22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

YEŞİL MARMARİS FİLOSUNU YENİLİYOR

Türkiye'nin ilk mavi tur şirketlerinden olan ve 2012 yılında 50. Yaşına basarak,yarım asırı geride bırakacak olan Yeşil Marmaris, filosundaki ahşap yelkenlileri yeniliyor

YEŞİL MARMARİS FİLOSUNU YENİLİYOR

16 Haziran 2011 / 19:09

TURİZMİN SESİ


Filosundaki ahşap yelkenlileri yenilemeye başlayan Türkiye'nin ilk mavi tur şirketlerinden Yeşil Marmaris ilk adımını 'Murat II' ile atıyor. İç mekan tasarımı tekne iç mimarı Ceren Civaoğlu Tugay tarafından yapılan eski bir Bodrum yapımı olan 'Murat II' yeni atmosferi ile tekne severleri kendine hayran bırakacak. Yaşına, tarzına, ve yapısına uygun gerçekleştirilen renovasyon çalışmaları sonucunda avangart bir havaya kavuşan tekne, şıklığı, özenle seçilmiş malzemeleri ve kullanıcı-dostu geniş alanları ile göz dolduruyor.Parlak beyaz ve safir,kobalt gibi doğal taşlardan esinlenilen derin mavi tonları ile varaklı ve vernikli ahşap detayların hakim olduğu Murat II ilk seyirini Temmuz ayında yapıyor.

Türkiye'nin ilk mavi tur şirketlerinden olan ve 2012 yılında 50.yaşına basarak,yarım asırı geride bırakacak olan Yeşil Marmaris filosundaki ahşap yelkenlileri yeniliyor. Denizcilik sektörünün köklü şirketi, yenileme çalışmalarındaki ilk adımını tekne severleri kendine hayran bırakacak nostaljik bir Bodrum yapımı olan, ahşap yelkenli 'Murat II' ile atıyor.
İç mekan tasarımı,daha önce bu sektörde hatırı sayılır teknelerin iç dizaynına imza atmış tekne iç mimarı Ceren Civaoğlu Tugay tarafından gerçekleştirilen yelkenli, özenle seçilmiş malzemeleri ve kullanıcı-dostu geniş alanları ile göz dolduruyor.

Değişen misafir talepleri ön planda tutuldu
Murat II'nin yaşına, tarzına ve yapısına uygun gerçekleştirilen renovasyon çalışmaları sonucunda avangart bir havaya kavuştuğunu belirten Ceren Civaoğlu Tugay, “ Murat II yarım asırdır denizcilik sektöründe bulunan ve neredeyse sektörün kurallarını oluşturan sahiplere ait, çok şanslı bir tekne. Ayrıca denizcilikte köklü bir geçmişi olan, değişen misafir taleplerini her zaman ilk planda tutan bir ekip tarafından yönetiliyor. Bu olumlu etkenler sonucunda oldukça başarılı ve optimumda memnuniyet yaratan bir yenileme çalışması yaşadık. Sonuç hepimiz için göz alıcı oldu” dedi.

Detaylar odak noktası oldu, şıklık konforla buluştu
Hedeflerinin, şıklığı göz ardı etmeden konforu sağlamak ve tekne genelindeki bütünlüğü detaylarla yakalamak olduğunun dile getiren Tugay, “Yaşlı ve çocuklu misafirlerde göz önünde tutularak merdiven koridor gibi sirkülasyon alanları oldukça geniş tuttuk. Kabinler arasındaki ses ve titreşim izolasyonunu duvar için seçtiğimiz süngerli deri panellerle sağladık. Rafine ve şık bir iç mekan görünümü elde etmek için ağırlıklı olarak parlak beyaz ve safir,kobalt gibi doğal taşlardan esinlenilen derin mavi tonları ile altın varaklı ve vernikli maun ahşap detaylarını kullanmayı tercih ettik. Bu sıradışı çalışma ile Murat II mavi suların en özel teknesi olmaya uzun yıllar daha devam edecek.”

Dekoratif detaylarla etkili çözümler
Dekoratif detayların seyir halindeki teknede sağlam durabilmesi için vazo, mumluk gibi dekoratif elemanların çoğu yerine sabitlenirken, seramik görünümlü abajur aydınlatmalara özel bir ölçü belirlenmiş ve olası bir kırılmayı önlemek için ahşap malzemeden sipariş verilerek çini seramik görünümü vermek amacıyla boyanmış. Mekanda mobilya yüzeylerinde bol ışıklı yansımalar yaratmak ve ortam aydınlığını sağlamak amacıyla ayna kullanılmış. Salonda bulunan dairesel formda tasarlanan kütüphane ile fonksiyonel bir şekilde gizlenen direk ise teknenin en göze çarpan detaylardan biri haline gelmiş.

Deneyimli tekneye modern dokunuşlar
Ön kabinlere kıyasla oldukça romantik bir atmosfere sahip arka kabinlerde mevcut kabin dağılımı değiştirilmeden kabinlerin içindeki mobilya yerleşimleri ve malzeme kullanımları daha kullanışlı mekanlar yaratmak adına yeniden düzenlenmiş. Mobilya tekstilinde ise tercih kullanım dostu, leke tutmayan ve kolay silinebilir Sertex kumaşından yana yapılmış.

Tasarruflu alan kullanımı
Sezon sonu rutin tekne bakımında kolaylık sağlamak amaçlı tavan ve duvar gibi geniş alanlardaki malzemelerde minimum malzeme sarfiyatı için kaplamalara belli ölçüde panellerin oluşturulduğu teknede ayrıca, yatak başı arkaları, güverte altı gibi yerler de değerlendirilerek depolama alanları maksimuma çıkarılmış. 8 kişilik misafir kapasitesine sahip mutfağında dünya mutfaklarından lezzetli örnekler sunulabilecek profesyonel ekipmanı olan tekne, TV, DVD ve klimalı kabinleriyle misafirlerine unutulmaz bir tatil keyfi yaşatacak. Yeşil Marmaris Turizm ve Yat İşletmeciliği tarafından yepyeni bir kimliğe kavuşan Murat II ilk seyrini Temmuz ayında gerçekleştirecek.

Teknenin müsait olduğu zaman dilimleri ve ücretlendirmeleri
info@yesilmarmaris.com adresine mail atılarak öğrenilebilir.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.