22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

YEŞİLAY’DAN YASAYA BÜYÜK DESTEK

İSTANBUL- Son dönemlerde önemli projelere imza atan Yeşilay'ın genç ekibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yard. Sabri Dereli ve İdari Koordinatör Recep Çalık'ı ziyaret ederek çalışmaları anlattılar ve yeni projeleri sundular

YEŞİLAY’DAN YASAYA BÜYÜK DESTEK

06 Temmuz 2009 / 12:33

TURİZMİN SESİ


“Smoke Free İstanbul” Projesi Yeşilay'ın geçen yıl üç yüz bin öğrenciye “Yeşilay Eğitim Programları” kapsamında hizmet götürdüğünü belirten Yeşilay Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Arvas, Dereli'ye şu anda yürütülen Smoke Free İstanbul Projesine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

 

Bloomberg Vakfı tarafından finanse edilen Smokee Free Projesi, Sağlık Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Yeşilay ortak çalışması ile devam ediyor. Proje kapsamında medya çalışması yapılması danışma hattı kurulması, materyal bastırılıp dağıtılması, insanların yasa hakkında bilgilendirilmesi ve yasadan doğan hakların anlatılması gibi maddeler yer alıyor.

“Yeşilay Materyalleri” Çalışması
2009-2010 eğitim-öğretim yılı içerisinde Yeşilay İktisadi işletmeleri tarafından hazırlanıp üretilen kırtasiye ürünleri, kaymakamlık, valilik ve belediyeler işbirliği ile okullara dağıtılacak ve böylece “Yeşilay kulüpleri” aktif hale getirilecek.

“Yeşilay Münazaraları” yineden
İBB İdari Koordinatörü Reçep Çalık ise, kendi dönemlerinde başkan Dr. Kadir Topbaş ile birlikte Yeşilay gençlik kollarında görev aldıklarını ve o dönemde yapılan okullararası münazaraların büyük ses getirdiğini, insanların fikirlerini bu münazaralar yardımıyla ifade etme kabiliyeti kazandığını belirtti.

“Yeşil Sahne” Tiyatroları ve Halk Oyunları
Çalık, Yeşilay'ın bir önceki dönemde yaptığı çalışmalar içinde halk oyunları yarışmaları, geziler, kamplar ve benzeri faaliyetlerin gençlere yeni bir ufuk açtığını vurgulayarak, yine bu çalışmaların yapılmasını tavsiye etti.

“Dereli'ye Gönül Dostları Sertifikası”
Yeşilay Heyeti İBB Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Dereli'ye “gönül dostları plaketi vererek insan sağlığı için çalışan Yeşilay'a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.