29 Mart 2024
  • İzmir14°C
  • İstanbul14°C
  • Antalya11°C
  • Ankara11°C

YÜKSELEN TÜRSAB HAREKETİ ANADOLU’DAKİ İLK TOPLANTISINI KAPADOKYA’DA GERÇEKLEŞTİRDİ 

Yükselen TÜRSAB Hareketi olarak yaklaşan seçimlerinde TÜRSAB yönetimini kazanmak ve yönetime yeni bir soluk getirmek için Anadolu’daki ilk toplantısını Kapadokya’da gerçekleştirdi

Yükselen TÜRSAB Hareketi Anadolu’daki ilk toplantısını Kapadokya’da gerçekleştirdi 

08 Ekim 2019 Salı 23:16

TURİZMİN SESİ


150’den fazla seyahat acentası ve yöre belediye başkanlarının katılım sağladığı yemekli toplantı Karakuş Restaurant’ta yapıldı.Yükselen Türsab Hareketi lideri Cüneyt Tansu Demir; “Bizler 10.000 acenta hepimiz bir apartmanda oturuyoruz. Apartmanda kalorifer problemi var, çatıdan su akıyor, binanın çöpleri toplanmıyor, boya ve badana yapılmıyor. Yöneticilerini bizim apartmanı tanımayan karşı villadan seçiyoruz. Bunu da bize kanıksatmışlar. Hepimize normal geliyor !”

cuneyt-tansu-demiryukselen-tursab-hareketi.jpg

 Buna dur demek için adayız! Artık bizi Biz yönetmeliyiz!
Cüneyt Tansu Demir; “Başkanı değil sistemi değiştirmeye talip olduklarını, Türsab’da Kobi modeli yönetim biçimi ile çalışılacağını, hizmet almaya değil! Acentalara hizmet etmeye geleceklerini, Türsab’da bürokratik oligarşiye son verileceğini, BTK’ların Bakanlık alan yönetimlerinde olacağını, BTK’lara Özerklik verilerek şube statüsüne alınacağını ve acentaların hakkını her yerde savunan bir TÜRSAB oluşturacaklarını”, İfade ederek, göreve gelmeleri halinde en kısa zamanda yapacakları çalışmaları kısaca şu şekilde açıkladı:

1- Bütün acentalara, KOSGEB Sektör kredisi ile toplamda 400 bin TL (200 bini hibe kredi ve 200 bini faizsiz 1 yıl sonra geri ödemeli olacaktır) sektörel kredi desteği çıkartacağız. Bu krediyi öncelikle her acentamız, web sitesinin güncellenmesinde, e-ticarete geçişte, yurtdışı fuar ve tanıtımlarında, araç filoları yenilemesinde veya istihdam yaparak dilediğince kullanabilmelerini sağlayacağız.

2- Yönetim süremiz içerisinde acentalarımızın gelişmelerine yönelik en az 10 proje hayata geçirilmiş olacaktır. TÜRSAB üyeleri için uluslararası projeler üretecek, varsa olası projeleri değerlendirmeye alacağız. Devletten aldığımız ve sektörümüzde yatırıma dönüştüreceğimiz bu çalışmalarla turizm gelirimizi 70 milyar dolara çıkartacağız.

3- Turizm sektöründe maddi sıkıntılara yol açan ve acentaların dönemsel olarak yaşadığı krizlerde baş etmenlerden bir tanesi olan %18 KDV oranının %8’e indirilmesini sağlamak için çalışmalarda bulunacağız.

4- Acentalara Incoming eğitimi verilecek olası pazarlar için fuar ve tanıtım bütçeleri desteklenecek. Böylece devletten sağlanmış kredinin boşa gitmesi önlenecek, hem acentacımıza, hem ülkemize bir gelir kapısı olacaktır. Genç bir nüfusa sahip ülkemizde, gençlerimizin geleceği için istihdam çok önemlidir ve sektörümüz bu konuda da örnek olacak.

5- Bölgesel turizm ön planda tutulacak. Özellikle kalkınmaya öncelikli bölgelerde bulunan ve sadece geçimini uçak biletinden sağlayan acentalarımıza yönelik bölgelerinde uzman olabilecekleri tur, organizasyon ve / veya etkinlikler hususunda akademimiz kanalıyla eğitim ve destek verilecek.

6-Ülkemize youtuber ve instagram fenomenleri davet edilerek, gene kalkınmaya öncelikli bölgelerimiz başta olmak üzere, bölgesel kalkınmaya ve ülkemizin tanıtımına ağırlık ve destek verilecek.

7-Türsab’da gençlerin önü gerçekten açılacak, ülkemizin önemli üniversitelerinden derece ile mezun gençleri istihdam edip, birliğimizin geleceğini, altın çocuklarımıza emanet edecektir. Böylece hem beyin göçü engellenmiş, hem de sektörümüzün geleceğine büyük bir yatırım yapılmış olacaktır. En büyük yatırım insana ve bilgiye yapılan yatırımdır.

8-Ülkemizde incomingde kazanç sağlayan illerimizin sayısını arttıracağız.

9-Dünyada turizm sıralamasında liderlik için uzun vadeli çalışmaların planlamasına yönelik çalışmalar yapacağız.

10-Ülkemizin turizm master planlarının çıkarılması konusunda başta Bakanlığımız ve ilgili sektör temsilcilerimizle ortak çalışmalarda içerisinde bulunarak turizmimizin geleceğini planlayacağız.

Türsab seçimleriyle ile ilgili bir konuşma yapan Yükselen Türsab Hareketi lideri  Cüneyt Tansu Demir; toplantıya katılan sektör temsilcilerine, belediye başkanlarına ve basın mensuplarına teşekkür ederek, seçimi kazanmaları durumunda tüm acentalarla birlikte hayata geçirecekleri çalışmaların sektörün ihtiyaçlarını ve artan ilgiyi karşılaması bakımından bir “ilk” olduğuna dikkat çekti. Demir; “ Sizlere kısaca ifade ettiğimiz çalışmalarımızla turizm sektöründeki meslektaşlarımızı günümüz teknolojileriyle de buluşturarak gelecek yıllara yatırımlar yapılmasını sağlamak durumundayız. Çalışmalarımız yardımıyla bu çağı, tüm sektör temsilcilerimizle birlikte hem eğlenerek hem de öğrenerek yakalama olanağı sağlayacağımıza inanıyorum. Bunu da ancak mesleğine gönül verenlerin desteği ile başarabiliriz” dedi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.