22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

YOLCULUK DERGİSİ İLE FOTOSAFARİ

Kâmil Koç Otobüsleri A.Ş. yolcularının keyifli vakit geçirmesi için yaklaşık altı yıl önce yayına başlayan Yolculuk dergisi, kültüre, doğaya ve sanata olan katkılarına hız kesmeden devam ediyor

YOLCULUK DERGİSİ İLE FOTOSAFARİ

11 Mayıs 2010 / 18:00

TURİZMİN SESİ


Okurlarının gezilere dair bilgi edinme isteklerinden yola çıkan Yolculuk, okurlarıyla Doğu Karadeniz'e bir fotosafari düzenliyor. 8-14 Ağustos tarihlerine gerçekleştirilecek olan bu geziyi, alanında en iyi tur şirketlerinden biri olan Tamzara Turizm organize ediyor.

Her ay, Kâmil Koç yolcularına kaliteli ve dopdolu bir dergi sunmanın yanı sıra Yolculuk, “Anadolu'da Tarihe, Kültüre, Doğaya, İnsana Yolculuk” adlı fotoğraf sergisi ve aynı ismi taşıyan kapsamlı kitabıyla ülkemizin değerlerini, doğal güzelliklerini ve geleneklerini okurlarıyla, doğa ve fotoğraf severlerle buluşturuyor. Düzenli yolculuk yapmayan okurlarının dergiyi edinme taleplerini de dikkate alan Yolculuk dergisi, geçtiğimiz ay abonelik sistemini başlatarak dergiyi artık okurlarının kapılarına kadar ulaştırıyor. Ağustos ayında Tamzara Turizm işbirliğiyle düzenlenecek fotosafari ile de Yolculuk okurları, dergi ekibiyle birlikte gezme olanağı yakalıyor. Gezide; Faruk Akbaş'la beraber fotoğraf çekimi, akşamları fotoğraf kritikleri, fotoğraf atölye çalışmaları, Mustafa Ertekin'le photoshop üzerine çalışmalar, derginin yayına hazırlanması hakkında bilgiler paylaşılacak.

Ülkemizin doğal, tarihî ve kültürel zenginliklerini geniş kitlelere tanıtmayı ve bu değerlerin korunmasını özendirmeyi amaçlayan Yolculuk, Fethiye'den Bursa'ya, Siirt'ten Marmaris'e, Urfa'dan Bozcaada'ya kadar; ülkemiz topraklarında yıllardan beri süregelen âdetler, zanaatlar, geçmiş zamanlardan günümüze kadar gelen efsaneler, her göreni hayran bırakan doğal güzellikler, tarihî miraslar ve bölgelerde yaşanan sorunlara ışık tutuyor. Yaklaşık altı yıldır her ay düzenli olarak yayınlanan Yolculuk, Anadolu'dan doğa, tarih ve insan manzaralarını, etkileyici kompozisyonlarla ortaya koyan fotoğraflarla, bilgilendirici metinlerin yer aldığı “Anadolu'da Tarihe, Kültüre, Doğaya, Yolculuk” adlı kitabı ve Türkiye'nin dört bir yanını dolaşan ikinci gezici fotoğraf sergisi gibi çalışmalarıyla ülke tarihine ve kültürüne ciddi katkılar sağlıyor. Abonelik sistemini hayata geçiren Yolculuk, bu geziyle okurlarına mutfağının kapılarını açarak, fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş'ın deneyimleriyle dergi takipçilerine birlikte fotoğraf çekme şansı sağlıyor.

Bu gezi, Yolculuk dergisi okuyucularının merak ettiği gezi planlama, fotoğraf çekimleri ve teknikleri, kaynak araştırma, bölge araştırması, yazı ve fotoğrafları yayına hazırlama gibi bilgilerin öğrenilebileceği özel bir gezi olarak düzenliyor. Amatör ve profesyonel fotoğrafçıların Doğu Karadeniz'in eşsiz coğrafyasında unutulmaz deneyimler yaşayacakları gezi, aynı zamanda derginin mutfağını da okuyucularına açıyor. Doğu Karadeniz özel bir coğrafya, bu bölgeye gelen ve Doğu Karadeniz'in ayrıntılarını keşfeden birçok kişide bağımlılık yaratan özel bir sihir de bulunuyor. Bu özelliğinin yanında Doğu Karadeniz “kadim” halklardan oluşuyor. Bu halk doğa ve coğrafya ile bir bütünlük içinde kendi dünyalarında yaşar, sizleri de sorgusuzca bu dünyaya kabul eder. Fotoğraf çekiminin ağırlıklı olacağı bu gezide, Yolculuk, okurlarına bu coğrafyanın inceliklerini, sürprizlerini, heyecanını yaşatacak özel bir deneyim vaat ediyor. “Haydi Karadeniz'e!” diyoruz.

Bu şenlikte siz de varsanız katılım ve bilgi için www.tamzaratur.com adresini ziyaret edebilir, (0212) 251 98 64 numaralı telefondan yetkililerle görüşebilirsiniz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.