23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

YUSUF ZİYA KÖŞKÜ SANATLA BULUŞACAK

Borusan Holding Yönetim Merkezi'nin bulunduğu Rumelihisarı'ndaki Yusuf Ziya Paşa Köşkü, 100'üncü yaşında 'Borusan Contemporary' adıyla Türkiye'nin ilk 'ofis müze'si oldu

YUSUF ZİYA KÖŞKÜ SANATLA BULUŞACAK

13 Ağustos 2011 / 19:41

TURİZMİN SESİ


İstanbul(Anayurt)Özgür Güvenç -17 Eylül'de yedi çağdaş sanatcının “ Yeni Yeni İş” adlı sergisiyle hizmet vermeye başlayacak olan müzede hafta içi ofis çalışmalarının süreceği , hafta sonlarında ise Borusan Contemporary Müzesi olarak birbirinden yenilikçi sergilerle çağdaş sanatseverlerle buluşacağı belirtiliyor.

Türkiye'nin önde gelen kurumsal koleksiyonlarından biri olan Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu da ilk kez Borusan Contemporary'de sergilenecek. Müzenin açılışı yedi çağdaş sanatçının, Borusan Contemporary için ürettiği video eserlerinden oluşan 'Yedi Yeni İş' adlı sergi ve Borusan Koleksiyonu'ndan seçilen eserlerin sergilendiği Segment 1 sergisiyle yapılacak.

Yedi Yeni İş sergisinin küratörlüğünü Mario Codognato ve Sylvia Kouvali üstlenirken, Segment 1 sergisinin küratörü ise Dr. Necmi Sönmez. Yedi Yeni İş ve Segment 1 sergileri 11 Aralık'a kadar Perili Köşk'te görülebilinecek. Borusan Contemporary'nin görsel kimliği, tasarımı ve sergi programı da dâhil olmak üzere yönetimi konusunda Solomon R. Guggenheim Vakfı'nın eski direktörü ve GCAM'nin kurucusu Thomas Krens'ten danışmanlık hizmeti alındığı duyuruldu. Hani Rashid ve eşi tarafından kurulan Asymptote ise proje geliştirme sürecinin mimari aşamasına dâhil olduğu ve mimari uygulamayı Mat Mimarlık'ın gerçekleştirdiği de verilen bilgiler arasında.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.