22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ZOR BİR SEZON OLACAK

Limak Otelleri Genel Koordinatörü Hakan Saatçioğlu, turizmdeki son gelişmeleri değerlendirdi

ZOR BİR SEZON OLACAK

02 Haziran 2009 / 14:06

TURİZMİN SESİ


Saaatçioğlu, önümüzdeki sürecin çok parlak olmadığını vurgularken, beklediklerini ve umutlarının iyi bir turizm sezonu geçirmek olduğunu söyledi. Saaatçioğlu, “Bu yılın çok parlak olduğunu söyleyemem. Otelciler 2009'da beklemiş oldukları gelirin % 60'ını Haziran-Eylül arasında sağlamakta ve gelirin % 95 ni de Haziran-Eylül arasında elde etmektedirler. Şu anda aksiyon satışlarımız var. Birçok otelci %30 ve %40 aksiyon yaparak rezervasyonlarını sağlıyorlar. Bu yıl daha zor bir sezon biz otelcileri bekliyor.

Önlem olarak acentelerden almış oldukları rezervasyonları direkt olarak otellere yönlendirmelerini bekliyoruz. Birçok acenteci şu anda elinde rezervasyonları bekletiyor. Açıkçası otelcinin açığını bekliyor. Bu durumdan pay çıkarmaya çalışıyorlar. Oysaki biz otelciler geçmiş yıllarda acenteleri ayakta tutmak için her zaman onlara yardımcı olduk. Ödemelerinde çok uzun vadeli çekler aldık. Ve onları hep destekledik. Şimdi onlardan destek isteyenler biz otelcileriz.” Dedi.

Son dönem Kemer'in kan kaybettiğine de dikkat çeken Saaatçioğlu, “ Kemer son dönem turizmde oldukça kan kaybetti. Antalya Lara bölgesi çok iyi bir çıkış yakaladı. Özellikle Lara bölgesinde şu anda Hollanda, Almanya ve Belçika'dan çok sayıda ziyaretçi gelmekte. Kemer ise sadece Rus pazarına mahkum olmuş durumda. Halen rezervasyonlar çok ağır gitmekte. “dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.