22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

YOLCULUK DERGİSİ YAYINLANDI

Yolculuk dergisinin kasım sayısında, tarihin kutsal meyvesinin öyküsü sizleri bekliyor

YOLCULUK DERGİSİ YAYINLANDI

01 Kasım 2010 / 19:57

TURİZMİN SESİ
Kâmil Koç Otobüsleri A.Ş. tarafından yolcularına her ay ücretsiz olarak dağıtılan ve her sayıda kalitesini bir kat daha arttıran Yolculuk dergisi, kasım sayısında yine dopdolu… Yolculuk bu ay, “Anadolu'da Yolculuk” isimli yenilenen fotoğraf sergisi, “Anadolu'da Tarihe, Kültüre, Doğaya, İnsana” yolculuk isimli fotoğraf kitabı ve derginin yeni sayılarıyla 30 Ekim-07 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 29. İstanbul Kitap Fuarı'na katılıyor. Emekli, öğrenci ve öğretmenlere girişin ücretsiz olduğu fuarda siz değerli basın mensubunu 10 numaralı salondaki 254 numaralı standımızda görmekten mutluluk duyarız.

“Türkiye Defteri” sayfalarında bu ay, “Zeytin” yer alıyor. Akdeniz'in, barışın, umudun, aklın simgesi olan zeytin, bin yıllardır Anadolu'muzda sürdürdüğü yaşamına devam ediyor. Zeytinden elde edilen çeşit çeşit ürünle sofralarımıza lezzet katıyor, yiyenlere sağlık ve şifa veriyor. Aklın ve barışın tanrıçası Athena'yla özdeşleştirilen bu kutsal meyve, bugün yoğun olarak Marmara ve Ege'de üretiliyor. Ekim ve kasım aylarında yaşanan hasat heyecanı ise çiftçilerden tüketicilere kadar onlarca elden geçerek binlerce yıllık tarihinin şifasını taşıyor bizlere.

Adana'nın “Seyhan” ilçesi ise bu ayki “Yol Üstü” bölümünün konusu. Çukurova tarihinden izler barındıran Seyhan, kentin eski ruhunu yansıtan mahallelerine, dükkânlarına, çarşılarına, sokaklarına da ev sahipliği yapıyor. Eski Adana evlerini görebildiğiniz Tepebağ ve Kayalıbağ mahalleleri, tarihî Kazancılar Çarsısı, Saat Kulesi, yüzlerce yıldır ayakta duran Taşköprü ile Ulu Cami ve Külliyesi, Seyhan'ın kültürel zenginliklerinden sadece bazıları.

“Uzak Menzil” sayfalarında bu ay “Dubrovnik” yazısı yer alıyor. Adriyatik'in incisi olarak anılan şehir, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde. Kent, zamanın yüzyıllar önce donduğu sokakları, mavinin her rengini barındıran denize uzanan surları, mermer kaplı caddeleri, meydanları, çeşme ve saraylarıyla ince ince işlenmiş.

“Röportaj” sayfalarımıza, bu ay vizyona girecek olan Türk işi bir komedi ve aksiyon filmi “Vay Arkadaş - Manik, Tik, Dildo”nun oyuncuları Bihter Dinçel, Ali Atay, Fırat Tanış ve filmin yönetmeni Kemal Uzun konuk oluyor. Her ortamda kendine belalar çıkaran Manik, içine kapanık ve imam hatip lisesi mezunu olan Tik ve Kazanova Dildo'nun heyecan dolu maceralarını anlatan “Vay Arkadaş - Manik, Tik, Dildo”, sinema severlere hem aksiyon hem de komedi dolu bir seyir vaat ediyor.

Toroslar'ın 5 bin yıllık ağacı “Toros Sediri”, tüm yönleriyle “İnceleme” sayfalarında ele alınıyor. Toros Dağları'nın yanı sıra Amanos Dağları, Kelkit Vadisi'nde Erbaa ve Niksar'da görülen Toros Sediri, ülkemizin en görkemli ve değerli ağaçlarından biri. 600 ve 1000 yıllık anıt ağaçları bulunan Toros Sediri, hoş kokusu, sağlamlığı ve Anadolu'da ardıçtan sonra en çok oksijen üreten ağaç türü olmasıyla önemli bir yere sahip.

“Etkinlik” sayfalarında ise “Şpresa Hanım'ın Kaftanları” isimli sergi yer alıyor. Şpresa Hızalan, Ohri'den İstanbul'a, Belçika'dan Bursa'ya uzanan yaşamı sırasında öğrendiği “op-art” isimli görsel illüzyon yaratma tekniğini, Osmanlı kaftanlarına uygulayarak, Osmanlı giysilerine yeni bir yorum katıyor.

Köşe yazarlarımız Oktay Ekinci, Feyza Hepçilingirler, Mehmet Ali Kılıçbay; bu ay da her ay olduğu gibi Yolculuk sayfalarına yazılarıyla renk katıyorlar.

Spor dünyasından yorumlara ve haberlere yer verdiğimiz “Sportmence”; kültür, sanat, doğa, çevre ve yaşama ilişkin aktüel haberlere yer verdiğimiz “Güncel” sayfaları ile mutfak araştırmacısı ve şef Ömür Akkor'un, lezzetin peşine düştüğü “Yemek Kültürü” bölümü, sanata dair yazıların yer aldığı “Kırkıncı Oda”, ilginç tasarımlara yer verdiğimiz “Yaratıcı Fikirler” Yolculuk'ta yer buluyor. Burç yorumlarının yer aldığı “Astroloji”, gezginlerin kitaplarının değerlendirildiği “Sayfalarda Yolculuk”, dünyadan popüler bilime dair haberlere yer verdiğimiz “Popüler Bilim”, doğaya ve kültürümüze ilişkin haberlerle “Doğadan Kültüre”, fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş'ın kendi fotoğrafları ve ipuçlarının yer aldığı “Fotoğraf Teknikleri”, yeni çıkan film ve müzik albümlerinin tanıtıldığı “Vitrindekiler”, “Endemik Bitkiler”, “İşte Yaşam” ve “Sine Yorum”; ilgiyle okuyacağınız diğer konular arasında…
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.