23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

YÖRSİAD, KKTC İLİŞKİLERİMİZ GÜÇLENİYOR

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar ,turizme büyük önem verdiklerini söyleyerek” Yaptığımız yatırımlar ile KKTC’de yatak sayımız 20 bini geçmiştir”

YÖRSİAD, KKTC İLİŞKİLERİMİZ GÜÇLENİYOR

13 Ekim 2012 / 10:24

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ-YÖRSİAD ANTALYA


YÖRSİAD ( Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği ) KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar ve KKTC Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip’i öğle yemeğinde konuk etti. Geçtiğimiz aylarda karşılıklı ziyaretlerin gerçekleştirildiği ve KKTC Başbakanı İrsen Küçük’ün YÖRSİAD’ın davetlisi olarak Antalya’ya gelmesi ile birlikte süren ikili ilişkiler yoğun bir şekilde sürdürülüyor.YÖRSİAD Başkanı Semih Beken ve Yönetim Kurulu üyeleri Aykut Ege, Musa Taşkın, Seyfettin Şahin’in,Kaleiçinde bulunan Arma Balık Restaurant’ta verdiği yemeğe KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, KKTC Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar, KKTC Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, KKTC Antalya Temsilcisi Münir Korman, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz, YatLimanı ve Kaleiçi Müdürü Pervin Gürbüz de katıldı.


YÖRSİAD Başkanı Beken,” Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilgili iş ilişkilerimiz en üst seviyede devam etmektedir”YÖRSİAD Başkanı Semih Beken yaptığı açıklamasında, “ YÖRSİAD Yönetim Kurulu üyeleri olarak KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, KKTC Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar, KKTC Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip’i bugün ağırlıyoruz. Daha önce Kıbrıs’a çeşitli ziyaretler yapmış ve KKTC Başbakanımız dahil birçok KKTC’li heyeti burada misafir etmiştik. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilgili iş ilişkilerimiz en üst seviyede devam etmektedir. İş ilişkilerimizi daha da üst seviyelere taşımak adına neler yapabiliriz burada konuştuk. Yarın Anamur’da Kıbrıs ‘ın su sorununu çözecek olan temel atma töreni gerçekleştirilecek. Bu suyun da yavru vatana ulaşması ile KKTC ekonomisinin iyi yönde gelişeceğine inanıyoruz. Bizde Antalyalı Yörük Sanayici iş adamları olarak Kıbrıs’la ilişkilerimizi nasıl geliştirebiliriz bunun düşüncesindeyiz”


KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar “Hem turizm hem de eğitim alanında bir marka olarak yolumuza devam ediyoruz”KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar burada yaptığı açıklamasında YÖRSİAD’ın verdiği yemek için teşekkür ederek, “ Yarın bildiğiniz gibi Anamur’da Su projesi ile ilgili çok önemli bir törenimiz var.Asrın projesi olan bu törene sayın Başkanımız da katılacak.Bu proje 2014’ün mart ayında tamamlanacak. Törenden birgün önce gelerek Antalya’da çeşitli temaslarda bulunuyoruz. Öğle yemeğinde de YÖRSİAD Başkanı ve Yönetim Kurulunun davetlisi olarak buradayız. Bu işliklerin çok önemli olduğunu düşünüyorum.Biz gücümüzün Türkiye’den alıyoruz. KKTC Akdeniz’de çok önemli bir devlettir ve bir denge unsurudur. Kuzey Kıbrıs’ın kuruluşu, gelişmesi ayaklarının üzerinde kalıcı olması çok önemlidir. Amacımız Kuzey KIBRIS Turizmini geliştirmeye çalışmak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde son yıllarda büyük ilerlemeler olmuştur. Ülkemize Türkiye Cumhuriyetinden çok sayıda yatırımcılar gelmiştir. Çok sayıda önce gelen Turizm grubunun ülkemizde otelleri vardır. Tüm bu yatırımlar ile birlikte KKTC’de yatak sayımız 20 bini geçmiştir. Önümüzdeki üç-dört yıl içinde yatak kapasitesinin 40 bini bulacağını tahmin ediyoruz. Ülkemize Türkiye üzerinden uçuşlar ile çok sayıda ülkeden turistler geliyor. Geceleme sayımızda da % 30 luk bir artış olmuştur. Antalya turizmde bir markadır. Bizde Antalya ile turizmde işbirliği yapmak adına çalışmaktayız. Yapacağımız çalışmalar ile KKTC destinasyonunu yeni bir destinasyon olarak ortaya çıkarabilrisek, çok büyük bir iş başarmış olacağımız. Şunu açıkça söylemeliyim ki; Avrupa’nın,Amerika’nın ve İngiltere’nin gözü Kıbrıs’ta. Eğer Kıbrıs’ta uzun ve kalıcı bir çözüm olacaksa, bundan sonra KKTC’nin daha da güçlenmesi lazım. Türk Hükümeti ile de çok önemli görüşmelerimiz vardır. Su projesinin hayat geçiyor olması,Ercan Havaalanının yap-işlet-devret modeli ile özelleştirme sonucu ihaleye bağlanması ve alt ve üst yapı çalışmaları devam etmektedir. Buda KKTC’nin görünümünü değiştirmektedir. Şu anda Kuzey Kıbrıs’ta altı tane gelişmiş üniversitemiz vardır.Öğrenci sayımız 50 bini bulmuştur.Hem turizm hem de eğitim alanında bir marka olarak yolumuza devam ediyoruz” dedi.
 

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.