre ilk tercihimiz Kıbrıs. Ancak Avrupa’nın turistik şehirleri de gözdelerimiz arasında yer alıyor.
 
İLK TERCİHİMİZ KIBRIS’A KAÇMAK
momondo verilerine göre listenin ilk sırasında KKTC’deki Ercan Havalimanı’na yönelik uçuş aramaları yer alıyor. Başka bir deyişle, Türkiye’nin büyük bölümü ülkeden fazla uzaklaşmadan güneşli bir tatil geçirmek, yaza erkenden girmek istiyor. 
 
AMSTERDAM VE ROMA BU TATİLİN DE GÖZDELERİ ARASINDA
Listenin ikinci sırasında, her daim favorilerimiz arasında yer alan ve geçen yılki Kurban Bayramı tatilinde en çok ziyaret ettiğimiz kent olan Hollanda’nın Amsterdam kenti var. Amsterdam’ı iki önemli başkent takip ediyor: Üçüncülük sırasında İtalya’nın başkenti Roma yer alırken, Fransa’nın başkenti Paris’i ziyaret etmek isteyenler listenin dördüncü sırasında. 
 
KİEV’İN POPÜLARİTESİ SÜRÜYOR
Beşincilik ise Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gidiyor. Bu sonuç, Ukrayna’nın Türk turistler arasındaki popülaritesinin arttığını gösteren daha önceki momondo araştırmalarıyla da benzerlik gösteriyor. Örneğin momondo’nun 2015’in son günlerinde yaptığı bir araştırma, Kiev’in yeni yıla girmek için en çok tercih ettiğimiz yurtdışı destinasyon olduğunu ortaya koymuştu. 
 
LONDRA VE VENEDİK İLK 10’A GİREMEDİ
Kiev’i takiben listenin ilk 10 sırasında yer alan diğer ülke ve şehirler ise sırasıyla şöyle: Macaristan – Budapeşte, Ukrayna – Odessa, Sırbistan – Belgrad, Almanya – Berlin ve son olarak İspanya – Barcelona. Dikkat çekici bir başka sonuç ise Londra, Atina, Dubai ve Venedik gibi popüler destinasyonların 19 Mayıs tatili için ilk 10 tercihimiz arasında yer almaması. 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.