22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

YILBAŞINDA YURT DIŞINA YOĞUN İLGİ

Dünyayı etkileyen ekonomik kriz dolayısıyla fiyatların geçen yıla göre daha cazip olacağı, bu nedenle yılbaşı kutlamaları için 50-60 bin kişinin yurt dışında çıkmasının beklendiği bildirildi.

YILBAŞINDA YURT DIŞINA YOĞUN İLGİ

05 Aralık 2009 / 14:47

TURİZMİN SESİ


Yeni yıla, Avrupa'nın en romantik kentleri Paris ve Roma, Uzakdoğu'nun egzotik ülkesi Tayland ve yedi yıldızlı yelkenli oteliyle ünlü Dubai'de girmek isteyenlerin 200 ile 700 avroyu gözden çıkarmaları gerekiyor.
Yılbaşı tatilinin hafta sonuyla birleşmesi dolayısıyla dört güne çıkması, insanlara Uludağ, Kartaltepe, Palandöken gibi kayak merkezlerinin yanı sıra yurt dışına çıkma fırsatı da vermesi seyahat acentelerini cazip fiyatlı tur paketleri hazırlamaya yöneltti.

Başkanı Sadettin Ulubay, yaptığı açıklamada, yerli turistin, yılbaşında yurt dışında Paris ve İtalya gibi romantik şehirlerin yanı sıra Bulgaristan ve İsviçre gibi kayak merkezlerini tercih ettiğini belirtti. Yılbaşında, yaklaşık 50-60 bin kişinin yurt dışına çıkmasını beklediklerini söyleyen Ulubay, dünyayı etkileyen ekonomik kriz dolayısıyla fiyatların geçen yılbaşına göre daha cazip olacağı için yılbaşı turlarına yoğun ilgi beklediklerini belirtti. Gidilecek yer, verilecek hizmete göre fiyatların değiştiğini, tur operatörlerinin genel olarak üç gece dört gün şeklinde paketler hazırladığını anlatan Ulubay, Roma turlarının 249, Venedik-Floransa turlarının 549, Dubai turlarının 339-700 avrodan başlayacağını söyledi.


ROMA TURU 399 AVRO
Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar ise yılbaşında yurt dışı turlarına Kurban Bayramı'ndan daha büyük bir ilginin olduğunu belirtti.
Paris turlarının 699, Roma paketinin 399, Kahire turunun 299, Prag turunun 399, Dubai'nin 499 avrodan başladığını dile getiren Vardar, tatilin kısa olması nedeniyle daha çok yakın yerlerin tercih edildiğini anlattı. En fazla talebin romantik şehirler olması nedeniyle Paris ve Roma'ya olduğunu ifade eden Mete Vardar'ın verdiği bilgiye göre, yeni yıla sevdiklerinizle romantik bir ortamda Avrupa'nın romantik ve tarihi kentlerinden Prag'da da girebilirsiniz.

Uçak, konaklama, kahvaltı giderlerinin de dahil olduğu üç gece dört günlük gezi paketi 320 ila 600 avro arasında değişiyor. Sadece Tayland'ın başkenti Bangkok'u kapsayan turun fiyatı ise 699 avrodan başlıyor. Güney Afrika'da safariye katılıp yaban hayatını tatmak ve Ümit Burnu'nu görmek istiyorsanız 9 gece 10 günlük seyahat 2 bin 299, Singapur, Honkong ve Tayland'ı kapsayan paket turun fiyatı ise 1799 avro.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.