23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

YUNANİSTAN’DAN KIBRIS DESTEĞİ İSTEDİ

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yunanistan'dan Kıbrıs sorununun çözümüne destek vermesini beklediklerini" söyledi

YUNANİSTAN’DAN KIBRIS DESTEĞİ İSTEDİ

27 Ocak 2010 / 09:39

TURİZMİN SESİ


Çavuşoğlu, AKPM Genel Kuruluna hitap etmek üzere Strasbourg'da bulunan Papandreu ile bugün makamında biraraya geldi.
Görüşmeden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, Kıbrıs'ta tarafların sorunun çözümü için görüşmeleri sürdürdüğünü hatırlatarak, Yunanistan'dan da sorunun çözümüne ilişkin katkı yapmasını beklediklerini söyledi.

Çavuşoğlu, görüşmede, Avrupa Konseyi bünyesinde yapılması planlanan reform çalışmalarının da gündeme geldiğini söyledi. Papandreu da, "Türkiye'nin AB süreci ve Kıbrıs" ile ilgili bir soruya verdiği yanıtta, Türkiye'nin AB üyeliğinin en doğal hakkı olduğunu ve bu hedefin 1999 yılı zirvesinde teyit edildiğini hatırlattı.

Yunanistan Başbakanı, bununla birlikte, Türkiye'nin AB'ye yönelik bazı sorumlulukları olduğunu belirtti ve dini azınlıkların hakları ile iyi komşuluk ilişkilerinin bunların arasında olduğunu ifade etti. Papandreau, Kıbrıs'ın "işgal altında bulunmasının ve ikiye bölünmesinin kabul edilemez" olduğunu da belirtti Yunanistan Başbakanı, "Hava sahasında yaşanan 'it dalaşları' ve g üç kullanımının önüne geçmeye ihtiyacımız var. Uluslararası barış , sınır ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi gerekiyor" ifadesini kullandı. Yorgo Papandreu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup gönderdiğini ve kendisiyle sorunları ele almak üzere Atina'ya davet ettiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.