27 Temmuz 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya30°C
  • Ankara28°C

DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN…

ÖMÜR ÖZDEMİR

08 Mart 2023 Çarşamba 12:34

Değerli Kadınlar,
08 Mart Dünya Emekçi kadınlar gününüz kutlu olsun, bugün benimde emekçi bir kadın olarak haklarıma kavuştuğum gün bugün, emekli oluyorum. Kadın hakları konusunda kaybettiğimiz tüm kadınları saygıyla anıyorum. Tabii her güçlü kadın gibi çalışmaya devam.

Ülkemizde 11 ilde meydana gelen depremde hepimizi derinden üzen insani yardımların karşılanamadığı bir süreci yaşadık. Benzer bir olayı da Manavgat orman yangınlarının ardından tesbit ettik. Resmî kurumların organize olamadığını STK’ların da bu gibi olaylarda aktif rol aldığını herkes bir kez daha gördü. Ancak halen bu olaylarda organize olamıyoruz. Milletçe yaşanan bu afetin bu acılarını bir nebzede olsun hafifletmek için Kadın TURİZMCİLER Platformu üyeleriyle katkı sağladık. Bu gün bu derin üzüntüyü yaşarken, 8 Mart ta bizler için buruk bir gün...

Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet,ailelerine başsağlığı yaralılara acil şifa diliyoruz.
Covid-19 pandemisinin ve deprem felaketinin olumsuz etkileri iş hayatı başta olmak üzere bir çok konuda kadınlarımızı daha olumsuz etkiledi.

Bütün bunlara rağmen tüm inancımız ve umudumuzla bu zorlukları atlatacağımıza inanıyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. yılında bir çok Avrupa ülkesi kadınlarından daha önce seçme ve seçilme hakkını Türk kadnlarına kazandıran Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kadınlar olarak özlemimiz şudur: Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, şiddetin engellendiği, eğitim ve sağlık haklarına sahip olma koşullarının iyileştirildiği, ekonomik olarak güçlü olan, seçilebilir noktalarda ve karar mercilerinde daha çok kadının temsil edildiği bir dünyada yaşamak istiyoruz.

Uluslararası Kadın Turizmciler Kurucu Başkanı
Ömür ÖZDEMİR

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.